![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Cytat:
po 2. Moj rdzen ne jest taktowany 325 tylko 300 ![]() po 3. A napisalem porownanie z karta jak napisales 3 lata starsza bo poprostu ostatnio mialem taka mozliwosc porownac akurat takie tak jak napisalem wczesniej thats all. i wcale nie twierdze ze wszystko inne niz moja grafa to SYF. Nigdzie tak nie napisalem. A co do FX5700U to jest zgodny z DX9 jak i chyba wszystkie FXy... |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
FX to jak IE
W Teori jest za****isty ![]() W Praktyce zje*bany
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Bo mnie to się wydaje, że w takim samym przedziale cenowym to nVidia nawet ma przewagę. Najczęstsze porównanie kart klasy średniej dotyczy Radeona 9600 Pro/XT oraz GeForce FX 5700. Wyniki testów przeważają lekko na korzyść ATI. Wątpliwe pozostaje jednak dlaczego testerzy nie porównują tego Radka z GF w wersji Ultra - w końcu cena taka sama jak R9600XT, a 5700 Ultra to już o niebo lepsza karta od zwykłego non-ultra... Ciekawy również jestem, dlaczego czepiasz się FX-ów, a w przypadku Radeona nie wspomnisz nawet o takich "perełkach" jak modele 9200, 9550, 9600SE, 9800SE??
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 18.07.2004 o godz. 01:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
No 9800SE @ 9800 PRO to jest PEREŁKA ![]() Nie wierzcie w 3D Marki, ani w testy bo nVidia robi stery własnie pod coś takiego ![]() Co do Dx 8.1 karty się sprawują bardzo dobrze (FX)
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Żabol
![]() |
FX to jak IE
W Teori jest za****isty W Praktyce zje*bany No jesli dla ciebie zje*bane jest dzialanie plynne gier na full detalach w 1024x768 NFSU czy UT2004 czy inne podobne na najnizszym Fx 5200 to wymagajacy jestes ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Żabol
![]() |
ZiP no te 64bit to padaczka zdeczko. Jak porownywalem z moja jedna taka to ta 64bitowa przepustowosc ok2,5tys MB/s a moja 9.5tys MB/s a i to i to FX5200...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
A waszym zdaniem oplaca sie Qpic 9800SE i "przerobic" go na PRO? za 900zl?
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
NIE, NIE OPŁACA SIĘ !! R9800SE jest to wyjątkowo perfidnie wykastrowany R9800 ![]() ![]() Pozdrówki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
andrzejj9 - jak juz sie gdzies zgadalismy, mam podobna karte jak Ty, tylko ze innej firmy - moja jest produkcji Winfasta
tez sie juz nie raz zastanawialem nad wymiana grafy, ale inwestycja w GF4Ti totalnie mnie nie przekonuje - roznica w wydajnosci jest, ale nie az taka zeby wymieniac karte, pozatym raz mialem w lapkach GF4Ti 4200 128MB (total noname) ktory byl tak samo wydajny jakmoja GF2Pro! to juz byl szczyt ![]() fakt faktem jak chcesz poczuc kopa, to niestety musisz sie przesiasc na cos z innej poleczki - wyzszej ![]() @wszyscy, ktorzy maja ochote podac mi wyniki benczmarkow udowadniajacych ze GF2Pro to shit: porownajcie raczej plynnosc grafiki w grach a nie punkty w 3Dmarku,to sie zdziwicie, po drugie nie porownujcie wybitnie udanej serii GF2Pro do jakiejkolwiek innej, np Ti, a juz na pewnoi nie do MX |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Zgodzę się co do tego, że karty z serii GF2 GTS, Pro i Ti były kartami wydajnymi i do tej pory można na nich pograć. Nie rozumiem natomiast Twojego zdania, żeby nie porównywać kart z serii GF2 Pro do np. Ti. Różnica między nimi w wydajności jest niewielka i w dodatku na korzyść Ti. Modele z oznaczeniem Ti są układami pracującymi z najwyższymi taktowaniami. Sam kiedyś miałem GF2 Pro, a potem GF2 Ti (obydwie Prolink'a). Co do MX'ów... no nie były to moze demony wydajności, ale sporo mniej kosztowały od wspomnianej wyżej serii. Tak więc jeśli ktoś nie miał wystarczająco dużo pieniążków, to miał jeden wybór - GF2MX. Pozdrówki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Proton - powod jest bardzo prosty: seria Pro to byl swego czasu highend i dlatego producenci wowczas sie do tego przykladali - lepsze podzespoly, lepsze wykonanie, natomiast Ti jest juz pozniejszy, kiedy 3 juz byla highendowa, i dlatego czesto (bo oczywiscie nie zawsze) sa na gorszych podzespolach, cop moze ozwierciedlac sie pozniej w gorszych RZECZYWISTYCH (czyli nie w benczmarkowych) wynikach wydajnosci
dzis jakbym mial wybierac Pro a Ti to nie mialbym watpliwosci pozatym Pro Winfasta przynajmniej mozna naprawde sporo przetaktowac ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Gdzie mogę zobaczyć że mój GF2 GTS jest lepszy od radeona 9200?? Przyda mi sie to.
Ale to i tak bedzie nieprawda. Mój GF nie obsługuje pixel shadera 1.4 i 2.0 (chyba) przez co nie chodzą takie gry jak ALIAS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Nie chcę Cię martwić, ale Twój F2 GTS nie jest wydajniejszy od R9200. Odsyłam do zestawienia kart graficznych na stronie benchmark'a: http://www.benchmark.pl/artykuly/zes...U_2/wykres.gif |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|