![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
![]()
Mam założone hasło w biosie (Award) mojego komputerka przez firme w której go kupiłem. Potrzebuję jakiś program który pokaże mi jakie jest hasło. Usuwanie go lub kasowanie biosa nie wchodzi w grę bo utracę część gwarancji.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Chodzi ci o hasło dostępu do Bios-u? A komp normalnie chodzi?
Spróbuj hasłami serwisowymi wejść do biosa: alfarome award_? AWARD_SW AWARD?SW awardsw awkward aPAf AW AWCRACK aLLy AWARD?PW BIOS310 biostar BIOSTAR biostar condo CONDO CMOSPWD Compleri CONCAT CTXA efmukl HLT j64 j256 j322 j262 KILLCMOS lkw peter LKWPETER lkwpeter Sxyz SWITCHES_SW SZYX Syxz SER SKY_FOX syxz SKY FOX ttptha wodj Wodj zjaaadc zjaaade Zbgn 589589 SERSKY_FOX ally 589721 awkword Condo 01322222 aPAf ?award award award_ps biostar condo awkward CONCAT \\\z \\bb SER ZBAAACA ZAAADA |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Re: Hasło w biosie
Cytat:
jak wiesz co musisz ustawić z biosie i nie masz plomb na obudowie to po prostu zrób Clear CMOS w/w program widziałem gdzies kiedyś na stronie bios.pl lub cos takiego... jakbys nie mógl znaleźć to daj znać ... mam chyba go w domu ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Chm spróbuj najpierw czy działają te hasełka uniwesalne bo sam je koedyś zamieściłem i jestem ciekaw czy działają a co do progsu to sprawdź załacznik ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
a ja jeszcze ze swojej str. zaproponuję poniższy program
jak działasz pod xp to. rozpakuj go do głównego kat. np. do folderu biospswd daj na star->uruchom->cmd [enter] wpisz c: [enter] cd biospswd [enter] bios p [enter] program powinien podać ci hasło wylicozne na podstawie sumy kontrolnej
![]() |
#6 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Poszperaj na www.bios.help.pl. Są nieżli.8)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2002
![]() |
wyciagnij baterie z plyty glownej i BIOS sam ci sie zresetuje!!
see ya!!
![]() |
#8 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Odpada bo jak ma plomby to musi je zerwać a wtedy to napewno straci gwarancję. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o plomby to je zerwałem bo gwarancja mi na to pozwala. Pozakładali za to też plomby na każdą część w środku. Zerwałem bo mamiałem do założenia nagrywarkę (wiadomo ![]() Dziękuję za programiki, zaraz je przetestuje. Jakby nic nie wyszło to jeszcze tu napisze. Narazie |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Co to za firma, co plombuje każdą śrubkę.:o
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
microhard?
![]() |
![]() |
#12 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Czaicie sie i czaicie z tym haslem w biosie.
Zreszta taki post juz chyba byl wczesniej a nikt i tak nic konkretnego tam nie wymyslil. A czy ktos probowal czego takiego: Z poziomu BIOS-u uruchom program debug. Możesz to także uczynić za pomocą okna Start|Uruchom w Windows. Gdy program debug zostanie uruchomiony, wpisz kolejno następujące polecenia ("-" na początku linii oznacza znak zachęty, nie wpisuj go): -o 70 2e -o 71 ff -q W ten sposob zresetujemy ustawienia CMOs-u i haslo zniknie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
weron - obejsc haslo (wykasowac o nie problem) on chce miec to haslo zeby go nie wywalac - bo mu kompa pozbawia gwarancji...
dlatego pyta - jak wydobyc haslo, a nie jak sie go pozbyc...
![]() |
![]() |
#14 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Rzeczywiscie moj blad.
To niech pozniej wpisze inne. A jak mu ktos udowodni, ze to nie to? Nie ma takiej mozliwosci. Ja bym tak zrobil a jakby co to od razu walic do rzecznika praw konsumenta czy cos w tym stylu i naskarzyc, ze jakis kit mu wciskaja z haslem. W ogole to jakies kompletne nieporozumienie aby zakladac haslo na bios. Co to za firma?! Totalny badziew. Ziele podaj nazwe niech kazdy wie gdzie niezalezy nic kupowac!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.11.2002
![]() |
Przecież ten program, który podałem umożliwia dostanie się do biosu bez zmiany poprzedniego hasła !!
po prostu odpalasz program wpisujesz w biosie wygenerowane hasło, będzie ebzsensown, ale jego suma kontrolna będzie się zgadzać z tym założonym zmieniasz co cię interesuje zapamiętujesz, a stare hasło zostaje!!! 8) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|