![]() |
Cos lepszego od tego philipsa 1150 - bo moj braun juz szarpie(nie ciagnie dla dowcipnych;) a za wiecej niz polowe nie kupie folii a po 2 nie jest tak, ze odpowiada mi w 100%(brak dzialania kiedy podlaczona jest do sieci, bo rozumiem ze philips dziala podlaczony do gniazdka?).
|
Mieliśmy tutaj osobę znającą się na golarkach Philipsa, więc jeśli jeszcze jest, mam krótkie pytanie (częsciowo już o tym rozmawialiśmy):
Czym różnią się modele 1150 i 1180 (poza wyglądem zewnętrznym)? We wszelakiej specyfikacji mają praktycznie identyczne parametry. A różnica w cenie wynosi ok. 100 zł. |
Nie obiła się komuś o uszy jakaś informacja o nowych golarkach Philipsa? Teroetycznie nie ma póki co powodu, aby się ich szybko spodziewać, ale jest trochę przesłanej:
- w ostatnich miesiącach większość konkurentów wprowadziła nowe modele - trochę już na rynku ostatnie serie Philipsa są - w niektórych sklepach część golarek jest niedostępna, a wręcz już wycofana (np. 1160). Tylko coś ceny się wysoko trzymają.. (choć 920 trochę ostatnio spadła). |
też mam 1150 i jestem bardzo zadowolony z niej ;)
|
Dzisiaj miałem pierwsze testowe golenie, na sucho.
Jestem pozytywnie zaskoczony, gładkość jest b. zadowalająca - nie spodziewałem się takiej. Nic nie ciągnie, nic nie boli, nie ma podrażnień, kwestia przyzwyczajenia i wyrobienia sobie tego okrężnego odruchu golenia. Jedyne co mi się nie podoba to trymer - bardzo słabo goli. |
Wziąłem tę 1150, zobaczymy :)
|
Cytat:
|
A wrzątek i salicylak za 2,50 nie starczą? ;)
|
1150 to nówka kosztuje niewiele ponad 300 zł. Ja bym 50 zł raczej nie oszczędzał, zwłaszcza że jak widziałem zdjęcia na niektórych takich aukcjach jak piszesz, to te "niewielkie rysy" wyglądały jak robione siekierą ;)
Co do myjki to nie jestem pewien, czy bajer się przydaje. Na pewno nie na początku i na pewno nie do częstego stosowania (szkoda pieniędzy na płyn). Ale po powiedzmy kilku miesiącach, czy roku, na odświeżenie golarki wydaje się dobre.. Sam nie wiem... |
W poprzednim poście chodziło mi o 1150 - bez tego docka oczywiście.
|
no wiesz,
taka "nowa" z niewielkimi ryskami może mieć i pół roku, to jest loteria :> może to być refurbished. |
Czyli nie ma co cudować i wystarczy mi taka 1160 na początek?
A co sądzicie o aukcji na Allegro - jest za 270 z wysyłką, nowa, ale bez pudełka, bez gwarancji z możliwymi lekkimi zarysowaniami. Skąpić? |
Jędrek, po cholerę komu stacja myjąca, zwykły chłyt martetingowy k***a
wystarczy woda z kranu do umycia głowic, a właściwie do opłukania. :spoko: Smartek, te potrójne ostrza to też chwyt, liczy się prędkość obrotowa, a ta jest taka sama. |
Wydaje mi się, że można (na mokro). Pod tym względem przynajmniej nie widziałem między nimi różnicy.
A którą ogolisz się dokładniej to nie mam pojęcia i mimo długiego czytania testów nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie. Teoretycznie 920 ma potrójne ostrza, które powinny golić dokładniej, ale np. na Amazonie była opinia, że są one mniejsze niż w 1160 i w związku z tym gorsze. Generalnie niestety nie mam pojęcia.. |
A którą ogolę się najdokładniej?
Chodzi generalnie o przewagę 1180 lub 920 nad 1150 (z tego co widzę to 920 nie można się golić na mokro, a nie wiem jak moja skóra będzie znosiła na sucho). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:52. |