![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Witam!
![]() Właśnie otrzymałem zaskaujące informację - nawet nie wiecie jak bardzo zaskakujące! Z dniem 01.02.2004r. Telekomunikacja Polska wprowadza nową usługę - Neostradę 128 ... Przepustowość: 128kbit / 64kbit na sekundę. Abonament: 99zł przy umowie na czas określony (12 m-cy) 149zł przy umowie na czas nieokreślony Instalacja: 200zł - koszt instalacji usługi Terminale: 99zł - terminal USB przy umowie na czas określony (12 m-cy) 199zł - terminal USB przy umowie na czas nieokreślony 299zł - terminal ETHERNET przy umowie na czas określony (12 m-cy) 299zł - terminal ETHERNET przy umowie na czas nieokreślony 399zł - terminal ETHERNET SWITCH przy umowie na czas określony (12 m-cy) 399zł - terminal ETHERNET SWITCH przy umowie na czas nieokreślony Limity: Miesięczny limit transferu do klienta wynosi 5GB, po przekroczeniu tego limitu łącze automatycznie traci przepustowość do 32kbit / 64kbit na sekundę (w danym miesiącu!) Do końca kwietnia Neostrada 128 działa bez limitów łącza. Usługi: Każdemu użytkownikowi Neostrady 128 przysługuje jedno 5MB konto e-mail w domenie @Neostrada.pl Takie potwierdzone i nie ma co tu ukrywać - skandaliczne informacje otrzymałem przed kilkunastoma minutami. ![]() Wszelkie limity mijają się z wyrażeniem "STAŁE ŁĄCZE", ceny dają do myślenia, a przepustowość jest krótko mówiąc - bardzo niska jak na dzisiejsze czasy Promocji dla dotychczasowych użytkowników usługi SDI (tzw. przejścia) nie przewidziano! Przemyślenia: Podsumowując, Neostrada 128 przeznaczona jest dla modemowców na tyle zdesperowanych, aby płacić miesięcznie TP 99zł za łącze z limitem transferu. Ze swoich doświadczeń wiem, że takie łącze jest w stanie zadowolić (na początku) nawet najbarwiej wybrednych użytkowników modemu i dostępu dial-up ... jednak wrażenie to szybko znika. Jeszcze około godziny 20:00 powinienem dostać pełniejsze informacje, jutro odbędzie się konferencja prasowa, więc wszelkie regulaminy, dodatkowe punkty i informacje znajdziecie najszybciej w tym wątku. Jedyne co teraz mogę napisać to to, że NIE NA TO CZEKALIŚMY! Zapraszam do dyskusji 8) -------------------------------------------------------------- Nowa Infolinia: Jeszcze wspomne, że TP od dnia dzisiejszego uruchomiła nową infolinię - płatną (jeden impuls za całe połączenie) - 0800 321123, dotychczasowy numer 0800 102102 obsługuje teraz użytkowników modemów i pakietów internetowych TP. Nie wspomne o nowych konsultantach i kompletnym chaosie. Ci ludzi jeszcze mniej wiedzą ... żenujące ...
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// Ostatnio zmieniany przez matteo : 01.02.2004 o godz. 17:36 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Kolejny Shit, przycieli ostro i do tego jeszcze ta cena. I pewnie mysla ze sie ludzie rzuca na to.
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
Niech się w dupę pocałują z taką "promocją". Miało by to jeszcze sens gdyby abonament wynosił 50-60 zł i bez żadnych limitów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
szczerze mówiąc miałem spore plany z tą wersją Neo - wzmianki o tym pojawiły się koło końca zeszłego roku ale po tym co wyczytałem jestem zdruzgotany, tpsa jeszcze długo pozostanie firmą "robiącą w bola klientów", cuda z błękitną linia, numery IP z serii 83.x.x.x ech wymiotować mi się chce jak o nich słyszę
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mialo byc 256 - i wtedy to by mialo sens - maly, ale jednak - teraz to jest szit
a limity to *****izm
![]() |
![]() |
#6 |
Indywidualista
![]() |
Zgadzam się Sid ...
Miałem się przerzucić z SDI, gdyby oferta wyglądała tak: 256kbit / 64kbit za mniej niż 100zł (niech by im było 99zł) i bez żadnych limitów w transferze, to ma być STAŁE ŁĄCZE ![]() Żałosne, słów mi brak.
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
grrr Totalna lipa i tyle
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Kolejny lancuszek szczescia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
DVD FaN
Data rejestracji: 05.01.2003
![]() |
jak zwykle nasz kochana tpsa lubi nas wk...c!!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
straszna lipa... 5GB LOL smiech na sali... jak dobrze, ze mam Neo+ i nie mam adresu 83.xx
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Pozostaje się tyko modlić aby nie namieszali z limitami w normalnej Neo, bo chyba się pochlastam. A co do ceny tej nowej 128 kb to jest jakieś nieporozumienie, aby płacić 50 złotych mniej za 4x wolniejsze łącze (DL) i mieć limit 5GB. Takie coś powinno kosztować max. 50 ***8211; 70 złotych i być alternatywą dla pakietów internetowych, które byłyby wykorzystywane w miejscach, gdzie założenie Neostrady jest niemożliwe. Aha a w sumie to nie rozumiem jaki sens ma takie ograniczenie łącza ADSL, przecież równie dobrze można by wykorzystać do tego ISDN.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Było by nawet nawet jakby nie te limity, wtedy bym się skusił bo aktualnie u mnie brak stałego
![]() Żenujące i wqr****ące ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jeden zonk - 0800 321123 - nie jest platna
800 sa darmowe 801 jest platna - jeden impuls lok. za cala rozmowe... to nie jest fake?
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
5GB transferu ciekawe na, a ile wożna wysyłac
![]() Lepiej założyć (choć jush taka możliwośc podobno nie istnieje) SDI. Niemalże to samo, ALE: łącze symetryczne 115 kb/s, brak limitów, stały IP z dobrej puli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Indywidualista
![]() |
Ups, miało być 0-801-321-123 ...
To z pospiechu ![]() No i oczywiście płacimy!
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|