Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.08.2005, 17:18   #1
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Mnie utopia pierwszego, bo jestem homofobem... Wypatrujcie wiec w wieczornych wydaniach "Faktow" informacji dotyczacych samosadu wykonanego na Jaworznickim nonkonformiscie poprzez powieszenie go na rozowej apaszce i wbijanie w genitalia sztucznych paznokci... Dopiero gdy spoleczenstwo sie o tym dowie - mozecie pakowac walizki... Poki co jestescie bezpieczni ;-D

P.S. Jestem rowniez negatywnie nastawiony do osob prohomoseksualnych i obnoszacych sie z tym jednak poczucie humoru i elokwencja jednego z komentujacych zaskoczyly mnie w sposob pozytywny :

Cytat:
Rzeczywiscie księga kaplanska 18:22 mowi ze sypianie z osobnikem tej samej płci jest obrzydliwoscia. Mimo to chcialbym sie poradzic w kilku sprawach ludzi stosujacych w zyciu słowa starego testamentu: 1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna(3 Ks. Moj. 19) Problem z moimi sąsiadami. Mowia ze dla nich ten zapach nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować ? 2. Chciałbym sprzedac swoja córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7 W tych czasach, jaka byłaby nalepsz cena ? 3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości miesięcznej (3 Ks.Moj. 15:19-24) Problem w tym jak sie tego dowiedziec usiłowałem pytac, ale one często były obrażone moim pytaniem. 4.Mam jednego śasiada który uparcie chce pracowac w dzień szbatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno napisane ze ma byc skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiazany by go zabić sam?
Szkoda, ze nie moge dac mu reputy ;-D

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

Ostatnio zmieniany przez M@X.666 : 25.08.2005 o godz. 17:29
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.08.2005, 17:56   #2
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
...
Tylko to nie jest nic blyskotliwego, IMO nawet niewypal, bo Ksiega Mojzesza to Stary Testament, a Chrzescijanstwo opiera sie na Nowym Testamencie (ze Starego przejmujemy doslownie tylko kilka wybranych elementow). Na Starym Testamencie opiera sie Judaizm. Tak wiec autor nie za bardzo popisal sie w tym przypadku, no chyba ze jest ortodoksyjnym Zydem i do dzisiaj stosuje te praktyki.

Natomiast Ksiega Kaplanska z ktorej pochodzi pierwszy cytat jest z Nowego Testamentu.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 25.08.2005 o godz. 17:59
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: