![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
@aeiouy: Bart to obecny Hipernet http://www.hipernet.info/
Co do sieci bezprzewodowych, to u mnie w domu lapie 3 (przy dobrych wiatrach). Jedna z nich nie pracuje caly czas, jest zabezpieczona WEP. Druga pracuje caly czas, i jest calkowicie otwarta (internet z oszustofirmy Alfa). A trzecia to moja siec* ![]() * WPA2, TKIP & AES, 63 znakowe haslo stworzone przez generator skomplikowanych hasel, MAC filtering, no broadcasting, odpowiednio nie za mocna sila sygnalu i do tego calkiem przypadkowa nazwa sieci ![]() Powodzenia ![]() O lamaniu (i zabezpieczaniu) sieci duzo powiedzial kolega Siwy417 w tym temacie: http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/30...rzewodowa.html Lektura niemal obowiazkowa ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Berserk
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Cytat:
Dziękuje bardzo za adres do starego Bartnetu ![]() Niektóre sieci alfy są niezabezpieczone... w kilku znalazłem filtrowanie po mac. Nie sprawdzałam ostatnio, ale jak się bawiłem (około 0,5 roku) temu to najbardziej polecam ta siec. Sieć AP-011 MAC Adress: 00-02-2D-93-E4-A2 Adres ip : 192.168.4.231 Maska : 255.255.255.0 Bramka: 192.168.4.254 Serwer DHCP:192.168.4.254 DNS: 212.122.221.129 212.122.192.34 194.204.159.1 Nowe ( po zmianach) adress ip: 10.131.1.21 Maska: 255.0.0.0 Bramka 10.131.1.1 Szybki wysył. Na ogrodach są jeszcze sieci o nazwie dlink, A3-B3 (chyba) i jeszcze jakaś wogóle bez zabezpieczeń 256/128 kbps. Gdzie się nie ruszyć w okolice blokowisk natrafi się na net bez zabezpieczeń. Ogólnie polecam zabawę jeżeli ktoś ma samochód, laptopa i potrzebuje neta, a nie może iść do cafe można nawet trafić na neo 4096! Mam nadzieje, że za takie Hobby nie idzie się na długo do paki... ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Dzieki, nie jezdze z laptopem po osiedlach
![]() Od Alfy (bynajmniej nie mowie tu o darmowym korzystaniu z jej niezabezpieczonej sieci) lepiej trzymac sie z daleka, jesli jeszcze sie nie nauczyles, to kiedys sie nauczysz ![]()
![]() |
#4 | |
Berserk
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Cytat:
Niestety muszę się przyznać, że pracowałem kiedyś dla Alfy... i niestety też w branży sieciowej. Nie zajmowałem się administrowaniem tylko zakładaniem kart i podpinaniem kabelków do switcha. Powiem tyle, że np. na ulicy Szarych szeregów na 60 użytkowników, gdzie każdy z nich miał podpisaną umowę na 256 kbps zakładali ograniczenie 50 KB/s (niecałe 512 kbps). ulicę dalej (około 50 osób) ludzie mieli około 250 KB/s download i upload. W tej firmie szybko przestałem pracować. Ale poważnie było mi strasznie głupio jak miałem komuś wytłumaczyć dlaczego musiał czekać z podłączeniem 1 rok (a na umowie było napisane że 11 miesięcy temu powinien mieć internet w domu) lub jak plik ściągał z prędkością max 5 KB/s ze strony alfy lub wp ... Nie wiem jak teraz mają się sprawy w tej firmie. Mam nadzieje, że coś się poprawiło. 3 lata temu pracowałem i tylko 2,5 miesiąca (wakacje letnie)..., ale do omijania zabezpieczeń sam dochodziłem ( filtrowanie po mac to w sumie nie zabezpieczenie) Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no wlasnie od neo to odstrasza mnie abonament za telefon stacjonarny, a w domu takowego nie mam i nie chce miec
