Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.02.2006, 20:15   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
to po co w ytakim razie gasnica? kolejny martwy pzrepis,zeby nabic kase porducentom gasnic?
Prawie. A dokładniej, żeby zgarnąć solidną łapówkę od firm je produkujących (a znając życie to od jednej konkretnej za pomocą jakiegoś przepisu "uprzywilejowanej"). Podobnie wyglądała sprawa z apteczkami, a za jakiś czas będzie wyglądać z ubraniami ochronnymi. A że gaśnicą samochodową niczego się nie ugasi wie każdy, ale też od początku nie miało to żadnego znaczenia. Wymagano na początku, kto miał dostać łapówkę ten dostał, kto miał zarobić zarobił i zapomniano o sprawie. Teraz szuka się kolejnych rzeczy, które też po jakimś czasie przejda. I tak dalej, i tak dalej..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.02.2006, 18:33   #2
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
rownie dobrze mogliby zarzadzic przepis,ze trzeba wozic ze np. łopate..bo na cos sie moze przydac....
Wyobraz sobie, ze woze saperke w bagazniku...w zimie
A gasnice i apteczke tez mam

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Podobnie wyglądała sprawa z apteczkami, a za jakiś czas będzie wyglądać z ubraniami ochronnymi.
Kamizelki odblaskowe to wspaniala rzecz
Stary 24.02.2006, 22:34   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Kamizelki odblaskowe to wspaniala rzecz
Widzisz, ja tu akurat też jestem za, bo - zwłaszcza na trasie i w określonych warunkach pogodowych - tak rzecz może się okazać bardzo przydatna. Ale nie mam złudzeń, że jeśli taki przepis pojawi się w Polsce, to nie będzie to z troski o kierowców, ale dlatego, że ktoś wyniucha miejsce na zgarnięcie trochę forsy..

Stary 23.02.2006, 17:58   #4
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Stef kiedys obowiazkowa byla apteczka a teraz juz nie jest bo i tak nikt jej nie umial uzyc albo mial przeterminowana ...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2006, 22:34   #5
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie wiem czy ktos juz to tutaj napisal, ale chcialem przypomniec, ze gasnica jest obowiazkowa, ale nie ma obowiazku jej uzywac, w razie pozaru

kolejny przepis dla przepisu
Stary 26.02.2006, 11:29   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przy fotach z fotoradaru najlepsze jest to, jak żona list otworzy i będzie problem, co to za pani i po co z mężem jechała
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2006, 14:25   #7
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dlatego w niemczech dostajesz tylko fotke kierowcy... wlasnie z tego poowdu
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2006, 23:19   #8
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
wystarczy zakładać okulary przeciwsłoneczne lub kapelusz i już macie problem z głowy, bowiem musi zaistnieć 100% pewność, że to wy kierujecie pojazdem

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2006, 01:51   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez woitas
wystarczy zakładać okulary przeciwsłoneczne lub kapelusz i już macie problem z głowy, bowiem musi zaistnieć 100% pewność, że to wy kierujecie pojazdem
Wiesz, jakbym wiedział, gdzie dokładnie stoją radary (a Wrocław zamierza dokupić kilka, więc zanim będzie wiadomo, gdzie są, to zawsze ryzyko. Poza tym są też ruchome) to po prostu bym tam zwolnił. Natomiast zakładanie kapelusza za każdym razem, jak wsiadam do samochodu jakoś mi się nie widzi

Stary 27.02.2006, 11:36   #10
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Wiesz, jakbym wiedział, gdzie dokładnie stoją radary (a Wrocław zamierza dokupić kilka, więc zanim będzie wiadomo, gdzie są, to zawsze ryzyko. Poza tym są też ruchome) to po prostu bym tam zwolnił. Natomiast zakładanie kapelusza za każdym razem, jak wsiadam do samochodu jakoś mi się nie widzi
Wobec tego polecam stronke: http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/ ; klikasz na wroclaw i wszystko staje sie jasne
Stronka jest swietna i zaraz po pojawieniu sie w jakims miejscu fotoradarow aktualizowana (tyczy sie bynajmniej Olsztyna)
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.02.2006, 18:43   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez czero
Wobec tego polecam stronke: http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/ ; klikasz na wroclaw i wszystko staje sie jasne
Stronka jest swietna i zaraz po pojawieniu sie w jakims miejscu fotoradarow aktualizowana (tyczy sie bynajmniej Olsztyna)
Kiedyś byłem na tej stronce, ale już o niej zapomniałem. Dzięki za przypomnienie

Z tym, że jak mam rozumieć listę z Wrocławia:

http://antyradary.phi.pl/mapa_fotora...ry/wroclaw.htm

Wszędzie w tych miejscach stoją radary, czy w tych miejscach czasami policja się z nimi ustawia?

Stary 27.02.2006, 23:39   #12
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Kiedyś byłem na tej stronce, ale już o niej zapomniałem. Dzięki za przypomnienie

Z tym, że jak mam rozumieć listę z Wrocławia:

http://antyradary.phi.pl/mapa_fotora...ry/wroclaw.htm

Wszędzie w tych miejscach stoją radary, czy w tych miejscach czasami policja się z nimi ustawia?
Napisane jest ze sa to fotoradary przenosne, wiec chyba czasem, badz czesto ustawia sie tam z nimmi policja
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2006, 20:12   #13
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero
Strone znam od jakiegos czasu i ciagle sa te same bledy.

Atrapy sa zaznaczone jako prawdziwe aparaty.

Cytat:
Napisany przez Kristoferros
A gdzie chciałbyś się swoją osobówką ścigać? Pewnie za tor wyścigowy trzeba byłoby zapłacić, więc masz dowód zapłaty... zresztą... to gdybanie, ale wiadomo, że można byłoby (jakby się ktoś uparł) w miarę dobrze to prawnie opracować.
Nie musi to byc tor wyscigowy, a zwykla autostrada u naszych sasiadow

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Przed przeglądem podmieniasz firmware na wlaściwy, po przeglądzie znowu ten spatchowany.

Tak samo jak przy naprawach gwarancyjnych innego rodzaju sprzetu
Stary 24.03.2006, 09:00   #14
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
dwa dni temu wracam sobie z pracy.
droga prostra jak drut, zero ruchu, żadnych przejśc dla pieszych, ogólnie zero zagrożenia.
odcinek, którym spokojnie jeździ się 80-100 km/h.
sielanka... jedyne, co psuje nastrój, to znaki ograniczenia (niekt nie wie dlaczego, zapewne pozostawione kiedyś po remoncie) do 40 km/h w odstępie jakieś 200m (2x po 2 z obu stron).

tak więc jadę sobie około 60-65km, mijam srebrny samochód osobowy stojący na poboczu (prawdopodobnie ford mondeo).
będąc jakieś 2m przed nim coś mi błysnęło po oczach
czyli prawdopodobnie złapał mnie f-radar... :\
z rozmowy z kumplami dowiedziałem się, że w takim autem policja jeździ i łapie kierowców.

teraz zastanawiam się, czy nie zgłosić na policję, że ktoś stojąc na poboczu ośpił mnie fleszem, tak że przez kilka sekund nic nie widziałem?
byłby to dobry argument do odmowy przyjęcia mandatu.

macie jakieś konstruktywne pomysły, co z tym co bądź korzystnym argumentem zrobić?

edit: CHWDP

Ostatnio zmieniany przez woitas : 24.03.2006 o godz. 09:04
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.02.2006, 23:34   #15
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a jak ktos ma wielka, charakterystyczna blizne w poprzek policzka to okulary tez pomoga?
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: