Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.03.2004, 20:34   #16
sobi1
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.12.2001
sobi1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez remix
Witam!

zle poczatki, ale wybaczamy

a powiedzcie mi, czy jest jakis sposob aby bez kabla przeslac pozniej takie dzwonki i inne gadzety do telefonu? moze jakos za pomoca Internetu? probowal ktos kiedys? jakby tak do maila wcisnac jakis pliczek i na tel przeslac?

sa jakies mozliwosci?
Mozna chyba wyslac maila z zalacznikami (obrazki, dzwieki) a nastepnie sciagnac z poczty do telefonu i odczytac zalaczniki. Powinno dzialac.
Pozdrawiam
sobi1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.03.2004, 20:48   #17
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Co ludzie nie wymyślą
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 20:54   #18
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
zrób coś z tym obrazkiem. jest za duży.
nie wiem jaki kolega miał wczęsniej obrazek
/update - musiało być duże, jak w innych tematach ludzie zwracali uwage
ale woitas jak ty miałeś mape Polski z pogądą w podpisie to było OK
pozdro dla modemowców

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 10.03.2004 o godz. 20:58
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 21:02   #19
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
www.1stwap.com o ile dobrze pamietam kiedys to umozliwial, ale juz nie umozliwia

jest tez www.wapster.pl

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 22:33   #20
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
powiem tyle:
zakaldasz jakies konto www np na onecie.
uploadujesz sobie tam jakis rysuneczek w odpowiedniej rozdzielczosci przystosowanej do towjego telefonu.
potem otwierasz wapa w telefonie, wpisujesz adress tego rysunku i po chwili na telefonie wywala ci: "odebrano obrazek" potem opcje i zapisujesz
ja tak sobie juz robilem... jedyny minus to to, ze placisz za wapa to paredziesiat gorszy.
z java to sama, umieszczasz pliczek *.jar i postepujesz tak samo jak w wypadku rysunku.
z dzwnkami jeszcze nie probowalem, a dla logo to nie wiem czy bedzie dzialalo...
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 23:04   #21
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
gry java, tapety, dzownki mozna spokojnie zassac z P2P. ja juz zassalem... wszytko ladnie spakowane w pliczek .rar
A duzo to zajmuje? W najblizszym czasie prawdopodobnie bede mial nowa komorke i troche takich "smieci" by mi sie przydalo. Moglbys mi to ewentualnie wtedy jakos przeslac (mailem, albo zwykla poczta - naturalnie zwroce koszty)? Jeszcze nie wiem, kiedy i czy w ogole bede to potrzebowal, ale niewykluczone, ze tak, a samemu raczej nie wiedzialbym nawet, gdzie szukac.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2004, 23:16   #22
Edwardo

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A duzo to zajmuje?
Moglbys mi to ewentualnie wtedy jakos przeslac (mailem, albo zwykla poczta - naturalnie zwroce koszty)?

100 jva games zajmuje po spakowaniu kolo 3MB
tak, koszty mi zwrocisz...hyhy...
przeliczajac logicznie: 0,01680 zl za 15 minut wysylania + koszty dodatkowe( ebergia elektryczna+zuzycie sprzetu) = 0,090 zl.
hmm przeslesz mi przelewem?
Stary 11.03.2004, 06:39   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
100 jva games zajmuje po spakowaniu kolo 3MB
tak, koszty mi zwrocisz...hyhy...
przeliczajac logicznie: 0,01680 zl za 15 minut wysylania + koszty dodatkowe( ebergia elektryczna+zuzycie sprzetu) = 0,090 zl.
hmm przeslesz mi przelewem?
Przelewem? No nie wiem, mam konto w MBanku, a tam od niedawna za przelew licza sobie 50 groszy. A to w koncu 500% przesylanej kwoty. Moze w takim razie za pobraniem?

A tak serio to jesli to nie problem, to przypomne sie kiedys, kiedy juz ewentualnie te rzeczy by mnie interesowaly. Co prawda akurat dla mnie 3 MB to wcale nie tak malo, bo lacze sie (ciagle) przez modem, ale mysle, ze udaloby mi sie to sciagnac. Z gory dzieki

Stary 11.03.2004, 09:39   #24
paja
niezwykły

Data rejestracji: 07.02.2003
paja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jest jeszcze coś takiego jak uziemnianie impulsów i wtedy można za darmochę się łączyć choś tego nigdy nie sprawdzałem
Stary 11.03.2004, 09:48   #25
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez paja
Jest jeszcze coś takiego jak uziemnianie impulsów i wtedy można za darmochę się łączyć choś tego nigdy nie sprawdzałem
Hmm... To tylko podobno działało z centralami analoowymi. Teraz w większości Polski są zamontowane cyfrowe centrale telefoniczne i takich "wybryków" nie można zrobić
Stary 11.03.2004, 12:06   #26
Edwardo

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Przelewem? No nie wiem, mam konto w MBanku, a tam od niedawna za przelew licza sobie 50 groszy. A to w koncu 500% przesylanej kwoty. Moze w takim razie za pobraniem?

