![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
jaką książkę możecie polecić do poczytania?
poczytania w wolnych chwilach,w drodze do pracy, odrywając się od kompa, bo przecież na nim świat się nie kończy....
serio pytam, bo ostanio sporo czytam - o kurde no nawet nie czuje jak rymuje mnie na przykład podobały się: 1. Paulo Coelho - Alchemik 2. Wiktor Suworow - Akwarium 3. Waldemar Łysiak - Milczące psy 4. Stanisław Grzesiuk - Boso ale w ostrogach 5. Mario Puzo - Ojciec chrzestny 6. Kurt Vonneguth - Fabryka oficerów i wiele, wiele innych |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: jaką książkę możecie polecić do poczytania?
Jesli moge doradzic na powaznie juz to polecam przede wszystkim:
Paulo Coelho - Alchemik co nie ktorzy uwazaja ze jest to literatura dla kobiet, ale moim zdaniem dla kazdego wrazliwego rowniez Jesli lubisz literacka abstrakcyjna sensacje, no to tylko Mario Puzo - Ojciec chrzestny to niby ksciazka dla "facetow" chociaz ja bylem dosyc znudzony tematem pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 04.02.2003 o godz. 20:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
hmm - jesli Łysiak ci sie podobal - to masz fart - bo troche ksiazek naplodzil - i zdecydowanie dobrze na nie spojzec
ja polece moja uuuuulubiona ksiazke - a wlasciwie szesc - Dune - Frank Herbert...
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Bardzo cenie sobie Vonnegutha-ale -Fabryke oficerow, to jednak napisal H. Kirst
![]() Kurt napisal - Sniadanie mistrzow - boskie! Syreny z Tytana, Kocia kolyske, i takie inne ![]() F. Hrebert - Dune - koniecznie, szczegolnie 1 tom! Dick - Czlowiek z wysokiego zamku, trylogia Valis!, Przez ciemne zwierciadlo, Sloneczna loteria, Ubik...moge jeszcze dlugo, o fantastyce i innych... O ksiazkach mozna w nieskonczonosc ![]() ![]() PS: kiedys probowalem ulozyc 12 ksiazek ktore wywarly na mnie najwieksze wrazenie - zalamalem sie przy - chyba - 200 ![]() PS2: a literatura iberamerykanska? a Buccheim z Okretem (teraz jest 2-ga czesc, ale nie znam) Dobra koncze! |
![]() |
![]() |
#5 | |
Dobry Człowiek
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Poczytaj (jak lubisz fantasy) Czarna Kompanie, Glena Cooka, jak nie lubisz to tez ![]() Q!Q!Q! LYSIAK - stara (nie ta na nowo napisana!) wersja Fletu z mandragory!!!!! Statek!!!!Szchista!!!!! |
|
![]() |
![]() |
#7 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Ja bardzo-
"Portret Doriana Graya" - Oscar Wilde "Pigmalion" Bernard Shaw ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Dobry Człowiek
![]() |
Cytat:
Szachistę już mam w plecaku i czeka na swoją kolej ale Fletu z Mandragory nie mogę zdobyć...widać ma spore wzięcie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Ja polecam Clancy'ego (dlugie ale dobre)
ew. Cussler'a (krotki troche gorszy) 8)
![]() |
#10 |
Gość
|
Witam
Polecil bym tworczosc Nietzschego np: "Wola mocy" swietna do poduszki ![]() oraz "Jak pisac wirusy" by Andrzej Dudek.... ![]() A tak zupelnie powaznie to jesli ktos chce odetwac sie od komputera to calkiem przyjemna lektura moze okazac sie ksiazka pdt. "Smoki jesiennego zmierzchu"(Weis Margaret, Hickman Tracy) oczywiscie jesli ktos lubi fantasy... zreszta cala seria jest fajna ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gabriel Garcia Marquez "Jesień Patriarchy" lub "Sto lat samotności", rewelacja !!!
![]() |
#12 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
Zetoxe pozdrawiam i prosze o częstsze sprawdzanie kszynki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
wow!
nie wiedziałem ze tu tylu fanów szerokopojętej fantastyki a ja jeszcze doloze parę pozycji: -seria o Czarnej Kompanii G.Cooka / Duszołap jest ql ![]() -H.P.Lovecraft w sumie prawie wszystko / można też zawadzić o Poe też polecam/ -C.Barker / boskie ![]() - Gene Wolfe alles co wyszło bo to jest to co tygryski lubią i to bardzo -P.K. Dick, tu też dużo tego co dobre -R.Zelazny / amber i dilvish ![]() -F.W. Kres -King i jego alter ego z większym dopałem ![]() i oczywiście U.Eco i D.A. de Sade ![]()
![]() |
#14 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Re: jaką książkę możecie polecić do poczytania?
Cytat:
Kilka razy lepsza od filmu. Natomiast Grzesiuka to polecam "Piec lat kacetu" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
Poszukaj koniecznie!!!
E. Canetti (noblista)-Masa i wladza. To jest BOSKIE! |
![]() |