Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   IMPREZKA ON-LINE 2017-2020 (dzieci powyżej 18 lat) !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/imprezka-line-2017-2020-dzieci-powyzej-18-lat-96099/)

joujoujou 24.10.2017 13:03

:kawa:

ed hunter 24.10.2017 11:09

No właśnie wychodzę, kupię jakąś wynalazkę ponad 30% i doleję do herbaty.

grzeniu 24.10.2017 10:16

Ja wyjdę, ale póki co :kawa:

ed hunter 24.10.2017 09:53

Moim skromnym zdaniem, nie wychodzę dzisiaj z domu, no chyba, że do Żabki po jakiś płyn antyseptyczny.

:piwo:

grzeniu 24.10.2017 00:04

Moim skromnym zdaniem Ronnie swobodnie przekroczy tysiąc setek, natomiast długo nikomu innemu się to nie uda - mimo paru z szansami. Do tego potrzeba długich lat w wysokiej formie.
Natomiast dwóch tytułów mistrzowskich już nie zdobędzie. Chyba zbyt lekko traktuje snookera i jakby brakowało mu motywacji do pracy. Wygląda jakby grał dla przyjemności, natomiast reszta spręża się na maxa bo chcą osiągnąć to coś, co Ronnie już osiągnął. Na rankingu zależy mu o tyle, by załapać się do 16 w mastersie.
Poza tym Ronnie zajmuje się innymi ciekawymi rzeczami, gdzie inni w tym czasie nie odchodzą od stołu.

A skoro w temacie, to cyk :piwo:

joujoujou 23.10.2017 23:54

Jarson 23.10.2017 23:23

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1392776)
Ronnie poluje na tysiąc setek, więc nie dziwne. :)

Na to czekają w jakiś sposób wszyscy, niby to tylko liczba, ale swoją wymowę ma ;)

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1392777)
Pierwszy wygrany turniej od dawna Ronnie'go, fakt że w wielu nie bierze udziału. Jak tak dalej pogra, to z osiągnięciem 1000 w setkach nie będzie miał problemu - po English Open ma chyba 894 :wow: Za nim długo, długo nie ma nic...i pewnie długo nie będzie.

W setkach następny jest Hendry, później Higgins, który jest od Ronniego rok starszy i raczej na pewno go nie przebije (brakuje mu 211 sztuk, a karierę pewnie zakończą w podobnym czasie). Kolejny Robertson jest prawie 400 setek w tyle i ma zaledwie 35 lat. Jeszcze dwa sezony temu gonił w szybkim tempie, ale obecnie jego forma znacznie spadła. Natomiast dwóch obecnie najpoważniejszych kandydatów na gonienie Ronniego w setkach to dwie kolejne osoby z listy - Selby i Ding Junhui. Obaj pod 500, obaj grają świetnie na chwilę obecną, ponadto mają kolejno 34 i 30 lat.

Swoją drogą porównałem sobie przed chwilą osiągnięcia O'Sullivana i Hendry'ego. W setkach starszy z Wyspiarzy już został pokonany (nic dziwnego - kiedyś grało się innego snookera i nie wpadały tak często, zresztą duża w tym zasługa Ronniego że zaczęły). Kolejna brejkowa statystyka - maxy - również na korzyść Rakiety (13 vs 11). Również kwota wygrana w karierze nieco wyższa, ale w obu przypadkach to okolice 9 mln funtów.

Natomiast Ronniemu brakuje aż dwóch tytułów mistrza świata do dorobku Szkota. Turniejów rankingowych wygrał 29, Stephen - aż 36. Nierankingowych - 30 (albo raczej 33, bo są jeszcze 3 minor-ranking, chyba bardziej pasują tu) vs 38.

Czy Ronnie w tych statystykach dorówna Hendry'emu, który w jego obecnym wieku właśnie kończył karierę? Myślę, że jest w stanie, gdyż obecnie turniejów jest dużo a on wciąż gra bardzo, bardzo dobrze. Z jednym wyjątkiem - myślę, że przy dzisiejszej konkurencji jest mało prawdopodobne, by miał szanse zdobyć jeszcze dwa mistrzostwa świata - tam wszyscy dają z siebie wszystko, dystanse są długie, meczy jest dużo, a Ronnie ma chwile irytacji czy gorszej gry. Co nie znaczy, że to całkiem niemożliwe ;)

ed hunter 23.10.2017 20:43

Gdzieś mi ma wystawie sklepu mignęło piwo bezglutenowe... no kurde z czego? Jak nie z jęczmienia, to nie piwo, a jęczmień zawiera chyba mało glutenu.

Wódka bezglutenowa też ponoć jest :rotfl: są poje.by, jest rynek.

To ja Łomża Jasne z konserwy i chyba zawołam mojego wiernego grubego kota, bo siedzi obrażony i niedoceniony na dole, a tak poogląda ze mną Dawno Temu w Ameryce.

:piwo:

mikhnal 23.10.2017 19:52

https://repostuj.pl/upload/2017/10/2...7d16509784.jpg

grzeniu 23.10.2017 18:38

Suszy, ale najsampierw :kawa:

adax 23.10.2017 18:30

Jakoś tak dziwnie suszy chyba na mróz w nocy :piwo:

ed hunter 23.10.2017 18:27

Wygrużając maszynu do garażu, zapoznałem się organoleptycznie z setką Absolwenta mocnego 36 procent wiśniowego, myyy, całkiem, całkiem, nie za dużo cukru. ||

Teraz idę coś zjeść i popić piwem, nie wiem jakim, bo nie wiem jakie mam, coś nawrzucane z tyłu samochody, codziennie coś biorę i dorzucam, już tam niezły skład jest. :D :piwo:

joujoujou 23.10.2017 14:57

grzeniu 23.10.2017 10:08

Zrobiłem se godzinę drzemki po nieprzespanej nocy, to teraz :kawa:

ed hunter 23.10.2017 10:01

Ale tak całego duszkiem? ||

Jak zajrzę do Żabki, to zobaczę co tam mają, najpierw muszę coś jeszcze przewieźć, a wszystko mnie boli...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41.