![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Pytanie odnosnie wersji Windows'a 2003
Witam.
Tak zachwalacie Windows'a 2003, więc chyba go zainstaluje go sobie. Tylko teraz, czym różnią się te wersje: standart, corporate, enterprise Troche tego jest w markecie eMule i nie wiem, którą kupić ![]()
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Hehe
www.microsoft.com oraz www.google.com Się kłaniają... A tak pozatym wersja Corporate może być Std i Enterprise... Corp'a nie trzeba aktywować.
|
|
|
|
#3 |
|
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#4 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Cytat:
. Wesołych Świąt.
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() ale masz rację market torrent tez jest dobry i tez w nim kupuję co nie co
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
a czy wiecie czy jest już może oficjalny sp1 do win2003 !?
|
|
|
|
#8 | |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Raczej nie |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
dzięki wielkie.... ostatnio przez dwa tygodnie nie miałem kompa i neta i teraz muszę nadrabiać braki
|
|
|
|
#10 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nie wiem tylko po co zwykli userzy instaluja sobie system serwerowy, ktory pewnie ma milion modulow wam do niczego niepotrzebnych, a jedynie stwarzajacych potencjalne zagrozenie. No chyba ze ten napis 'Server' to tylko chwyt reklamowy i z systemem do obslugi serwera ma niewiele wspolnego.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Mam takie samo zdanie.Ale z reguly sie nie wtracam bo to i tak nie ma sensu. Sam mam nawet ta wersje windowsa, ktora byla w pcworld computer. Zainstalowalem.Zobaczylem.Wyrzucilem. A najlepsze sa te opowiesci, ktore kraza po internecie jaki to on jest stabilny. Wtedy to juz w ogole mozna sie usmiac.Niektorzy chyba do konca nie zrozumieja, ze stabilnosc nie zalezy tylko od sytemu. Ale od umiejetnosci skonfigurowania a co najwazniejsze od podzespolow, ktorych sterowniki sa zle napisane pod system powodujace jego zawieszanie, takze oprogramowanie, ktore jeszzce nie jest optymalnie napisane pod system operacyjny. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() Od dwóch lat mam nowego kompa i był zainstalowany XP Pro bez niczego, wszystko chodziło wporządku. Później zainstalowałem XP Pro + SP1 i także było wporządku. Ale od dwóch miesięcy mam same problemy, komp długo się uruchamia i takie inne... W ciągu dwóch miesięcy miałem 3 formaty Nie wiem czy to wina dysku ![]() Miałem 40GB Samsunga było ![]() Na nowej 80GB także samsung zaczęły się problemy właśnie od 2 miesięcy, a dysk kupiłem w sierpniu ![]() Jaka może być przyczyna ![]() Mówię komp długo się uruchamia, programy wieszają
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
zwałe mam dosłownie z Twojej wypowiedzi, pieje z tego ^_^ ^_^ Przeczytaj sobie opinie używkowników chociażby tego forum. Choć sam nie wierze, że ich nie czytałeś bo długo już jesteś na forum. Jakbyś to na złość napisał. Podstawowa sprawa - użycie pamięci/procesora. Zainstaluj sobie win 2003 i win XP na słabszym kompie. Zobaczysz zasadniczą różnice. Ja z moim Celeronem 566 zasadniczo dziękuję XP, a win 2003 zapewnia mi to samo co XP, a nawet więcej przy mniejszym wykorzystaniu zasobów. Nie bój się i tak XP będzie/jest najpopularniejszym systemem.
|
|
|
|
#14 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
A dyskusji na temat roznic miedzy 2003 Server a XP narazie nie czytalem bo mnie to poki co nie interesuje - nie mam zamiaru zmieniac systemu na zadnym kompie. Wiem tylko ze jak sie na produkcie pisze 'Server' i to jeszcze jako czesc nazwy produktu, to z zasady nie powinien to byc produkt skierowany do szarego usera - klienta sieci. W ten sposob wprowadza sie zamet, bo taki zwykly uzytkownik widzac ze ma system 'Server' moze wpasc na pomyl zainstalowania sobie serwera www, serwera poczty no i obowiazkowo serwer FTP zeby mogl sciagac, surfowac i odbierac poczte i zeby jego oprogramowanie bylo kompatybilne z systemem 'Server'. Oczywiscie jest to przyklad skrajny, ale rowniez jest to paranoja, nazywac cos serwerem skoro docelowo (czyli pewnie tak dla 80% odbiorcow, luzno szacujac - od dolu oczywiscie) ma to byc system i oprogramowanie klienckie. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Win2003 ma w nazwie serwer bo zawiera rowniez uslugi sieciowe (sa one powylaczane bo nie w kazdym serwerze sa one potrzebne) i skoro jest sie poczatkujacym uzytkownikiem komputera lepiej ich nie instalowac.
Win2003 mam zainstalowany dlatego, ze jest to system stabilniejszy od XP, mam nad nim jakby wieksza kontrole, a poza tym jest to system darmowy. Przez pol roku moge sie cieszyc z dzialania legalnego systemu [a nie jak pewnie wieksza czesc forumowiczow jedzie na pirackim XP-ku] a po okresie 6 miesiecy robie kopie ustawien i wszystkich dokumentow i znowu instaluje na pol roku ... |
|
|
|
![]() |
|
|