![]() |
Najpierw wyłącz to co masz wyłączyć!
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Heniek mnie dzisiaj odwiedził ;)
:piwo: |
Ciechan Wyborne :piwo:
|
Cytat:
|
Do koncerniaka żadnego :nieee: To piwo jasne pełne, niepasteryzowane, każda partia smakuje trochę inaczej :| najczęściej dobrze... w zapachu i smaku kojarzy mi się...z dobrym chlebem :D, czuć chmiel, troszkę słód, ma trochę piwnicznego posmaku, ale nie stęchlizny ;) Czuć, że to normalnie fermentowane piwo, i niepasteryzowane. :spoko:
|
Aleś mi smaka narobił. :)
|
Absolutny hit browaru w Ciechanowie to piwo miodowe. Jak nie lubię piw, które składają się z czego innego niż słód i woda, to miodowe jest obłędne. Nawet za obłędne :D - po wypiciu jednego nie mam już ochoty na drugie - za dużo dobrego na raz nie jest dobre ;)
Miód czuje się w ustach jeszcze długo po wypiciu, a jednocześnie to nie jakiś ulepek. Miodowe jest pasteryzowane, ale trzeba uważać na nie, bo jak zostało kilka dni temu, na cały dzień w nagrzanym samochodzie, to pomimo schłodzenia w lodówce, "wyłaziło" z butelki, czyli ożyło... Pewnie po kilku dniach straciłoby całkiem słodycz w wyniku wtórnej fermentacji, a jakby postało dalej w cieple, to by się skwasiło... |
Wyobrażam sobie ten smak, w Poznaniu jest tzw. Brovaria, lokal w którym mają własną warzelnię piwa. Serwują trzy gatunki piwa, jęczmienne (jasne pełne), miodowe i w tej chwili pszeniczne.
Pyszne w smaku :jem: |
:kolejka:
|
Piwa z mikrobrowarów są pyszne! :spoko: Ale drogie... :(
Gdzie te czasy, że w godzinach szczęścia na Nowym Świecie dawali kufel za 7 złociszy? Teraz 12 :'( Ale i tak warto raz na rok. ;) |
:piwo:
|
Cytat:
|
moze jakies nietages :hmm:
:kolejka: |
Właśnie bardzo teges :D
|
http://forum.cdrinfo.pl/images/smilies/nowe/kolejka.gif dzis cos niepasteryzowanego - ciechan
|
Cytat:
|
:kawa: - pasteryzowana.
|
:wódka_z_coke: destylowana 3 razy :drinking:
|
Ty popatrz Panie na zegarek! :>
Pijok :P |
W sobotę czas inaczej działa. Łącznie z zagięciem czasoprzestrzeni. ||
Nie było prądu, wsiadłem na rower, w pierwszym sklepie dowiedziałem się, że przyczyną jest jakiś poważny wypadek drogowy, objechałem okolicę, przywiozłem Gorzką Żołądkową Czystą de Luxe, czy jakoś tak, kolę miałem w lodówce, więc pijmy, bo się czas na to skończy...czyli sobota... |
No nie wierzę...
Edziu pije wódkę od Palikota :> |
Palikota to biedny człowiek jest, nie dość, że żona go chce wydoić, to jeszcze artystyczne zaburzenia ma, tragedia bo lato nadchodzi....
|
:kawa: po śniadaniu.
|
:kawa: w trakcie śniadania
|
Elemy od Zetoxy. 8-)
Po kawie. :D |
piwo od van Pura :piwo:
|
Wyspałem całe zaległości w spaniu, z całego tygodnia, oczywiście przed włączonym telewizorem, inaczej sen był by nerwowy. ;)
:szalona_kola: :drinking: :D |
:piwo: :D
|
Okocim Premium Pils - dobre to piwko :piwko2:
|
:kawa: po obiedzie.
|
:piwo: Ciechan na kaca :D
|
Ostatnie z lodówki... |
:kawa: w nocy. :ph34r:
|
mocny kibic wisly krakow + rownie mocny kibic lecha poznan + tak samo rowny kibic legii warszawa = udana popijawa
tego zycze sobie i wszystkim innym :piwo: |
Ciekawe ile będzie ofiar śmiertelnych :]
Ja dopijam co mam i spać idę :piwo: Bawcie się dobrze. :spoko: |
Cytat:
|
Legia Warszawa to zło! Wypijmy za to toast mineralką. :drinking:
|
:kawa:
|
zimne tyskie ksiazence + tosty na dobry poczatek dnia
|
heh, Melag, musiales wspominac 3 strony temu o Brovarii? do diaska - swego czasu moj ulubiony lokal na Starym Rynku :D
|
|
Cytat:
:kawa: |
Zimna :kawa:
|
Cytat:
|
Schłodzona...