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ro29 - widz***281;, ***380;e ***380;yjesz jeszcze w latach 80-90... sory, ale nawet ju***380; mi si***281; nie chce odpowiada***263; na takie argumenty w stylu, cyt. "Telefon stacjonarny zazwyczaj dzia***322;a." albo "ale prawdziwy telefon wed***322;ug mnie to jednak telefon stacjonarny"
Nie wiem czy wiesz, ale s***261; jeszcze budki i to by***322;y dla niekt***243;rych "prawdziwe" telefony nie tak dawno temu... Dla mnie nie ma czego***347; takiego jak 'prawdziwy telefon' - a kom***243;rka to co, nieprawdziwy?? Wi***281;cej dzwoni***281; z kom***243;rek, a jak kto***347; ma***322;o rozmawia, to taniej dla niego kupi***263; jakiego***347; pre-paida ni***380; wali***263; tepsie abonament i g... z tego mie***263;, a gadanie w stylu, ***380;e kogo***347; odstrasza dzwonienie na kom***243;rk***281; bo koszty, to chyba do zesz***322;ego wieku pasowa***322;o... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
![]() Gdyby rzeczywiście tak było jak powyżej napisał kolega - to na przykład komórki w ogóle nie powinienem mieć. A mam ją od 3 miesięcy - i mimo iż nadal uważam, że to nie taka tania w utrzymaniu rzecz, oraz ze swoimi wadami - to równocześnie nie raz już naprawdę mi się przydała - więc kładąc na wagę plusy i minusy - wychodzi na lekki plus ![]() A co do lat 80-90 - nie żyję nadal w tych latach - może nie powinienem tego mówić - ale ciekaw jestem co kolega by powiedział jakby usłyszał poglądy mojej Mamy na temat telefonów komórkowych ![]() A co do budek - odkąd mam komórkę raczej z nich nie korzystam (bardzo krótka rozmowa jest dziś dużo tańsza z komórki niż z automatu !!) - jednak nie wiem czy to takie złe wspomnienia ?? Co prawda mam kilka niewesołych (jak np. awarie i konieczność szukania innego automatu itd.) - ale mam też conajmniej parę przyjemnych ![]() Co do prawdziwości - owszem telefon komórkowy jest prawdziwy - ale to jednak telefon komórkowy - dla mnie stacjonarny klasyczny na kablu to nadal jest telefon (bez tego dodatkowego słowa ![]() Oczywiście racja - że jak ktoś mało rozmawia to finansowo bardziej może mu się opłacić pre-paid niż stacjonarny i abonament - o czym ja w moim poprzednim poście przecież wyraźnie napisałem !! Natomiast w kwestii tego, że kolega uważa, że dzwonienie na komórki nikogo dziś nie odstrasza - tutaj się nie zgodze - co prawda ceny dziś spadły itd. - ale nadal jest to dużo drożej zadzwonić np. ze stacjonarnego na komórkę, czy też zazwyczaj drożej z komórki na komórkę - w porównaniu do połączeń stacjonarny-stacjonarny - oczywiście myślę tutaj o połączeniach lokalnych. I znam osoby, które jak widzą w ogłoszeniu czy reklamie nr komórkowy to ich to lekko odstrasza - więc to jeszcze rzeczywistość. Cytat:
Tylko jeszcze uwaga - to nie jest tak, że te rozmowy masz w pełni "darmowe" - płacąc abonament wykupiłeś sobie ten czas - nieprawdaż ?? ![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam ro29 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Poza tym akurat w moim przypadku, kiedy jeszcze ani razu (a mam umowę od 10 miesięcy) nie zdarzyło mi się wygadać nawet połowy 'darmowych' minut i mam już ich w zapasie 160 na każdy miesiąc, czego i tak w maju nie zużyję, można mówić o minutach darmowych ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pozdrawiam ro29 |
||
![]() |