![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
![]()
Chodzi mi o to, żebym ja sobie mógł siedzieć na necie, a telewizje z karty satelitarnej zapodać na telewizor
![]() Wiem, że coś takiego można było robić z kartami nVidii, ale mam AtiRadka. Może jakiś dodatkowy soft? Zna ktoś? Będę wdzięczny. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
hmm niby tym można zrobić dodatkowe pulpity
Virutal Destop Manager Manage up to four desktops from the Windows taskbar with this PowerToy. http://www.microsoft.com/windowsxp/d...powertoys.mspx
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hydravision dla ati radeonkow, juz sie tym dawno nie bawilem ale dzialalo w 100%
edit:hihi ![]() Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 26.07.2005 o godz. 14:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak masz Ati to wystarczy sciagnac ze strony Ati Hydravision - dodatek do sterownika grafy ktory daje wieksza kontrole nad wyswietlaniem okien aplikacji na poszczegolnych ekranach
szczezrze to nawet nie potrzebujesz dwoch pulpitow (choc oczywisice mozna i taka opcje wlaczyc) wystarczy jeden pulpit + drugi wyswietlacz na ktory mozesz przelaczac aplikacje przesuwajac jej okno lub kombinacja klawiszy mozesz tez zrobic klonowanie (co Cie nie intersuje jak widze) lub pulpit rozciagniety na dwa monitory (co w tym przypadku sie nie sprawdzi), dwa pulpity (jak w nVidii) lub jak mowilem jeden pulpit na kompie i drugie cos (nie jest to pulpit bo nie ma paska zadan itp, ani nie jest to rozciagniety pulpit, bo jest niezalezny) na ktory przeciagasz zeczy (funkcjonuje on "obok" twojego pulpitu - jak przejedziesz mysza za krawedz ekranu to pojawi sie ona w oknie tv ![]() dodatkowo wlaczasz HotKeys i przypisujesz kombinacje do przelaczania widoku okna pomiedzy wyswietlaczami edit: tak sie rozpisalem ze mnie Loki uprzedzil ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
[Member of Mayday]
![]() |
Cytat:
![]() W piątek będę sprawdzał jak mi telewizor przywiozą ![]() Jakby co to napisze ![]() Dzięki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
Cytat:
czyli pulpit windows na monitorze a film na TV
![]() |
![]() |
#7 | |
[Member of Mayday]
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
zYxMa - niekoniecznie, choc mogl
zaraz sie zreszta kolega sam wypowie pewnie mozna bez Hydravision, bo domyslnie Ati po instalacji i polaczenia dwoch kabelkow daje pulpit na monitor i drugi wyswietlacz jako TV funkcjonujecy "na prawo od pulpitu" (chodzi mi tu o przemieszczanie sie mycha miedzy wyswietlaczami) Hydravision po prostu daje szersze mozliwosci - przypisania konkretnych apl na stale do wyswietlaczy, skroty klawiszowe, wyswietlanie okien dialogowych na konkretnym wyswietlaczu mimo okna apl na innym... itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
przyznam szczerze ,że nie pamiętam
jeden koleś co ma wypożyczalnie DVD prosił mnie abym się zorientował w temacie gdyż chciał sobie wrzucić zwiastuny na hdd i prezentować je klientom na TV ( z tym że monitor sobie a tv sobie - właśnie tak jak w temacie ) podpiąłem więc telewizornię do swojego śmiecia i okazało się że to standard na monitorze pulpit systemu a na tv goluśkie tło pulpitu ale być może miałem wtedy Hydravision podepnę telewizornię i sprawdzę aha , jeszcze była taka opcja , że można sobie wybrać na którym pulpicie ma być odpalona aplikacja ale nie kożystałem z żadnego dodatkowego softu, to na 100% oferował sterownik od grafiki
![]() |
#10 |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Do oglądania filmów na TV i pracowania w tym samym czasie normalnie na kompie wystarczy włączyć tryb teatralny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
[Member of Mayday]
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Author
Zlotowicz
wyglada to tak dokladnie jak @zick pisze
zas tryb teatralny, wpsomniany przez @smolika, to jeden z trybow wysiwtlania nakladki video - sa takie opcje w sterowniku - dzieki jego wlaczeniu wszystko co jest wyswietlana przez nakladke video (czyli z przeplotem - filmy i tv z karty - bedzie odtwarzane w trybie pelnoekranowym na tv zawsze, zas pulpit normalnie na monitorze u mnie (mam Saphire Radeon 9200 128MB) nie dziala - nie mozna tego badziewia wlaczyc moze cos zle ustawilem, ale mi to nie przeszkadza, bo wole miec latwa kontrole przez hydravision nad wyswietlaniem co na ktorym ekranie - w koncu czasem chce filmu nie przezucac na tv a czasem chce na niego przelaczyc pokaz slajdow... jak kto woli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Cytat:
Można go włączyć w następujący sposób (zastrzegam że pisze z pamięci) - ustawiasz jeden ekran (drugi musi być wyłączony) - wchodzisz w zaawansowane - klikasz w bodajże karte "nakładka" - wchodzisz w opcje klonowania i ustawiasz "tryb teatralny" To chyba jest tak jakoś, jak będe w domu to podam ci dokładnie jak to zmienić. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
[Member of Mayday]
![]() |
Chyba nie umiem korzystac z HydraVision, bo udalo mi sie tylko zrobic jakby klona, tyle ze na panelu mam normalnie kompa, a na tv mam tylko tapetke i ewentualnie moge przeciagac na niego obraz z karty tv czy cokolwiek innego, to chyba nie o to chodzilo, ale jest dobrze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Author
Zlotowicz
o to chodzilo
![]() przypisz sobie w ustawieniach hotkeys jakies kombinacje do przezucania okna programu na inny wyswietlacz ja uzywam kombinacji ctrl+f1 i ctrl+f2 ale wybiez sobie odpowiadajaca tobie przydaje sie jak chcesz przelaczyc cos co jest w trybie pelnoekranowym i nie ma za co chwycic zey przeciagnac - no i jest szybsze |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|