A tak serio to jesli to nie problem, to przypomne sie kiedys, kiedy juz ewentualnie te rzeczy by mnie interesowaly. Co prawda akurat dla mnie 3 MB to wcale nie tak malo, bo lacze sie (ciagle) przez modem, ale mysle, ze udaloby mi sie to sciagnac. Z gory dzieki
whatever...
jak Ci sie juz przomni to mozesz mi powiedziec poprostu jakie gry Cie interesuja a ja postram sie wybrac... jedna gra zajmuje od 20kilo do max 64.
chyba ze bedziesz mial Symbian OS to wtedy nawet 1,3MB gra moze zajmowac (np doom )
Stary 11.03.2004, 17:40   #27
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Edwardo
whatever...
jak Ci sie juz przomni to mozesz mi powiedziec poprostu jakie gry Cie interesuja a ja postram sie wybrac... jedna gra zajmuje od 20kilo do max 64.
chyba ze bedziesz mial Symbian OS to wtedy nawet 1,3MB gra moze zajmowac (np doom )
Dzieki Odezwe sie, jak bede juz mial telefon. A bedzie to prawie na pewno Siemens M55, wiec ewentualne gierki (sam nie wiem, czy chce tym sobie zapychac pamiec) chyba duzo nie beda zajmowac

Stary 11.03.2004, 17:58   #28
Edwardo

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Dzieki Odezwe sie, jak bede juz mial telefon. A bedzie to prawie na pewno Siemens M55, wiec ewentualne gierki (sam nie wiem, czy chce tym sobie zapychac pamiec) chyba duzo nie beda zajmowac
a powiem Ci tyle, ze Java sie kazdy rajcuje przez pierwsze 2-5 miesiecy nowego telefonu...a potem to zapomina sie o tym...
ja mam jeden i te same gry od 5 miesiecy chyba... znudzilo mi sie juz stukanie na telefonie...moze dlatego ze nawet w gry PC nie chce mi sie grac
czasami jak nie chce mi sie spac to odpalam gre Triple Pop i od razu zasypiam...

to samo z dzwonkami... skasowalem sobie orginalne, z wiadmych wzgeldow, wgralem ze 5 nowych i tyle...
obrazki to samo... jeden na tapete i spokoj. wolalalbym miejsce przeznaczone na aplikacje grafike i dziwki miec na smsy, niestety nie mam "ruchomej pamieci" miedzy multimediami a smsami
Stary 12.03.2004, 08:14   #29
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Edwardo
a powiem Ci tyle, ze Java sie kazdy rajcuje przez pierwsze 2-5 miesiecy nowego telefonu...a potem to zapomina sie o tym...
ja mam jeden i te same gry od 5 miesiecy chyba... znudzilo mi sie juz stukanie na telefonie...moze dlatego ze nawet w gry PC nie chce mi sie grac
czasami jak nie chce mi sie spac to odpalam gre Triple Pop i od razu zasypiam...

to samo z dzwonkami... skasowalem sobie orginalne, z wiadmych wzgeldow, wgralem ze 5 nowych i tyle...
obrazki to samo... jeden na tapete i spokoj. wolalalbym miejsce przeznaczone na aplikacje grafike i dziwki miec na smsy, niestety nie mam "ruchomej pamieci" miedzy multimediami a smsami
Tak, to na pewno. Zreszta mi rowniez kompletnie nie chce sie juz grac w nic na komputerze i nie robilem tego chyba od wakacji, ale na komorce pewnie bede chcial sprawdzic po prostu, jak to wyglada, a i moze czasami w autobusie, w ktorym dziennie spedzam z godzine czasu, sie przyda. Zobaczymy, na pewno szkoda mi 10 zlotych na otrzymanie jej z jakiegos serwisu. Podobnie z tapetami i dzwiekami. Na poczatku na pewno bedzie mnie to troche bawic. Potem pewnie tak jak Ty, zostawie sobie tylko kilka ulubionych i juz.

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: