![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#286 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Philips trzyma poziom
![]() skoro można ją myć i ma trzy głowice, i pracuje bez kabelka, będzie dobra ![]() sam Philips pisze w instrukcji obsługi, że skóra potrzebuje nawet 2-3 tygodni na przestawienie a więc nie zrażaj się.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#287 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ja mam HQ 8250, bo za diody czy LCD szkoda doplacac. Spisuje sie calkiem niezle. Mysle ze to zasluga glowic HQ9.
Jak sie czlowiek postara to goli praktycznie do zera.
|
|
|
#288 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.10.2009
![]() |
Hej
no może i tak z tymi diodami czy lcd w tym ze jest 100 różnicy między HQ 8290 a 8250 ale jeszcze wpadło mi coś takiego jak Golarka PHILIPS RQ 1075 +STACJA MYJĄCA w sumie o stacji myjącej już coś było w sumie ta golarka już ma trochę inny kształt głowic golacych tzn inny korpus czy lepszy cenowo są w podobnej cenie heh albo zejsc o model niżej czyli do Philipsa 8170 i tu już mamy 300 zł nizej - opłaca się ![]() ![]() dajcie znaka co myslicie wiecie najgorzej boję się ze wydam trochę kasy a moja skóra nie przyjmie elektryka no i wiadomo cały zachód pjdzie na marne i do ... heheh a znam juz takie przypadki no ale też jak nie spr~óbuję to się nie przekonam |
|
|
|
|
|
#289 |
|
Guru
![]() |
Wez najtansza z glowicamie HQ9. Stacja myjaca IMHO to bajer. Moja maszynke mozna myc pod biezaca woda. Proste i skuteczne.
|
|
|
#290 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
mam taką stacje i praktycznie stoi bezużyteczna... niby zalecają żeby przepłukiwać głowicę specjalnym płynem od Philipsa, chyba z częstotliwością co 2 tygodnie, ale ten płyn drogi jest i przy użytkowaniu zgodnie ze wskazówkami z instrukcji starcza na miesiąc...
|
|
|
|
#291 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
całkiem zbędny bajer,
wystarczy ciepła woda
|
|
|
#292 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.10.2009
![]() |
Hej
powrócę jeszcze do tego modelu GOLARKA PHILIPS ARCITECH RQ 1075 znalazłem taka opinie o nim i jedyną chyba za mało osób się jeszcze wypowiada o tym modelu a wiadomo różnie można pisać " Produkt drogi i zaprojektowany pod intensywną reklamę. Bardzo ładny design i to jedyna zaleta. Bardzo trudne czyszczenie na mokro, bo na sucho noże i siatki od wewnątrz niedostępne, głowica najczęściej śmierdzi od gnijących wewnątrz włosów. Reklamowane "aż trzy" noże mają taką samą powierzchnię jak poprzednio jeden, nie ma więc poprawy efektywności golenia. Zbyt słaba blokada głowicy golącej w korpusie powoduje jej wypadanie na posadzkę i zniszczenie, a gwarancja jej nie obejmuje. "Ruchomość" 3 niezależnych elementów głowicy ładnie wygląda w TV, ale niekoniecznie ułatwia golenie" chciałbym aby ktoś ustosunkował się do niej bo czy głowice się nie rozbiera jak one mogą wypaść hmmzetoxa Ty coś kiedyś pisałeś o tym modelu może masz jakieś bardziej szczegółowe info jeszcze w sumie fakt co forum to forum inni są za braunem inni za philipsem ;o) ale tu juz chyba sam musze zaryzykować i sprawdzic co moja skóra lubi ![]() dzieki za odpowiedzi pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#293 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
jakaś straszna sierota pisała tę opinię,
kupiłem teściowi model 1095, jest zadowolony, akumulator trzyma 65 minut golenia, goli bardzo dokładnie, jedyny minus to ten, że trzeba każdy z trzech nożyków w głowicy otwierać osobno do mycia, ale teściu twierdzi, że to żaden minus
|
|
|
#294 |
|
Guru
![]() |
Wlosy nie gnija na pewno w maszynce. Jak juz to niewyplukany naskorek. 8250 sie bardzo latwo myje.
|
|
|
#295 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
roku,
na zapalenie mieszków włosowych to może pomoże ... brzytew. Z początku spłyniesz krwią (od razu ałun trzeba kupić ), no ale potem będzie cacy.Kiedyś, za młodu, goliłem się brzytwą i dziewczyny mówiły, że mam skórę jak pupcia niemowlaka, głaskały zachwycone A przedtem miałem krosty, wypryski ciemne i jasne, nawet jakieś bąble co pękały i syf z nich płynąłTyle, że to dość droga impreza, porządna brzytew to jakieś 300-500 zł, japoński kamień drugie tyle, pasek, ałun też parę złotych - ale z drugiej strony porządny sprzęt może starczyć na lat wiele. Aha, golenie brzytwą starcza na dłużej. Włoski wolniej odrastają. Nie wiem czemu, ale tak jest. |
|
|
|
|
|
#296 |
|
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
"Kiedyś, za młodu, goliłem się brzytwą i dziewczyny mówiły, że mam skórę jak pupcia niemowlaka, głaskały zachwycone A przedtem miałem krosty, wypryski ciemne i jasne, nawet jakieś bąble co pękały i syf z nich płynął"
To raczej zasługa tych dziewczyn a nie brzytwy
|
|
|
#297 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Było, minęło jak sen złoty i pozostały tylko wspomnienia
|
|
|
|
|
|
#298 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2009
![]() |
Hejka Chłopaki
Oczywiście najpierw ładnie się przywitam: ŁADNIE SIĘ WITA I przechodzę do konkretów, czyli prośby o pomoc w wyborze golarki elektrycznej dla mojego faceta - okres Świąteczny i-takie-tam Uff.. na szczęście prezent na Gwiazdkę juz kupiony, ale szukam czegoś na pierwszy tydz. stycznia - Urodzinki ![]() Kopię i kopię po różnych forach, trafiłam i na Wasze, przekopałam się przez 20 stron, które naprodukowaliście i kiedy już po opiniach z innego forum: http://forum.purepc.pl/kupic-f105/Ja...=450&p=3404284 niemalże przekonałam się do Braun (delikatniejszy, dokładniejszy, etc.), to po Waszym widzę, że większość jest zwolennikami Philipsa. W sumie nie wiem dlaczego Oki, jak piszecie, niby Braun jest dla młodych z miękkim zarostem, a Philips dla prawdziwych facetów Ale z drugiej strony, w innych postach tutaj spotkałam sie z opinią, że właśnie Braun lepiej goli twardy/ czarny zarost (vide mój facet) - więc tak naprawdę, która jest lepsza? I dlaczego tak uważacie - doświadczenie, opowieści...Cena dla mnie łotewa 600zł wzwyż spokojnie (no może za bardzo ponad tysiączek się nie rozpędzę - hihihi) |
|
|
|
|
|
#299 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Musisz chyba znaleźć kogoś, kto używał obydwu rodzajów i może je ze sobą porównać. Ja używałem Phillips i jestem z niego zadowolony, ale nie mam pojęcia, czy Braun jest lepszy czy gorszy.
Z drugiej strony każdy ma tutaj własne preferencje, więc nawet jeśli taką opinię znajdziesz, nie oznacza to, że przełoży się to na obdarowanego. Niezłym rozwiązaniem, jeśli już kupujesz sprzęt droższy, byłoby skorzystanie z możliwości przetestowania golarek przez chyba 100 dni (czy coś takiego) bez zobowiązań - na zasadzie, że jeżeli się nie spodoba można ją zwrócić. To chyba najlepszy sposób przekonania się, czy dany sprzęt nam odpowiada.
|
|
|
#300 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Uzywal kiedys takiej golarki ?
Bo moze mu nie podpasowac Niektorzy nie sa do tego stworzeni, a pakowac sie w taki przedzial cenowy to ryzyko.EDYTA: no i lepper byl szybszy
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| golarka twardy zarost |
|
|