![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I przez takie właśnie głupio ustawione znaki, jakiekolwiek inne przestają być przez kierowców przestrzegane.. Z moich doświadczeń wynika, że większość znaków na trasie ustawiona jest tak, że zachowywanie prędkości ok. 20-30 km większej jest rozsądną granicą. I przez to jak znak stoi w miejscu, gdzie rzeczywiście ma uzasadnienie, to już nikt nie zwróci na niego uwagi, bo i skąd ma wiedzieć, że akurat ten coś znaczy..
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
prawo jazdy mam juz 3,5 roku...
zatrzymany przez policje zostalem: 0 razy (slownie: ZERO) gdzie jest drogowka? policjanci na drogi, niech sobie jezdza tam i z powrotem i ludzie sami sie naucza jezdzic... jeden radiowoz za krzakiem niczego nie zmieni... ile to razy na trasie Rzeszow-Krakow-Katowice nic niebieskiego nie widzialem..... (szkoda tylko ze nie ma pewnie forsy na benzyne + sama policja lamie przepisy... np. na wlasne oczy widzialem jak "suka" pieknie zignorowala znak STOP i pojechala sobie bez zatrzymywania sie dalej...) a miganie sie od fotoradarow z tematu... to dla mnie pic na wode fotomontaz.... na szczescie prawo jeszcze nie jest takie chore zebym po "odmowie zeznan" stawal sie bezkarny... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@demek
prawo to nie Koran dla Islamistow, nie jest swiete kodeks drogowy jest prawem, i stanowi go nieraz wlasnie banda idiotow, takich jak obecni poslowie wiec nie rozumiem, jak mozesz twierdzic, ze nalezy przestrzegac prawa w kazdej sytuacji samo przekroczenie dozwolonej roznymi dziwnymi znakami predkosci nie powinno byc karane w kazdej sytuacji, bo nie zawsze wiaze sie z narazeniem zdrowia czy zycia innych uzytkownikow drog zgadzam sie z Morrisem i andrzejjem9, sensowne ograniczenia pozwolilyby jezdzic bezpieczniej, obecnie praktykowany prog regulacji predkosci ma na celu przede wszystkim nabijanie kasiorki biednemu panstwu p.s. wczoraj widzialem wymytego niebieskiego peugeocika 206, w rowie na dachu. przyczyne wywrotki zrozumialem zbizajac sie do miejsca wypadku - wpadlem w kilka, jezeli nie kilkanascie kraterow w drodze, cud ze sobie zawieszenia nie pozrywalem przyczyna wypadku wedlug przymulonych niebieskich jak zwykle pewno bedzie namierna predkosc, ktora mozna przykleic do kazdej kolizji drogowej - przeciez zawsze mozna jechac wolniej, na tyle wolniej zeby wyhamowac smieszne...
![]() |
#50 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ostatnio myślałem, że mnie krew zaleje, jak usłyszałem w telewizji, że jak rozwalimy sobie samochód na dziurach i nawet jeśli wezwiemy policję, która dokładnie spisze, jak do tego doszło, a wina złej nawierzchni będzie oczywista, to nie gwarantuje nam to odszkodowania, bo sąd może uznać, że nie dostosowaliśmy prędkości do warunków na drodze. Tak, jakbyśmy cholera dokładnie wiedzieli, gdzie i jakie dziury są.. Ja na takim procesie zostałbym pewnie skazany jeszcze za pobicie, bo przy takim uzasadnieniu chyba bym sędziemu walnął w pysk..
