![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
| Zobacz rezultaty głosowania: Jak zmienić BIOS-a | |||
| WIEM |
|
37 | 94.87% |
| NIE WIEM |
|
3 | 7.69% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru. Wszystkich głosów: 39. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to banalnie proste.
odpalasz program, ściągasz bios, klikasz na update (wyłącz neta i cały soft - szczególnie antywirusa). resztę program zrobi za ciebie. po restarcie wchodzisz do biosu, zmieniasz co chcesz i odpalasz winde. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
powalilem plyte ![]() Zrobilem spod DOS-a chodzi jak zyleta. A robi sie to.... ....wprawnym ruchem zawodowca. Zaleta podmiany BIOSu spod DOSa jest fakt, ze nie musisz miec wcale, ale to wcale nic oprocz plyty i stacji dyskietek No i zasilania...oczywiscie. Albowiem komputer podlaczony do pradu - dziala lepiej. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja miałem przeciwnie.
użyłem kiedyś przez pomyłkę innego programu do flashowania (ze starszego epox'a, który miał bios awarda - cóż, człowiek uczy się na błędach) i wyłożyłem kompa. uratował mnie dual bios na mojej płycie - śmiać mi się teraz chce, kiedy przypomnę sobie, jak z tym walczyłem - można było wprowadzic max. 15 znaków. z kolei pod windows nie miałem żadnych problemów. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Ja używam programiku dołączonego do płyty MSI, sam sprawdza, sam pobiera, potem krok po kroku wszystko ładnie pokazuje jek robić .
POzdro
|
|
|
#22 |
|
Zlotowicz
![]() |
A jak w końcu jest z tym backupem? Trzeba go wykonac recznie z poziomu DOSa? Ja chyba jednka wybiore opcje z WInodowsa, bo progam sobie sam pobiera BIOS.
Z poziomu DOSa uwalilem kiedys ecs'a i kosztowalo mnie to 60zl. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2004
![]() |
Cze Epol. Jak to zrobić z windy.Mam Win XP.
Tylko napisz krok po kroku co i jak bo nigdy tego nie robiłem.Teorie znam jak to zrobić z Dosa ale z windy nie mam pojęcia.Pozdro
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Robi sie to tak jak pisal woitas. Tylko, że nie wiem czy mam samemu zrobic backupa z poziomu DOSu. Zerknij sobie tu: http://www.oc-serwis.pl/articles/a/182.html |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
@epol wszystko masz dokladnie opisane na stronie producenta, jesli uwazasz, ze wgranie biosu jest ci koniecznie potrzebne to zrob to.
Nie ma czego sie bac.Mam podobna plyte do twojej (8KRAI) i ostatnio robilem upgrade.Wszystko chodzi dobrze.Robilem to wedlug opisu, ktory mozna znalezc na stronie www.epox.nl Metoda dyskietki startowej.Powiem nieskromnie, ze przy tym upgradzie zamyslilem sie i jak najpierw zachowalem stary bios to potem jeszzce raz go wgralem.Czyli ten sam na ten sam. Dopiero po restarcie kompa.Zobaczylem, ze to nie to mialo byc.hehe.Potem wgralem ten najnowszy.Wiec zalecam odrobine skupienia przy takiej operacji.
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
jeżeli chodzi o program fleszujący zależy od wersji biosa jak masz ami to bierzesz ami flaszer a jak award bios lub award-phoenix to flaszera awarda dokonujesz upgrade w czystym biosie używając dyskietki startującej wpisujesz najczęściej komendę nazwaflaszera.rozszerzenie nazwa pliku.rozszerzenie a najlepiej niegrzeb tylko jedź do serwisu i ci tam zrobią flaszowanie asrocka to ryzko sam wiem bo jeden mi nie wstal to są plyty z seri aktualizacja biosu dodaje z reguly tylko nowe procki nic więcej czasem bledy naprawiają ale rzadko
|
|
|
|
#27 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#28 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Podobny temat...: http://forum.cdrinfo.pl/search.php?searchid=250687
|
|
|
|
#29 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
![]() A co do flashowania spod Windy to Epox udostepnia aplikacj Magic BIOS i wlasnie mialem tym to zamiar zrobic tak jak pisal woitas |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ta... podobalo mi sie flashowanie na MSI "spod windy"
zassal sie pliczek exe, odpalam go a ten do mnie rzebu mu dac dyskietke daje mu mysleac ze pewni tylko backup tam da, a ten mi ja sformatowal, cos tam powgrywal, restartol sam kompa, odpali z dyskietki (proszac uprzednio o odpowiednia zmiane w biosie), zrobil backup, wgral nowy bios i znowu restartnol ![]() jak to jest update spod windy to jestem sw Alojzu, ale w sumie wszystko bylo automagicznie przynajmniej i oczywiscie dziala poprawniea propos - najlepiej flashowac z ramdysku - jest po prostu najszybszy, a jak prondy brakinie to i tak tylko ups uratuje
|
|
|
|
![]() |
|
|