![]() |
Cytat:
Zludzenia na temat tego, ze Polska jest panstwem prawa porzucilem juz dawno temu, z przykroscia jednak stwierdzam, ze czasami mimo wszystko jestem naprawde zaskoczony nasza polska rzeczywistoscia... |
Andrzejj właśnie dlatego może się utrzymać bo ma monopol na swoje usługi. Na rynku Tepsa nie ma konkurencji i sama dyktuje warunki . A my mamy do wyboru brać to co jest czyli drogo i niesolidnie albo nie brać nic. Krótko mówiąc chcesz korzystać z netu to nie masz wyboru. Pozostaje tylko wierzyć że za jakiś czas coś się zmieni.:smutny:
|
No wlasnie tez jeszcze wczoraj sprawdzilem i wyczytalem. Czyli kolejne wprowadzanie w blad...
Ehhh, czasami sie zastanawiam, jakim cudem firma tak droga, tak lekcewazaca klientow, tak niewywiazujaca sie z umow i obietnic, klamiaca czasami w zywe oczy itp itd... (dlugo mozna by jeszcze wymieniac), jest w stanie sie utrzymywac i istniec. Kiedys slyszalem o protekcji panstwa w stosunku do TPSA i to mi wyglada na jedyne rozsadne wytlumaczenie... |
Na stronie telepsy, o limicie piszą :(
http://www.telekomunikacja.pl/intern.../neostrada128/ |
Dostalem dzisiaj jakas nowa reklamowke z TPSA i jest tam miedzy innymi o Neostradzie 128. Wszystko wyglada tak, jak mialo, poza jednym szczegolem - nie ma ani slowa na temat limitow! Ciekawe, czy ktos tam poszedl po rozum do glowy i zaczal troche myslec, czy to po prostu kolejne niedomowienia ze strony tej firmy?
|
andrzej - nie gniewam sie za duze litery - nie jestem jakos specjalnie na bierzaco w ogole z ofertami dostepu do internetu bo poki co korzystam ile moge z lacza akademickiego - nie pomyslalem ze dialog moze nie obejmowac calego wrocka - skoro tak to tylko traca klientow - nawet pobieznie szacujac gdyby zainwestowali w caly wroclaw to mogliby niezle namieszac tpsa
hmm po chwili namyslu - a moze to jakas ******ona umowa z tpsa - ok my wam pozwolimy na inwestycje we wrocku i nie bedziemy wam robic przeszkod ale na razie mozecie bawic sie w to tylko w dzielnicach x,y,z - przeciez cholera wie co tam tpsa wymyslila - w koncu to monopolista i to w dodatku panstwowy |
Z tym limitem to już tak nie przesadzajcie :) używam łącza 512/128 z chello.pl i mam tu od zawsze limit transferu 15GB. Odkąd mam to łącze (3 lata) tylko 3 razy udało mi się zbliżyć do limitu. Średnio miesięcznie mam 7-9 GB downloadu. Kompa mam włączonego codziennie po po ok. 12 godzin, nie siedzę non stop na p2p ale co jakiś czas coś tam sobie ściągnę. Więc sądzę że te 5GB downloadu TePsy jest jak najbardziej do przełknięcia.
|
Cytat:
Sorry za duze litery, ale jak czytam u mojego dziadka na drzwiach wejsciowych (W bloku) kolejne promocje i ogloszenia dialogu to mnie szlag trafia, ze ja ciagle musze sie z ta tepsa uzerac. A naprawde nie przesadzajac mieszkam gora kilometr dalej. Dialog chwilowo doszedl do Odry, a ja mieszkam po jej drugiej stronie. Oczywiscie dowiadywalem sie nie raz, kiedy u mnie beda. Pierwszy termin byl juz chyba z trzy lata temu - we wrzesniu. Potem tylko byly kolejne, i kolejne, ostatni byl we wrzesniu poprzedniego roku, najostatniejszy chyba w styczniu tego... Niestety, pod wzgledem organizacji Dialog az za bardzo przypomina mi tepse... |
Cytat:
|
@andrzej - a dlaczego nie zerkniesz na oferte dialogu - ostatnio zakladalem siec dla znajomego dialog 1mbit - sporo sie naczytalem ze dialog scieme walnal z tym 1mbitem wiec nie spodziewalem sie cudow (wczesniej zainstalowane tam bylo SDI - do ktorego oczywiscie byl telefon - bo inaczej tpsa nie instaluje - ktore akurat tam nie byl w ogole wykorzystywany nawet aparat nie byl podlaczony)
i bardzo mile sie zdziwilem bo transferki sa bardzo przyjemne i stabilne plus do tego stale ip a znajomy po dwoch dniach testowania poszedl do tpsa i podziekowal czule w tym momencie ma telefon z dialogu (telef akurat byl prawie od poczatku jak zaczal dzialac dialog) a teraz ma takze neta od nich - placi mniej niz za sdi - nie wspomne juz o neo poza tym podobno obsluga klienta jest o niebo lepsza niz w tpsa (zreszta chyba jakakolwiek istniejaca obsluga klienta jest o niebo lepsza niz teoretyczna obsluga w tpsa) |
ciesz się, póki jeszcze możesz.
skończą ci się takie cudowne transfery, jak podepną więcej ludzi pod twoją sieć. |
Witam!
Ja Ciebie doskonale rozumiem. Przez jakieś dwa miechy jechałem na modemie dałem d***e siana jak dostałem rachunek na 200 zł. Teraz mam stałe łącze płace 45 zł za m-c transfer do 100kb/s biorąc pod uwagę że, jestem połączony radiowo (server z nadajnikiem w odległości ok. 300m) to i tak jestem zadowolony. A co do NeoSRADY to centrala w mojej miejscowości pamięta jeszcze czasy Ludwika XVI (PCM'y) i niestety będę musiał jeszcze troszeczkę poczekać (pewnie kilka lat). Ale tak właśnie jest jak jedna firma ma monopol na dostęp do Netu. |
Cytat:
|
albo osoby z wiejskich miasteczek <5000mieszkancow do ktorych ta oferta jest glownie skierowana :P
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48. |