![]() |
Wyspałem się tak, że jak do tej pory jedna kawa starczyła, no ale od 9 rano sporo wody w Wiśle upłynęło, więc trzeba powtórzyć. :kawa:
|
:kawa:
|
Potem będzie za późno
:piwo: |
Jeszcze troszkę za wcześnie...
:kawa: |
Za mało kawy było, po 2,5 godziny wietrzenia mam w pokoju 20,5 stopnia, idę spać, bo nic lepszego nie wymyślę, a zaległości w spaniu mam.
Otwieram Żywca bez gazu, stawiam obok wyra i robię zwałkę, obudzę się przed świtem, dzień będzie długi. toast2 |
|
Palę w kominku, a raczej tlę, na górze 21,8 przy zakręconym na amen kaloryferze, odkręcenie go też by niewiele zmieniło, bo przy ustawieniu na 18 stopni, grzejniki na dole nie są zimne w dotyku, ciepłe też nie, piec ma czkawkę, jak byłem w kotłowni zajarać szluga, to odpalił na jakieś 10 sekund, czyli rosła temperatura na zewnątrz i elektronika wymyśliła coś nowego, czyli, że jeszcze dłużej będzie mielić wodą zanim ją zatrzyma i przygrzeje do tych 38 co musi, żeby żeliwo wysuszyć. Na dole, tam gdzie kominek nie dociera teoretycznie, 18,6, a słońca dzisiaj brak, ale chmury cienkie, chyba nadszedł czas na grzanie po kilka godzin dziennie, co moją kieszeń niezmiernie cieszy. :D
:kawa: |
za oknem mam dziś deszcz od północy lejący, +8°C
oraz stojący tam Lwówek książęcy, otwieram okno i do degustacji :piwo: |
Zgipsowana woseba była, jak zwykle, o 10.
Teraz wybrzmiał hejnał, więc okoliczność jest :piwo: |
Znowu tu sam muszę balować. :sciana:
Pomimo sporych zapasów nie wytrzymałem, co to znaczy siła nałogu. :szczerb: Po bardzo dobrych doświadczeniach z kawą IDEE, zakupiłem inną ze stajni J.J.Darboven, według opisu kawa typowo do mleka, przez zaworek pachnie pysznie. ;) Druga to typowe szalone włoskie espresso z najwyższej półki, promocja jest, data do lipca. :kawa: Załącznik 89397 |
Tradycyjna :kawa:
|
Tradycyjnie nasenne :piwko2:
|
|
Na razie jedna, ale mam jeszcze trochę do zrobienia, więc raczej nie ostatnia :taktak: |
No chyba na dziś spokój, więc :piwo:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41. |