![]() |
![]() |
#51 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to teraz się trzymajcie krzeseł i niech ktoś pochowa siekiery i noże
![]() http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=720849 |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#53 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Tylko ze to do konca nie jest tak - to nie sa prywatne firmy - w sensie ze dzialalnosci gospodarcze, tylko fundacje. Ktos sobie zaklada fundacje z nazwa typu 'Bezpieczne drogi' i dogaduje sie z samorzadem na jakich zasadach postawi w okreslonym miejscu za swoje pieniadze fotoradar. Albo dostaje mniej kasy i nic nie robi (tzn tylko samorzad przez te kase wynajmuje sam fotoradar), albo wiecej i odwala robote za samorzad (tzn fundacja obsluguje cala procedure a samorzad dostaje z tego mniejsza czesc niz w poprzednim przypadku). Tylko ze teoretycznie to robia w trosce o bezpieczenstwo na drodze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Przeczytałem Wasze wypowiedzi i cóż - drodzy koledzy. Wnioski są następując:
1.kultura dresów jest wszechobecna wsród kierowców - nawet tych w garniturach od Armandiego 2. pewne elementy tej kultury odnotowałe w dyskusji i przyznam sie,że mnie to zmartwiło 3. koledze który ma 3,5 roku prawko i martwi się,że go policja nie zatrzymuje chce powiedzieć, że prawo jazdy mam huhuhu i jeszcze dłużej i tez mnie policja nie zatrxzymuje - po po prostu jeżdze zgodnie z przepisami i nie ma za co 4. Koledze który uważa że znaki ustawione są bez sensu chciałym zaproponowac, żeby się zastanowił na pewnymi prosty faktami - np. dlaczego w Polsce jeśli nie ma znaku to dopuszczalna prędkośc wymosi 90km/h , a nie np.120 czy 150 czy ile auto wydoli No i pozdrawiam was serdecznie |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
to ja Ci powiem ze mnie tez nie ma za co, tylko ze ich nigdy NIE MA nie chodzi o to ze ich mijam tylko o to ze jeszcze pana z suszarka nie widzialem kiedy sam prowadzilem.... ps. a przeglad wazny na gasnice masz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
PS Nawet na przegladac rejestracyjnych pan sie pyta o to czy masz wazna gasnice i mowi ze nie trzeba pokazywac i sie usmiecha...
![]() |
![]() |
#57 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Nie wiem czy ktos to juz napisal, bo zgubilem watek w tym temacie, ale doszedl do mnie bardzo ciekawy fakt zwiazany z zdjeciami i miganiem sioe od niech... Owszem wygranie z nimi sprawy jest bardzo proste (chociaz czasami powiekszenia zdjec moga przekreslic nasze plany), a gorzej jesli sprawa dotyczy firmy (oczywiscie takiej, ktora posiada samochody dostawcze lub zarejestrowane jako dostawcze)... tzn tez wygrac jest latwo, ale oni pozniej w odwecie - tak wynika z praktyki - kieruja wniosek do Glownego Inspektoraru Transportu Drogowego o sprawdzenie danej firmy. Tutaj zaczynaja sie schody, bo GITD i tak cos znajdzie, a ich kary sa niewspolmierne do mandatow za predkosc. Rozwiazanie: nie walczyc z mandatami, grzecznie podstawic osobe, ktora malo jezdzi lub tylko posiada prawko i zaplacic mandat. To oczywiscie dotyczy sytuacji, gdy pojazd nalezy do firmy, a kierowcy nie widac ![]() ps. ja mam zawsze wazny przeglad na gasnice, nie zapominam o tym, a regeneracja kosztuje 5zl, wiec zaden pieniadz!
![]() |
#58 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
P.S. Kiedyś dowiedziałem się od znajomego strażaka, że tą gaśnicą, którą wozimy w autach osobowych, to co najwyżej można byłoby ugasić pragnienie, gdyby to co jest w niej w środku było jadalne, ale na pewno nie pożar samochodu.
![]() |
![]() |
#59 | |
noob
Data rejestracji: 26.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#60 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Bo gasnica samochodowa nie jest do gaszenia pozaru samochodu, ale do zapobiegania jemu, zamin sie w ogole zacznie. Jak samochod juz plonie to lepiej sie oddalic i wezwac strazakow.
![]() |
|
|