![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#196 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2008
![]() |
Propzycji jest sporo, ale niekoniecznie trafiające w kryteria podane prezemnie... A posty nie z tego roku wydaje mi się że nie ma sensu czytać, ponieważ są zupełnie nieaktualne i nie trafiające w dostępne pozycje na rynku.
Tak więc jeśli nikomu to nie przeszakdza to prosiłbym o jakąś podpowiedź co kupić i czy wogóle przyda mi się ta maszynka. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#197 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
W tej chwili najbardziej popularne są chyba golarki firm Philips i Braun.
Większość modeli Philipsa posiada element golący w tej postaci: ![]() Natomiast golarki Brauna mają taki: ![]() Sądzę, że Philips ma lepsze rozwiązanie, gdyż nożyki zamknięte są w okrągłym elemencie, bardzo trwałym i nie ulegającym zużyciu. Sam używam maszynki kupionej jeszcze w ZSRR, która ma takie rozwiązanie i do dziś służy niezawodnie. Natomiast w Braunie nożyki zakrywa element zrobiony z cienkiej siatki, która ma tendencję do przerywania się. Kiedyś miałem taką golarkę i po kilku miesiącach siatka przerwała się a że była to maszynka kupiona za grosze na bazarze, więc części zamiennych nie było no i trafiła na złom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kup jakiegoś philipsa, chodzi o typ noży. Różnią się ceną, a ta zależy od bajerów w modelu.
Wybierz w sklepie co ci pasuje i kolor który ci odpowiada. Gdybym sam teraz kupował - kupiłbym najtańszego. Inne dziadostwa z np marketów czy targowisk, jak sam już zauważyłeś, nie nadają się do niczego. Maszynki typu Braun bardzo skrobią skórę, golenie się tym, to wyższa szkoła jazdy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2008
![]() |
Ok, czyli jakikolwiek Philips. Jeszcze tylko 2 pytania.
Pierwsze - czy goląc się maszynką elektryczną nie będę zacinał się tak samo jak zwykłymi maszynkami na tych pieprzykach? I drugie pytanie - czy Philips HS 8040 będzie dobrym wyborem? I czym rózni się on ewentualnie od HS 8020 poza tym że jest droższy o 100 zł ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Nie będziesz się zacinał, po prostu nie ma takiej możliwości. Kwestię docisku w tych miejscach sam wypróbujesz.
Co do modeli, wypytaj na miejscu w sklepie. Jest tego za dużo i ciągle się zmienia, żeby mi chciało się być w tym na bieżąco. |
![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Guru
Ten Philips o który pytasz ma dość futurystyczny wygląd:
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1307582 Osobiście nie kupiłbym takiej golarki, ale to tylko moje "widzimisię". Każdy ma swój gust. Wygląda mi na to, że można ją płukać pod bieżącą wodą. Ale o szczegóły musisz pytać w sklepie i poczytać przed kupnem instrukcję obsługi, gdzie opisane są na pewno funkcje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Na pieprzykach to może i nie, ale przyciąć się można - szczególnie jak kto ma wrażliwą twarz. W zeszłym roku zostałem uraczony taką maszynką Philipsa. Nie pasowała mi, bo mnie strasznie rwała gęba po goleniu, ale mi mówili, że trzeba się przyzwyczaić. Więc się przyzwyczajałem... A po trzech miesiącach wywaliłem dziadostwo i wróciłem do starego, sprawdzonego Wilkinsona...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Nie, raczej gębę wrażliwą...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
doskonale nadaje sie philips do golenia gęby z pieprzykami,
też się dawniej (16 lat temu) zacinałem żyletką, od tamtej pory tylko Philips ![]() już trzeci ![]() kup bez kabla, bo kabel vqurwia i mycie pod wodą też jest konieczne, wydmuchanie zgolonego zarostu to mało. Coś z serii 81 np. 8150, 8170
![]() |
#206 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
Philips, jak poprzednicy - polecam
koniecznie to co wymaga Zetoxa, dla mnie +trymer obowiazkowo sam uzywam 663 (dwie glowice), ale pewnie juz dawno nie jest dostepny ![]() no i podpisuej sie pod slowami Grzenia - wsio to samo, biez najtanszego ktory ci odpowiada |
![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2009
![]() |
Witam. Zastanawiam się nad wyborem między modelami:
-braun series 5 model 560 (ewentualnie 550) -braun Pulsonic 9565 http://www.allegro.pl/item526817639_...595_od_ss.html Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć? Zwłaszcza o tym drugim modelu bo mało o nim informacji a na stronach za granicą oceniają go tak sobie. Z góry dziękuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
tutaj golący gęby raczej używają philipsa. Ta siateczka w Braunach czasem potrafi nieźle za włosa pociągnąć.
![]() |
#209 |
![]() ![]() |
Zgadza się, Braun z siateczką tylko dla młodzieży o słabym zaroście, dla facetów tylko Philips
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2009
![]() |
Używam Philipsa ale chciałbym wypróbować Brauna. I zastanawiam się nad którymś z tych modeli. Wie ktoś coś o tym Pulsonicu 9565? Miał ktoś styczność z tą golarką?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
golarka twardy zarost |
|
|