Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.08.2024, 20:13   #10411
ArnoldBoczek
Kiełbasożerca

Data rejestracji: 15.04.2014
ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
No nie, trochę wody się doda, tak dla smaku.

Można też spirytus wódką rozcieńczyć, to ma sens.

Wypiłem piwo i zaczyna mnie mulić, chyba trzeba pomyśleć o spaniu, chociaż jest za wcześnie.

ArnoldBoczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.08.2024, 20:36   #10412
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To jeszcze nie miałeś okazji pić dobrej nalewki 80. Fakt, musi odstać min 2-3 lata. Ale kielonki 20
Delektowałem się tym u jednego forumowicza. Nie uwierzyłbym, że tyle ma, gdyby nie były mierzone. Gwóźdź imprezy - smorodinówka
Stary 22.08.2024, 21:28   #10413
ArnoldBoczek
Kiełbasożerca

ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>ArnoldBoczek jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Robiłem tarninówkę, taką około 40%, jak postała już nawet rok, to wszyscy twierdzili, że ma ze 20%, a po wypiciu kilku kielonków, już wiedzieli, że nie.

Dzwoniłem do kumpla, żeby mi liści wiśni nazbierał, trzeba ich dużo dać, one gorycz aronii niwelują, no i oczywiście aronię trzeba porządnie zamrozić, to też zmniejsza garbnikowy posmak i powoduje przyspieszenie procesu.

Zamówiłem też słój 10 litrów, węgierki mocno dojrzałe pójdą w niego, te już będę musiał kupić, ale nalewka świetna, taki trochę kisielek, pije się super.

Owoce można dodać do ciasta, w pieczeniu wolty stracą, więc bez wpływu na pod wpływem będą.

Można je też zjeść, bardzo długa faza gwarantowana.

A teraz coś słabego w woltach, ciemny Kozel.
Stary 22.08.2024, 21:46   #10414
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
"Można je też zjeść, bardzo długa faza gwarantowana."

Lat temu 40 z ogonkiem byliśmy z narzeczoną prosić na wesele.
Gospodarze mieli w takiej dużej, grubej flaszce nalewkę na wiśniach.
Moja nie chciała pić, więc dostała gruby i długi drut do robótek i wyjadała wiśnie.
Kto odjechał?
Stary 22.08.2024, 22:33   #10415
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To karpackie całkiem wchodzi
Stary 22.08.2024, 22:40   #10416
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
O tej smorodinówce to kiedyś w Ranczu było. Nigdy nie miałem okazji próbować, a trzeba by kiedyś było...

Nalewka powyżej 50% musi być zrobiona pieczołowicie, powyżej 60 nie przez byle kogo, a powyżej 70 przez prawdziwego kraftmana, żeby była pijalna dla przyjemności a nie dla picia. Mi wychodzi pigwówka na miodzie do ok. 55% i wyżej się nie pcham. Innych nalewek nie robię, bo tę lubię i umiem, a innych nie umiem a lepiej od nich smakuje mi whisky

Jarson jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.08.2024, 22:56   #10417
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Wiesz, temat zaczyna się od tego, że trzeba wiedzieć jaki spirytus (skąd) się nadaje... bo potem cała reszta może już nie mieć znaczenia. Ja w tym punkcie wymiękłem.
Takim czymś nie sposób się nie upić, pijesz jak kompot, a nazajutrz brak kaca
Stary 22.08.2024, 23:05   #10418
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>

P.s W szkole średniej kolega pożyczał od ojca nalewkę czy tam wino z ryżu, po zjedzeniu salaterki tego ryżu z dna ciężko było trzymać pion..
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.08.2024, 23:59   #10419
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2024, 05:22   #10420
ArnoldBoczek
Kiełbasożerca

Spirytus w najpopularniejszym sklepie jest bardzo ok.

Z domowych przetworów, to bardziej mnie w tej chwili interesuje, czy po tych ulewach grzyby będą.

Stary 23.08.2024, 10:53   #10421
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Wiesz, temat zaczyna się od tego, że trzeba wiedzieć jaki spirytus (skąd) się nadaje... bo potem cała reszta może już nie mieć znaczenia. Ja w tym punkcie wymiękłem.
Takim czymś nie sposób się nie upić, pijesz jak kompot, a nazajutrz brak kaca
Jeśli ktoś robi nalewkę na bimbrze, to musi się postarać o źródło, zakładam że spirytus ze sklepu powinien trzymać parametry i jakość. Niby teraz skończyły się czasy, kiedy spirytus robiło się na kartoflach czy życie, używa się melasy, przeterminowanych cukierków, syropów i takich tam, ale czy ja wiem czy to ma jakieś znaczenie?

Tymczasem dziś rano jest dość chłodno, więc

Jutro z kolei upały. Mam nadzieję że nie przywali od samego rana bo o 9 biegnę i fajnie by było skończyć zanim się człowiek rozpuści

Jarson jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2024, 11:21   #10422
ArnoldBoczek
Kiełbasożerca

Odespałem jeszcze trochę zaległości, dzisiaj też się nie ruszam do roboty, bo ile można... Jutro pojadę. No więc a później
Stary 23.08.2024, 11:35   #10423
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Nie, nie, żadne bimbry. Oryginalne spiryty się różnią ponoć, i tu wymiękłem.

O już zapomniałem, była o 10
Stary 23.08.2024, 11:52   #10424
siwymariusz
Guru

Data rejestracji: 15.06.2002
siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A moja dopiero teraz .
Stary 23.08.2024, 16:59   #10425
ArnoldBoczek
Kiełbasożerca

No to mówię, że spiryt z owada jest bardzo ok.

Mięta na noc, a teraz
Odpowiedz na post

Tagi
imprezka, jedzcie pijcie apostołach nie rzygajcie, obżarstwo i opilstwo, ochlaj, orgietka, piąteczek!, pijaństwo ruja i poróbstwo

Twoje uprawnienia: