Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.07.2005, 17:17   #16
zYxMa
[Member of Mayday]

Data rejestracji: 21.01.2003
zYxMa zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To w takim razie co to jest MultiDesk, bo gdy to włączę (load) to w trayu pojawia sie ikona 1 lub 2. Jeśli cos wiesz to byłbym wdzięczny za info, bo nie chce mi się tego obczajać ;P
zYxMa jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.07.2005, 20:51   #17
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wiele pulpitow - cos na ksztalt linuxa
pulpity i ekrany nie maja za duzo wspolnego - mozesz miec jeden pulpit a wiele ekranow (domyslnie w Ati)
mozesz miec wiele pulpitow na jednym ekranie i po prostu przelaczac sie miedzy nimi - rozwiaznie stosowane do wygodnego dzielenia i zarzadzanie otwartymi aplikacjami i ... do grania w pracy (domyslnie w kazdym graficznym linie)
czyli - multidesk nie jest Ci w zaden sposob potrzebny do rozwiazanie Twojego problemu, ale moze sie okazac przydatny - jak ktos raz zacznie kozystac z tego rozwiazania to juz nie przestanie
mnie osobiscie nie wciagnelo pod linem, a pod winda dziala to gorzej wiec tym bardziej nie...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.07.2005, 17:09   #18
zYxMa
[Member of Mayday]

Data rejestracji: 21.01.2003
zYxMa zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba robie coś nie tak...
Od początku..
Zainstalowałem HV, ale chyba z tego nie korzystam bo podłączyłem tylko tv do s-video i we wlasciwosciach ekranu włączyłem coś jak klonowanie w nvidiach. to chyba nie HV, bo ustawiłem sobie przełączanie kombinacją klawiszy, ale coś nie trybi Mógłbyś mi to bardziej wytłumaczyc?
zYxMa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 08:18   #19
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak masz klonowanie to HV Ci do nieczego nie potrzebne
HV jak zainstalujesz to zawsze uzywasz - to nie tryb wyswietlania tylko rozszezenie sterownika do zarzadzania wyswietlaniem na roznych ekranach
wylacz klonowanie i zostaw somyslny sposob wyswietlania
nie pamietam nazwy, nie jest to ani clone ani enchansed czy jakos tak (rozciagniecie pulpitu na wiele wyswietlaczy), wiec wybiez to co zostanie
teraz masz do wyboru:
- tryb teatralny - wylacz (nie fizycznie tylko w sterowniku) 2gi wyswietlacz i wlacz tryb teatralny
albo to co ja uzywam
- oba wyswietlacze aktywne
- nie ustawiaj zadnego trybu wyswietlania - ma byc domyslny
- nie wlaczaj trybu teatralnego - i tak nic nie da (powinien byc nieaktywny)
- masz dwa wyswietlacze pracujace jakby niezaleznie
wtedy wejdz w HotKeys i ustaw kombinacje do wyswietlanaia na konkretnym wyswietlaczu
jak wlaczysz np film to daj go na fullscreen i uzyj kombinacji - okno fullscreen zostanie przezucone na wyswietlacz przypisany do danej kombionacji
jak nic w danym momencie nie kazesz wyswietlac na tv to bedzie na nim widoczny fragment tapety pulpitu i nic wiecej

generalnie: wylacz kolonowanie, bo nie o to Ci chodzilo - w klonowaniu nie mozesz pracowac na kompie jesli na tv jest fullscreen - bo na obu wyswiletlaczach musi byc to samo - w sumie wynika to z nazwy klonownaie
nie wlaczaj tez rozciagnietego ulpitu, bo to sluzy do pracy na dwoch monitorach tojacych obok siebie - tworza wtedy jakby jednen monitor
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2005, 09:57   #20
raptor123
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.08.2002
raptor123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam
Posiadam 2 monitory i chciałbym aby na każdym monitorze miał inną tapetę, jak można to zrobić (bez instalacji programów zarządzajacych pulpitem).
Posiadam kartę ati, hydravision nic nie daje, nie ma w ati control center możliwości ustawienia tapet.
W acc mam ustawione monitory jako extended desktop mode.

raptor123 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: