![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#301 | |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Wybierając golarkę kierowałem się kryterium wymienionym w moim poście, czyli elementem golącym. Takie jest moje zdanie... |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#302 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Braun jest do miękkiego zarostu, jego siateczka goląca jest delikatna,
testowałem całkiem niedawno, raczej mnie szarpał niż golił.
![]() |
#303 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2009
![]() |
Cytat:
![]() a te "100 dni" to ma Braun - w sumie fajna opcja, jak się nie spodoba zawsze można zwrócić, jakby nie patrzeć 3 miechy, więc można już ogarnąć, czy golarka pasuje czy nie pewnie masz też rację, kwestia osobistych preferencji, kasy jaką moze się przeznaczyć, no i nie wiem - marki? nuu ale to obydwie formy znane, wiec nie w tym wypadku... może wyglądu czasem - Philipsy wyglądają "kosmicznie" a Braun "solidnie" choć te wersje ze stacją do czyszczenie, to już niemal "star trek - enterprise" ![]() @Sunna - tak, używał, ale mu padła jakiś czas temu (niestety nie wiem co to było) i goli się naszynkami - narzeka, że tyle roboty ![]() @romanesco - no szacun, sowiecka jakość nie do zdarcia, pewnie jakby to rozmontować i złożyć ponownie, to byłby niezły czołg ![]() ![]() @Zetoxa - ooo, dzięki, czyli masz Brauna i szarpie - a jakiś wysoki model? używałeś może innych elektrycznych, czy wywalasz Brauna i wracach do maszynek? aaa... no właśnie, tego Brauna można zwrócić uwuntualnie ![]() No i Wam wszystkim Chłopaki bardzo dziękuję za odpowiedzi - szyyybkie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
liniejący leming
Zlotowicz
ja mam Philipsa od 18 lat, Brauna tylko testowałem
i nie polecam, modelu nie pamiętam, coś z serii 3.
![]() |
#305 | |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jaką GOLARKĘ kupić? ![]() W Philipsie są trzy takie, w mojej ruskiej są dwa. Ale o to samo chodzi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Braun szarpie jedynie długi zarost i to wtedy, gdy aku jest już na wyczerpaniu. Miałem kiedyś topowy model 5550 w metalowej obudowie, a przynajmniej na taką wyglądała i było ok. Padł po 5 czy 6 latach. Kupiłem kolejny model również z serii 5, ale bardziej plastikowy i niby ten sam system tnący, ale jednak waga nie ta. Teraz leży w szafie, a zmieniłem go na pulsonica i jest rewelacyjnie. Po prostu można powiedzieć, że ich oznaczenia to jak w Nokii od 1xxx do 9xxx, gdzie niższe modele to zabawki, a im wyższy numerek tym bardziej dopracowana technologia. O ile pamiętam seria 3 miała ten sam system tnący co seria 5, ale głowica była nieruchoma, więc nie wiem jak można się tym ogolić? Chyba trzeba być akrobatą aby zmieniać ułożenie ręki względem twarzy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Wilkinson Sword Quattro Titanium Precision
Testował ktoś? Jak to cudo się sprawdza
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item893844936_...n_prezent.html W rossmanie 50zł ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
Elektryczna Braun będzie dobra, plus żyletka i jazda
![]()
![]() |
#310 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2010
![]() |
Witam, potrzebuje porady w sprawie maszynki elektrycznej... zastanawiam się nad modelami philipsa: 6990, 7310, 7340. Który z nich polecacie najbardziej i dlaczego... Jaka jest różnica między 7310 i 7340? Tylko wygląd? Chyba żeby się zdecydować na model 8020 z balsamem nivea?
Ostatnio zmieniany przez misiek292 : 05.02.2010 o godz. 19:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
liniejący leming
Zlotowicz
wszystko jedno, te modele niczym się nie różnią.
![]() |
#312 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Poczytałem trochę na różnych forach ale co już się zdecyduję to zaraz natrafiam na całkiem inną opinię - jedni piszą, że da się dokładnie ogolić - inni, że nie więc postanowiłem sam zapytać.
Dotychczas goliłem się maszynkami Gillette Blue 3, Sensor 3 a ostatnio Blue 3 Ice - z tych trzech, ta ostatnia moim zdaniem jest najlepsza. Zawsze golę się na gładko jednak nie mogę golić się zbyt często (powiedzmy codziennie a nawet co drugi dzień) bo skóra po goleniu tak krótkiego zarostu jest strasznie podrażniona i często się zacina. Jak już zarost trochę urośnie to jest łatwiejszy do ogolenia z tym, że po prostu jak urośnie to brzydko wygląda. Ogólnie zarost szybko mi nie rośnie ale taki jednodniowy jest bardzo twardy. Dlatego mam pytanie - czy golarką elektryczną można się ogolić na gładko i czy przy codziennym stosowaniu będzie podrażniać i zacinać skórę? Zastanawiam się nad zakupem Brauna 330 albo 550/560 - czy te golarki się dla mnie nadadzą? |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Zależy, co dla kogo znaczy na gładko. Najdokładniej, w sensie najkrócej, sie ogolisz tymi żytetkami.
Elektrycznymi będziesz musiał częściej się golić, sam uznasz czy codziennie, czy rzadziej. Jeśli masz wrażliwą skórę, to skup się wyłącznie na maszynkach z rotacyjnymi nożami (typu philips). Te siatkowe typu braun potrafią bardzo skrobać skórę - raz tylko takim czymś się ogoliłem i powiedziałem - nigdy więcej. Może to jakaś kwestia przyzwyczajenia i wyrobienia sobie odpowiedniej techniki, nie wiem, ale żebyś był tego świadomym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tardycyjnych zatrzymalem sie na sensor excel ( 2 ostrza) byla doskonala, potem te nowsze wynalazki to juz lipa.
NIestety do tej maszynki sa tylko nozyki do dostania. Samego uchwytu juz nie kupisz ![]() Po kilkunastu nieudanych probach przesiadlem sie na wilkinson quattro titanum. Znowu golenie moze byc przyjemne.
![]() |
#315 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |