![]() |
Właśnie skończyłem śniadanko z jajecznicą
Muszę się zaraz zakrzątnąć i będzie :kawa: |
Krzątania ciąg dalszy, wykrzątnąłem :piwko2:
|
:piwko2: do obiadu.
:piwko2: po obiedzie. |
Seta burbona z colą, a teraz sączę piwo. toast2
|
Owszem, też sączę :piwo:
|
No to i ja :piwo:
Ronnie zdemolował Hosseina, teraz John roznosi niemal (przy czym z nieco mniej bezbłędną grą, ale jakie to ma znaczenie?) Kyrena... Panowie mają już niemal pokończone 47 lat, z tego rocznika tylko Mark Williams w tym roku się obija, doszedł tylko do 16-tki i nie wygrał w drugiej rundzie :P Żal Wilsona, taki solidny zawodnik, nawet w tych zawodach wbił maksa. Mniejsza o przegraną, ale inaczej byłoby jechać do domu z wynikiem powiedzmy 8:13, czy choćby 5:13 niż tak jak to teraz wygląda. A już na pewno jechać po trzeciej sesji. I tego mu życzę, w końcu ma jeszcze na to możliwość ;) |
:kawa:
|
|
|
:kolejka:
|
|
|
:rozpuszczalna:
|
|
|
Klasztorne z Bawarii. :kolejka:
|
|
:piwo:
|
|
|
Teraz jest pytanie. Rozbudzać się sztucznie kawą, czy uśpić naturalnie bawarskim piwem? :>
Dzień wolny się trafił, sam nie mogę w to uwierzyć. :blink: |
|
Nie spać, fajrant jest!
:piwo: |
U mnie jest niby później niż u Ciebie, jakieś 20 minut czy coś, ale fajrantu jeszcze nie ma :nie:
Ale za to jest chwila przerwy na snookera i :kawa: |
Ja mam drugi fajrant
:kolejka: |
|
|
:czas: Pobutka!
Zmiana
:kawa: |
|
Zbliża się popołudniowa :kawa:
|
:herbatka:
|
:herbatka: wzmocniona plastrem cytryny.
|
|
|
|
Psykam :piwko2:
|
|
|
Przygotowania do :kawa:
|
|
|
Był taki moment, w którym myślałem, że półfinały i finały MŚ w snookera mogą być w tym roku nieciekawe, ale nic z tych rzeczy.
Dziś jeszcze tylko :kawa:, bo jadę, jutro tylko małe zakupy i nikt mnie już z domu nie ruszy :D |
Miłosław & Makłowicz ARCYIPA, naprawdę ciekawe piwo, a kubki smakowe mam skalibrowane wysoko bawarskim klasztornym, tak dobrym, że klękajcie narody.
A na zagrychę ser Rubin, posolony po wierzchu lekko, żeby mu jeszcze pazura dodać. :piwko2: :jem: |
|
|
|
|
Herbatka z miodem i cytryną, bo w takie pochmurne dni tylko to mi pasuje.
|
:kawa: przedgrillowa.
|
|
:kawa: przedogniskowa
|
Oranżada piwna Garage Hard Lemon, zimna nieźle wchodzi. toast2
|
|
:kawa: pogrillowa.
|
:kawa: pobudkowa.
|
Ogromna latte. :kawa:
|
|
Cytat:
|
:kawa: po śniadaniu.
|
|
Do pracy dzisiaj muszę jechać, ale trochę wcześniej się ruszę, bo trzeba gdzieś zajrzeć i uzupełnić szkło. :>
Amerykańska ruda na wiewiórkach już się skończyła, więc trzeba dokupić z litr. :D Żywiec Zdrój toast2 |
:piwko2: przed obiadem.
:piwko2: do obiadu. :piwko2: po obiedzie. |
|
Nikt nie grilluje browarów? :O
Wczoraj grillował. :P
:kawa: na niedługi koniec dnia. |
Wczoraj grillował że ho ho... A dzisiaj spokojnie, co prawda gdzieś tam :piwo: do mnie mruga (a że dobre, to ja te mruganie widzę :D), ale na razie meczyk i :kawa:
|
To dzisiaj szturmówki w dłoń i na pochód marsz! :tak!:
:kawa: przed śniadaniem. |
Płatki jaglane i :kawa:
|
|
Pierwszego maja amerykański burbon z colą, jakież to piękne! :D
Najbardziej imperialistyczny kraj świata, Rosja, płacze śmierdzącymi łzami. A mieli tak dużo, tak dużo mogli, a teraz powiatowego miasteczka nie mogą zdobyć przez 9 miesięcy. Jak ja to lubię. Jak burbona. :D toast2 |
|
:kawa: po śniadaniu.
|
:kolejka: w roboczoprzerwie
|
:piwko2: po obiedzie. |
|
:kawa: po drzemce
|
Ryje trzeźwe czy ululane? Jak świętujecie? :D
:kawa: przed pracą.
|
Cytat:
A teraz :kawa: i :spie: |
Cytat:
|
No jeden sprawiedliwy się znalazł. Już miałem iść spać, ale na taką okazję... :D
|
Kawa :kawa:
Trzeba zbierać siły na wieczór. |
Jak na szykowanie wątroby, to kawa nie bardzo.
:kolejka: :spoko: |
Wątroba działa w majówkowym trybie czuwania.
|
Jak nie ma co robić tylko czuwa, to kiepsko. Moja pracuje sobie na niskich obrotach, tak jak lubi.
Ruda z colą była, bizonówka z sokiem jabłkowym była, a teraz kolację popiję piwem. toast2
|
|
|
|
|
|
|
A walnę sobie drugą, a co!
:kawa: |
Influencerzy i inne dziwadła polecają teraz picie kawy z solą. Ja im polecam krok dalej, dodać trochę soku z kroku.
A ja walę z cukrem trzcinowym i śmietanką, pod ciasteczko francuskie z masą makową, co sobie je sam do kawy upiekłem. Też jestem dziwak, wiem. :kawa: |
Gdzieś Ty zabrnął w te internety, że zobaczyłeś tam influencera? :O Swoją drogą po polsku to będzie "wpływowicz" :D
To może ja jednak tradycyjnie :kawa: bez mleka, bez cukru, ale żeby nie było że z wszystkiego zrezygnowałem - to z wodą... |
Sól ogólnie co niektórym szkodzi, ale widzę że co niektórszym szkodzi też na głowę. Oni nie powinni pić soli.
Natomiast woda to samo dobro, a najlepsza jest z chmielem :taktak: :piwo: |
u mnie na pulpicie remont i strych pod folią, bo dach zdjęty. Jutro i pojutrze na piętro trzeba będzie wytargać 4 m3 betonu bloczkiem bo nie ma wjazdu dla betoniary z pompą.
Coś czuję że będę jak Tom Hanks w maluchu, tj. będę miał takie długie ręce od tych wiader, że z "tylnego siedzenia" na spokojnie będę mógł pisać komentarze. Póki co mnie przysmażyło (dzisiaj była chwila wytchnienia) |
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:22. |