![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Możesz jeszcze zrobić to w taki sposób:
Zaznaczasz obojętnie jakiś plik z rozszerzeniem dat(tylko zaznaczasz), trzymasz SHIFT i prawym przyciskiem myszki klikasz na nim. Zaznaczasz OTWÓRZ Z... i wybierasz program którym chcesz go otworzyć. W rogu po lewej zaznacz żeby otwierać pliki cały czas wybranym programem.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
słuchaj Esem - nie wiem jak odczytać Twoją odpowiedź... uważasz, że jestem nienormalnym użyszkodnikiem (użytkownikiem) bo nie mam plików *.dat w zakładce zarejestrowane typy plików? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
Cytat:
u mnie w podanym przez Ciebie kluczu nie ma *.dat tak to wygląda (rozszerzenia są alfabetycznie ułożone) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Do rzeczy: czytaj mnie tak jak napisałem - napewno masz pliki *.dat. Przypisz program który ma domyślnie je otwierać, u mnie jest to notatnik. Jak to zrobić: napisałem wyżej. Nie grzeb się rejestrze: bo wcześniej czy później skończy się to reinstalką windy. 8)
![]() |
![]() |
#20 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jak?!?!?!?!?
kiedy utowrzy plik .dat natychmist przyjmie on ikonke winampa i bedzie sie nazywal 'winamp media file' - jak chcesz przypisac mu inny program - krok po korku instrukcje poprosze - bo chyba sugerujesz nam glupote - nie ma tego ani w rejestrze, ani w 'file types' (co jest raczej oczywiste) bawic sie z rejestrem mozna - i chyba nawet bedzei trzeba (najpierw backup oczywiscie) - utworzyc nowy klucz (skopiowac jakis istniejacy) i nazwac go .dat - i zobaczyc co sie ebdzie dzialo - czy winda wykryje konflikt? czy tez wywlaszczy poprzednie skojazenie... tego nie wiem - bo u mnie plik dat jest w 'file types' i moge to zmienic ps. usun w winampie skojazenie z plyta audio CD... pliki audio na plytach nagranych w cdextra nazywaja sie .dat wlasnie - moze to to rodzi problemy - i sprawdz jakei inne programy w kompie przypisuja sobie automatycznie rozszerzenia
![]() |
![]() |
#21 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Miałem identyczny problem stworzony przez ALLPlayera: jako domyślny otwierał mi wszystkie pliki *.dat. Zmieniłem to na notatnik i po problemie. Niezalażnie uaktywniłem w moich programach multimedialnych (QTime, WMP, Real) w opcjach aby były domyśne do otwierania specyficznych dla nich roszrzeń. Tak właśnie sobie proadziłem z bezmyślną (z mojej strony) decyzją (zgodą) aby ALLPlayer domyślnie otwierał pliki multimedialne (w tym *.dat). Jeżli ja coś źle rozumiem aby mnie nie rozumiecie to czekam na posty. 8)
![]() |
![]() |
#22 |
OldBoy
![]() ![]() |
A jak w typach plików nie ma *.dat to go dodaj używając opcji "nowy" i od razu przypisz domyślny program do otwierania. 8)
![]() |
|
|