![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Zawód nauczyciel - Samobójca
Witam !
Chciałbym poznać wasze zdanie, podjąc dyskusje na temat.. przemocy w szkole - przeciwko nauczycielą. Przy okazji chciałem wspomniec, jakże znany przypadek Toruńskiej Zawodówki czy Technikum - to chyba wszyscy znają. Dzisiaj ojciec mi wspomniał ze w gimnazjum w Krakowie, uczniowie dosypali KRETa do kawy do nauczycielki - gdyby to wypiła nastąpił by zgon, w ostatniej chwili .. sie powstrzymała.. i dyrektorka która to spróbowała.. dostala wysypki na języku i sparaliżowało jej całą twarz. I tak dodam od siebie .. ze takie przypadki są codziennoscia, nie trzeba daleko szukać, umnie w klasie na ostatniej lekcji geografii chłopaki zaczeli sie napier****. Nauczyciel wogóle nie reakował .. jak juz zareagował i powiedział ze wstawi minusowe punkty (coś jak kiedys NIEODPOWIEDNIE). Poszły teksty w stylu "ZARAZ JEJ WPIER***" - baba nic nie zrobiła. Ostatnia lekcja Religii i teksty do ksiedza - " JAK TO JEST JAK WALĄ KSIEDZA W DUPE " - ksiądz nie reaguje. Dalej nie bede wymieniał .. bo takie rzeczy są na porządku dziennym, w kazdej klasie - chociaz prawda jest taka..ze na ile sobie nauczyciel pozwala.. na tyle wykorzystują to uczniowie. Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat, czy nie uwazacie ..ze powinny za to być wysokie kary i wiecej spraw powinno wychodzic na jaw. P.S. do napisania tego postu słoniła mnie wiadomosc o wydarzeniach w Krakowskiej szkole ... pzdr
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Trzy tygodnie temu czwórka uczniów (dwie dziewczynki i dwóch chłopców) z Gimnazjum nr 24 próbowała otruć matematyczkę - czytamy w krakowskim dodatku "Gazety Wyborczej".
Uczniowie dosypali matematyczce do kawy środek do czyszczenia rur i leki psychotropowe. Nauczycielkę zaniepokoiła piana, która pojawiła się na kawie, więc zaniosła ją do dyrektorki szkoły. Ta spróbowała mikstury - po kilku dniach miała sparaliżowane pół twarzy. Lekarze nie wykluczają, że paraliż to skutek kontaktu z trucizną. Dyrekcja szkoły, która o sprawie poinformowała policję, twierdzi, że uczniowie zrobili głupi kawał. Ich koledzy mówią jednak co innego. "Matematyczka gnoiła ludzi. Potrafiła odezwać się wulgarnie. Chyba nikt w szkole nie uwierzy, że to był żart" - powiedział "Gazecie" jeden z uczniów. Rada pedagogiczna zadecydowała o karnym przeniesieniu czwórki sprawców do innych szkół. Zajmie się nimi sąd rodzinny. Sprawą interesuje się również kuratorium. onet.pl
|
|
|
#3 |
|
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Ostatnio mój brat z kumplem (3.gimnazjum) nagrali swoją lekcje chemii. Jak ją obejrzałem to niewiedziałem czy się śmiać czy płakać. Jakby chcieli to by i nauczycielce nasrali na głowę i nic by nie zrobiła- ale aż tacy to oni nie są - tyle chodz dobrego. Jak ja bym uczył to bym takiego wyp******ił z klasy a po lekcja "rozliczył" osobiście z takim delikwentem.
|
|
|
|
#4 |
|
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
tyko ze prawo zabrania....
i to jest wlasnie problem polskiego szkolnictwa - uczen moze wszystko i jest calkiem bezkarny a nauczyciel nic |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nauczyciel powinien "wykladac" swoje lekcje i byc twardy. Jak uczniowie maja go w dupie - prosze bardzo - udupic na sprawdzianach/egzaminie. Nauczyciel powinien prowadzic lekcje a potem wymagac, a kto nie spelnia kryteriow odpada. Moze wraz z wprowadzeniem twardych regul zmieni sie mentalnosc uczniow. W mojej podstawowce bylo nawet niezle jezeli chodzi o stosunek do nauczycieli. W LO bylo to juz na bardzo wysokim poziomie - nie bylo mowy nawet o jakichkolwiek przypadkach nieposluszenstwa. Na studiach wyglada to tak ze wykladowca/cwiczeniowiec mowi swoje a potem wymaga - jak czegos nie rozumiesz idziesz albo na konsultacje albo sam nad tym pracujesz.
