![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#10411 |
|
Kiełbasożerca
Data rejestracji: 15.04.2014
![]() ![]() ![]() |
No nie, trochę wody się doda, tak dla smaku.
![]() Można też spirytus wódką rozcieńczyć, to ma sens. ![]() ![]() Wypiłem piwo i zaczyna mnie mulić, chyba trzeba pomyśleć o spaniu, chociaż jest za wcześnie.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#10412 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jeszcze nie miałeś okazji pić dobrej nalewki 80. Fakt, musi odstać min 2-3 lata. Ale kielonki 20
![]() Delektowałem się tym u jednego forumowicza. Nie uwierzyłbym, że tyle ma, gdyby nie były mierzone. Gwóźdź imprezy - smorodinówka
|
|
|
|
|
|
#10413 |
|
Kiełbasożerca
![]() ![]() ![]() |
Robiłem tarninówkę, taką około 40%, jak postała już nawet rok, to wszyscy twierdzili, że ma ze 20%, a po wypiciu kilku kielonków, już wiedzieli, że nie.
![]() Dzwoniłem do kumpla, żeby mi liści wiśni nazbierał, trzeba ich dużo dać, one gorycz aronii niwelują, no i oczywiście aronię trzeba porządnie zamrozić, to też zmniejsza garbnikowy posmak i powoduje przyspieszenie procesu. Zamówiłem też słój 10 litrów, węgierki mocno dojrzałe pójdą w niego, te już będę musiał kupić, ale nalewka świetna, taki trochę kisielek, pije się super. ![]() Owoce można dodać do ciasta, w pieczeniu wolty stracą, więc bez wpływu na pod wpływem będą. Można je też zjeść, bardzo długa faza gwarantowana. ![]() A teraz coś słabego w woltach, ciemny Kozel.
|
|
|
|
|
|
#10414 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
"Można je też zjeść, bardzo długa faza gwarantowana."
Lat temu 40 z ogonkiem byliśmy z narzeczoną prosić na wesele. Gospodarze mieli w takiej dużej, grubej flaszce nalewkę na wiśniach. Moja nie chciała pić, więc dostała gruby i długi drut do robótek i wyjadała wiśnie. Kto odjechał?
|
|
|
#10416 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
O tej smorodinówce to kiedyś w Ranczu było. Nigdy nie miałem okazji próbować, a trzeba by kiedyś było...
Nalewka powyżej 50% musi być zrobiona pieczołowicie, powyżej 60 nie przez byle kogo, a powyżej 70 przez prawdziwego kraftmana, żeby była pijalna dla przyjemności a nie dla picia. Mi wychodzi pigwówka na miodzie do ok. 55% i wyżej się nie pcham. Innych nalewek nie robię, bo tę lubię i umiem, a innych nie umiem a lepiej od nich smakuje mi whisky ![]()
|
|
|
#10417 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Wiesz, temat zaczyna się od tego, że trzeba wiedzieć jaki spirytus (skąd) się nadaje... bo potem cała reszta może już nie mieć znaczenia. Ja w tym punkcie wymiękłem.
Takim czymś nie sposób się nie upić, pijesz jak kompot, a nazajutrz brak kaca
|
|
|
|
|
|
#10418 |
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() P.s W szkole średniej kolega pożyczał od ojca nalewkę czy tam wino z ryżu, po zjedzeniu salaterki tego ryżu z dna ciężko było trzymać pion.. |
|
|
|
|
|
#10419 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
|
|
|
|
#10420 |
|
Kiełbasożerca
![]() ![]() ![]() |
Spirytus w najpopularniejszym sklepie jest bardzo ok.
Z domowych przetworów, to bardziej mnie w tej chwili interesuje, czy po tych ulewach grzyby będą.
|
|
|
|
|
|
#10421 | |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
Tymczasem dziś rano jest dość chłodno, więc ![]() Jutro z kolei upały. Mam nadzieję że nie przywali od samego rana bo o 9 biegnę i fajnie by było skończyć zanim się człowiek rozpuści
|
|
|
|
#10422 |
|
Kiełbasożerca
![]() ![]() ![]() |
Odespałem jeszcze trochę zaległości, dzisiaj też się nie ruszam do roboty, bo ile można... Jutro pojadę. No więc
a później
|
|
|
|
|
|
#10424 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A moja
dopiero teraz .
|
|
|
#10425 |
|
Kiełbasożerca
![]() ![]() ![]() |
No to mówię, że spiryt z owada jest bardzo ok.
Mięta na noc, a teraz
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| imprezka, jedzcie pijcie apostołach nie rzygajcie, obżarstwo i opilstwo, ochlaj, orgietka, piąteczek!, pijaństwo ruja i poróbstwo |
|
|