![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 28.03.2003
![]() |
Nie masz przypadkiem umieszczonego twardego dysku w kieszeni mam taki sam problem .Podłaczyłem dysk kumpla w kieszeni do kompa i po chwili komp sie zawiesił (po ty jak wystartowł mi sysytem), inny dysk (Maxtor 80) w tej samej kieszeni bardzo sie nagrzewał.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
kierownik wycieczki
Data rejestracji: 25.02.2002
![]() |
To ze sie ten dysk grzeje to norma one sa jak piecyki ale zwykle to wytrzymuja, byle nie za dlugo moze meczyles go kiedys ponad 12godzin + temperatura i sie przegrzal musiala sie sypnac struktura powierzchni talerza cos w tym sensie kiedys o tym czytalem, tak padaja serwery najpierw sie zamulaja a potem zgon dysku. Jak go sprzedaz to uprzedz kupca ze to raczej padaka i w kazdej chwili moze zejsc, zeby nie mial pozniej nikt pretensji..
|
|
|
#19 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.05.2002
![]() |
Była seria dysków QUANTUM FIREBALL w których scalaki się przegrzewały. Wina nie leżała w scalaku lecz coś w napędzie się haczyło i przeciążenie grzało scalak aż do uszkodzenia.
Dawało się zgrać dane (uwaga na temperaturę! można zwalić płytkę pożyczoną!) tak jak to wyzej opisano ale dysk był do d... uszkodzenie mechaniczne. Wygląda na to że ten SEAGATE ma podobnie
|
![]() |
|
|