"Takie beda Rzeczpospolite, jakie ich mlodziezy chowanie..." |
|
|
|
|
|
#6 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wlasnie chcialem napisac, ze artykul o tym byl w dzisiejszej Wyborczej. A dyrektorka nawet tego nie probowala, tylko oblizala palec, ktory w tym zanurzyla.
Nie chce mi sie juz dzisiaj pisac nic na ten temat, bo wlasnie jestesm po dwoch godzinach wpisywania wlasciwie samych cyferek do Excela i mam dosyc, ale trzeba byc naprawde sk..... albo kompletnym idiota, zeby komus wsypac cos takiego do herbaty (czy tam kawy). Nie wiem, czy oni nie zdawali sobie sprawy z tego, co robia (chociaz biorac pod uwage skwitowanie sugestii, ze nauczycielka moze po tym umrzec, stwierdzeniem: "Niech sie przekreci", trudno tak uwazac), czy roblili to z premedytacja. Ale jest to smutne
|
|
|
#7 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja tak mialem w gimnazjum. Do ksiedza/katechetki czy do niektorych nauczycieli szly takie teksty jakie by sie do qmpla z ulicy nie powiedzialo. A w liceum mam teraz tak konkretna klase ze szok. Zgrana. Jak mowimy cicho na lekcji - wszyscy.Nikt nie gada. I nie to ze mam w klasie samych kujonkow. Wporzo ziomale.
a to co sie ostatnio slyszy to jest krytyczne. I co najgorsze caly czas to sie nasila. I jeden wyczyn jest widokiem do nasladowania. Jak u mnie wiara z gm uslyszala co zrobili temu wtedy w toruniu to juz planowali co naszemu zrobic. Chore! Trzeba byc idiota. I miec mozg z plastiku
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
U mnie w szkole jakby ktoś tak poweidział do nauczyciela - u mnie nauczyciele nie dają sobie tak - to by wyleciał ze szkoły na krzywą skwaszoną mord*. Chociaż jest taki jeden nauczyciel u którego się różne jaja dzieją. Ale na koniec roku ci uczniowie mają nieźle... Ale tak to takie przypadki są przykre. Ale niektórzy ludzie są prymitywni...
Pozdro
|
|
|
|
#9 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
mozgi z plastiku, prymitywni - jacy wy delikatni
mi na mysl przychodza gorsze stwierdzenia... ![]() a tak poza tym to te smarki wystawiaja swiadectwo swojego domu, i co tu duzo gadac, szczerze gratuluje rodzicom takich ****ow genetycznych proponuje tatusiom i mamusiom tych szczyli pozbawic sie plodnosci, bo po co nam wiecej takich mozgo***ow ![]() PS. delikatny to raczej nie bylem
|
|
|
#10 |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
ja na szczescie chodziłem do szkoły sredniej, która ma renome ostrej i szacunek był do nauczycieli i do uczniów jak ktos podskoczył za wysoko w majestacie kodeksu był tepiony przez nauczycieli ale jak było wszystko robione z humorem to na wycieczkach działy sie rzeczy o których wiedza tylko ci co byli (ale sze) po prostu szkoła słuzy do nauki ale co dziej sie poza szkoła to juz inna sprawa i czasmi ostry nauczyciel na lekcji okazuje sie niesamowitym luzackim człowiekiem poza szkoła (vide moja psorka z polskiego niestety juz nieżyjąca ale zawsze w mojej pamieci profesor Filipecka). i to samo na studiach - niestety akurat tam nadziałem sie raz na nieludzka prowadzaca (i jak zapewnie czesc wie studia zajeły mi 6 lat
) słowem nie popieram zachowan które uragaja dobremu wychowaniu! wiem ze sa i bulwersuja mnie one - jak bede miał swoje dzieci i dowiem sie ze choc raz sie zachowaja tak łeb urwe! teraz młodsza sistrzyczka chodzi do szkoły podst. i naarzie jest ok! Nauczyciela zawsze nalezy szanowac jak rodzica nie zawsze nalezy sie z nim zgadzac ale szacunek wg mnie nalezy sie zawsze!