Następna :kawa: |
Cytat:
Zastanawiam się czy pierwszego piwa nie wypić już... :hmm: |
A ja kawy nie mam.
Piwo mam. Ale mam takie wewnętrzne postanowienie, że otworzę za godzinę dopiero. Czas tak wolno płynie... |
Parzona wczoraj została wypita dzisiaj rano.
Parzona dzisiaj została schłodzona do akceptowalnej temperatury <16 stopni |
a ja jade po jedzenie z grilla, trzeba dokupic tez ksiazence bo mecz sie o 17 zaczyna
:D |
Rychu, nie pij tyle to i potem tyle kaw nie będziesz musiał.
Demek - twoje zdrowie :kawa: :D |
1. :piwo:
2. Grill. :ognicho: 3. :piwo: 4. :piwo: 5. :piwo: 6. Nie pamiętam. |
:piwo: drugie...
|
|
Się pije.
Trzecie. :kolejka: :drinking: |
|
wchodzę
Czwarte :kolejka:
to ja idę po ostatnie...
Dla mnie to owe jest ostatnie.
Zatem stuk, niech brzękną szkła :piwo: A potem idę spać ;) |
|
:rozpuszczalna: i 8-)
|
Herbata
|
:kawa: już od rana.
|
:herbata_z_cytryną:
|
cytrynowka :hmm:
|
:pepsi: ale nudy w pracy:spie: nic sie nie dzieje ,zaczne chyba w ogame grac:ysz:
|
woda :D
|
piwo po robocie :piwo:
|
zaraz do domu i ... OBIADEK :jupi:
|
Ciepły Ciechan... :| zapomniałem do lodówki wstawić :sciana:
Ale mokry i i tak smaczny. ;) :piwo: |
wstawiaj, wstawiaj dla M@Xa trza cos chlodzic:D
|
Cytat:
piwo musi byś zimne :sciana: |
No piwo musi być zimne i już jest. A jak smakuje po spacerze z mordatym psem, co się tak potrafi pociągnąć, że ja frunę, a waży 32 kilo w tej chwili, ale ciągnie z siłą parowozu. Amstaff to jest, strasznie pocieszne i łagodne bydle (znaczy jest łagodny, jak się z nim nie zaczyna)
Zimne piwo razy dwa :piwo: |
|
Przez jakie o?
|
Pijaki!
Mam na aucie pełną kastę, ale nie chce mi się iść...błoto takie po deszczu... ale może jednak pójdę :spoko: |
hehe :D
|
Cytat:
|
nie przedrzeźniaj! bo cię wkurzę i przyniosę dwa
tamto dawno wypił krokodyl :taktak: |
moje też dawno wypił krokodyl, nie widziałem go, ale ślimaki ociekały przed nim na trawnik ogrodzony siatką, i w geście solidarności międzygatunkowej przenosiłem je tam, jak jutro zacznę kosić, to będzie to gest homogenizacji tych ślimaków ||
A o tej godzinie przechodzimy na mineralną :drinking: (wstałem 4:25) |
|
No i jak idzie z piciem :D
:kolejka: |
:rozpuszczalna:
|
:kawa: i :ranigast:
|
Cytat:
|
Zgaga pali. :(
|
|
:pastadozębów: :jakiśsok: |
:herbatka: 1000mg kwasu acetylosalicylowego. :drinking: :sciana:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Tak. Załącznik 51964
|
A popiles do woda :kolejka:
|
A ja chyba zjem dzisiaj śniadanie.
|
Aspiryna była rozpuszczalna, trochę mi po niej lepiej, muszę pójść do apteki po jeszcze, na wieczór, na imprezkę. :D
|
Cytat:
:herbatka: z sokiem malinowym :spoko: |
zboczyłem i wypiłem :kawa:
|
|
Poczwórna kawa, podwójna aspiryna, pojedyncze piwo, jest lepiej! Jeżdżenie samochodem z otwartymi oknami to zło! Słońce pali a powietrze chłodne...
Muszę zrobić porządek z klimatyzacją, bo oczywiście jest zapleśniała po zimie... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:19. |