![]() |
No niestety, pierwsze wrażenie się potwierdziło - Gołota jest potwornie wolny. To już od kilku ostatnich walk widziałem, ale cały czas miałem nadzieję, że to tylko chwilowa gorsza dyspozycja i następnym razem będzie lepiej. Nie było. I już nie będzie.
Widać, że nie tylko najlepsze lata ma już za sobą, ale w ogóle jakiekolwiek szanse na osiągnięcie czegoś w boksie również. On już nie ma kondycji boksera, nie ma umiejętności boksera, przede wszystkim kompletnie nie ma szybkości. Jedyne, co jeszcze mu pozostało, to dobra praca ciała i naprawdę niezłe uniki. Ale to za mało. Przede wszystkim ten zupełny brak szybkości jest strasznie zauważalny. Adamek wygrał zasłużenie, ale nie podobał mi się sposób zakończenia walki. Nawet się najpierw oburzyłem, czemu sędzia się wtrąca, ale jak zobaczyłem kilka powtórek i tą potężną serię 10 albo i więcej ciosów, wszystkie trafione i wszystkie w głowę.. To podjął dobrą decyzję i tu zarówno szacunek dla Adamka za umiejętności i szacunek dla Gołoty, że przetrwał to stojąc na nogach. To świadczy, że siłę i wytrzymałość (przynajmniej na ciosy, bo jeśli chodzi o kondycję to mam wątpliwości) dalej ma. Ale seria naprawdę robiła wrażenie. W każdym razie nie żałuję, że oglądałem walkę i nie mam po niej niesmaku, co jak na walkę Gołoty jest już pewnym osiągnięciem ;) |
Smartek!
Cicho małolaty! :rozga: Piję kawę, bo ruchy Gołoty mnie uśpiły. :haha: |
ale walka calkiem calkiem...
w wykonaniu goloty oczywiscie. niczego specjalnego po nim sie nie spodziewalem, wiadomo, waga+ lata robia swoje. dodatkowo jakby ktos dostal tyle ciosow w glowe,tym bardziej w takiej kategorii, to raczej "normany" by nie byl. brawo dla tomka, bo potrafil sie odnalezc w nowej kategorii,ale przed nim , wg mnie, jeszcze dluga droga na szczyt... czego mu zycze... bo ogladajac powtorki w zwolnionym tempie widc jak adamek swietnie widzial momenty i miejsca w ktorych andrzej sie odkrywal i w te miejsca wyprowadzal ciosy- widac ze zawodnik mysli, a nie wali na oslep...;) |
Cytat:
lepiej proste:spoko: albo wyrazy ...proste:sciana: |
Adamek zdobył PAS POLSATU :rotfl:
|
miazga i tyle. Szacun i wielkie nadzieje w stronę Adamka.
|
Już kawały o tym starciu krążą:
Cytat:
|
Wiedziałem że nie warto tego oglądać :haha:
|
Jak nie warto, tym razem sie chociaz ruszal troche:spoko:
Jeszcze klka takich spotkan i nam Andrzej zacznie w koncu boksowac:taktak: |
od dawna nie widziałem 15-minutowej walki Gołoty
wydawało mu się, że ta walka to będzie opędzanie się od natrętnej muchy i tylko kwestia czasu aż ją pacnie a ta mucha, to się tse-tse okazała :haha: sam przyznał, że "źle wszedł w walkę"..... a Tomkowi jakby tak przybyło jeszcze parę kilo, to nie będzie musiał tyle razy trafiać przeciwnika ileż to było już walk, że jeden cios kończył wyrównaną walkę nie każdy przeciwnik, to Gołota - będzie walczył z coraz lepszymi |
Gołota zaczął na początku pajacować i po chwili poznał się z dechami. Jak zwykle przeciwnik go oszukał i zaczął walczyć nie tak jak Endrju chciał. :haha:
|
Jest już gdzieś na necie ta walka?
Obejrzałbym sobie rypleja. |
http://odsiebie.com/pokaz/6414199---0534.html jutro będzie w TV
|
walka stulecia, czyli nieporozumienie stulecia
http://www.sport.pl/celebrities/1,83...ozumienie.html |
Gołota zlekceważył Adamka. Zaczął pajacować, opuszczać ręce i już w pierwszej rundzie, bodaj w 52 sekundzie, został ukarany. Później walka się wyrównała, by w 5 rundzie znów była widoczna przewaga Adamka. Sądzę, że sędzia dobrze zrobił kończąc pojedynek. Mogło dojść do ciężkiego nokautu Gołoty. Jedyna rzecz, która mi się nie podobała, to osoba występująca jako ring anouncer. Facet beznadziejnie zapowiadał zawodników. Zdaje się, że w tej roli wystąpił jakiś raper. O wiele lepiej wypadłby Ibisz.
EDIT: Tabela mistrzów Ciekawy byłbym starcia Adamka z Kliczką. Nie wiem... Adamek miałby raczej kłopoty aby go pokonać. Chociaż, kto wie :hmm: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:32. |