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.05.2003
![]() |
ja chodzilem do bydgoskiej budowlanki i tam z nauczycielem pojechać nie można to poprostu niemożliwe
teraz jeden z moich nauczycieli (zaprzyjażniony) mówi że ci delikwenci są w mojej bylej szkole ciekawe co odwalą.nie sądze aby ktoś im na takie ekscesy pozwolił a na studiach to tak jak mówi pawelblu albo umiesz albo dziekujemy w stalinowskiej rosji radzieckiej za takie coś to by z dziesiec lat gulagu dostali a ich wysoko postawieni rodzice dwadzieścia teraz to sie modne staje mlode pokolenie pseudo gangów co za *****e |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.05.2003
![]() |
generalizować jednak nie można
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
mnie to sie poprostu nie miesci w glowie co sie teraz wyrabia... ja starej daty nie jestem mam raptem 20 lat ale jak chodzilem do podstawowki to o czyms takim sie nawet nie snilo... i tak szacunek zawsze sie nalezal... bo to jednak podstawa wedlug mnie... mozna nie lubic i sie nie zgadzac ale szacunek to co innego...
eh...
|
|
|
#14 |
|
.: Zapracowany :.
Data rejestracji: 23.01.2003
![]() ![]() |
No fakt - czasem zdarzało się pomyśleć coś bardzo nieprzyjemnego o nauczycielu tym czy owym - ale nie znaczy to zaraz, że chciałem go otruć, zrzucić z okna czy coś w tym rodzaju. Oczywiście, że nie trzeba się zawsze zgadzać z nauczycielem, ale można wówczas spróbować konstruktywnej dyskusji. Fakt, że z pewnością nie w każdej szkole to przejdzie - ale jak uczniowie są spoko w stosunku do swojego nauczyciela to i on może być spoko dla swoich wychowanków.
Szacunek się im należy - przynajmniej w szkole - bo nie uwierzę, że żaden z was nigdy (przynajmniej w myślach) nie zbluzgał któregoś ze swoich nauczycieli... ale czy to znaczy, że trzeba od razu na nich oficjalnie bluzgać, rzucać czymś w nich albo co?Jeśli wiadomo kto zrobił ten numer z kawą, to moim zdaniem powinno się takich delikwentów pociągnąć do odpowiedzialności - albo jeszcze lepiej ich rodziców... Podejrzewam, że gdy taki synek/córka wróciliby do domu to ukarani rodzice odpowiednio by się nimi zajęli...
|
|
|
|
#15 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
poprostu jak nauczyciele boja sie postawic ucznia bo ci maja rodzicow ktorzy przez jakas rade rodzicow utrzymuja szkole [bo $$ od Pozal_sie_boze_minister_*****_Lybackiej starcza tylko na pensje dla nauczycieli] to co sie dziwiwc
![]() z drugiej strony ucznia mozna conajwyzej do poprawczaka wyslac, srodki posrednie nieprzynosza skutku ![]() a i mamy tez nauczycieli ktorzy przesadzaja [bo maja za krotki/za dlugi staz w szkole] oczywiscie taksamo winni sa rodzice ktorzy maja w d... dzieci bo codziennie zajmuja sie gonitwa za $$$ ![]() same banaly, wiem ale jakos poza tym niewiele da sie zrobic
|
![]() |
|
|