![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Anatomia - Bochenka i Reichera
Fizjologia człowieka - Traczyka Biochemia - Harpera Histologia - Sawickiego wszystkie cztery pasjonujące i z biebagatelną fabułą. gatunek - fantastyka naukowa. polecam szczególnie na długie zimne wieczory, kiedy jest ciemno i nie chce wam się żyć.:cool:
<<<<<<<<<<<<<<<<!!! @ !!!>>>>>>>>>>>>>>>> . żegnam . <<<<<<<<<<<<<<<<!!! @ !!!>>>>>>>>>>>>>>>> Ostatnio zmieniany przez mapsajm : 05.02.2003 o godz. 01:33 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() ja to czytałem ze 15 lat temu (pierwszy raz ) i jak usłyszałem ze beda ekranizacje robic o sie zatrzasłem - ale widze ze podołali juz to widac a Gollum zrobili tak jak sobie go wyobrazałem choc Boromira to ja bardziej tegiego sobie w myslach zrobiłem. Daniken mówisz echhh pamietam rozmowy z qmplami o jego teoriach - gosc małeb na karku i jak on to zwykł mówic "pytania maja tą nieprzyjemną właściwość że wiszą w powietrzu, aż znajdąe się na nie odpowiedzi" ja jeszcze dorzucam Higgins-a,A.C.Doyle-a,A.Hristie i Sapkowskiego
![]() |
![]() |
#33 |
Gość
|
Umberto Eco -Imie rozy!
Do zasniecia, albo sprowadzenia depresji - tegoz autora: Wahadlo Foucolta (?) i Wyspa dnia poprzedniego, o Semiotyce... nie wspomne ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
niestety nie dorwalem sie jeszcze do tych dwoch pozycji - moj obecny semestr nie pozwolil mi nawet na mniej wymagajace czasu chwile przyjemnosci dlatego sadze ze hobbit i to drugie (tez qrcze nie moge sobie przypomniec jak to szlo) zostana na wakcje - ale wtedy jest inny bol ja strasznie szybko czytam - wladce przy dobrych wiatrach przeczytalbym w 3 dni pewnie w dwa tez bym sie zmiescil (akurat na drugi tom mialem dzien gdy nikt mi tylka nie zawracal i polknalem ja wrecz w kilka dobrych godzin)
potem zostaje nagle z przeczytana ksiazka i nie wiem co robic w ogole fantastyka mnie pociaga - w pewnym momencie zycia kupowalem co popadnie - np takie cos jak nasi przyjaciele z frolinxa 8 - nawet fajne troche jak rok 1984 orwella a jednak fantasy - polecam - ale tez mam kilka ksiazek ktore moglbym do pieca wyalic - po pierwszej stronie zorientowalem sie ze jakis badziew kupilem ostatnie fantasy - magia reclue oraz ..hm zelazny tron czy jakos tak jak pojade na chate to sprawdze a daniken no coz - kilkadziesiat lat temu smiali sie z tych co pisali o podrozach w kosmos .....
![]() |
![]() |
#35 |
Member of Blokers.net
![]() |
Majonez musze cie ostrzec przed silmarillion - ksiazka napisana jest na zasadzie biblii (bez uraz chrzescijanskich ) - tak historia włądcy pierscieni jest napisana dosłownie w 2 zdaniach serio - a ksiega ma ze 450stron - ciezko sie czyta -strasznie przernełem przez nia dopiero za 4 razem, zwykle wymiękałem na ok 100stronie.
a co danikena - to gorąco polecam 2 pozycje Oczy Sfinksa Dziń w którym przybyli bogowie 1-dotyczy egiptu 2. kultury azteckiej czyli to co jest moim konikiem (jeszcze interesuje sie kulturą Druidzką - niestety nie mam żadnych ciekawych matriałów - może kto mi podeśle) Fakt Daniken z godnościa przyjmuje krytyke - aler ma tez swoje sukcesy i to duże - zauwazyliscie ze juz nareszcie przestali pisać Piramida Cheopsa - tylko piszą Wielka Piramida ![]()
![]() |
#36 |
Gość
|
@Snipera
Na temat druidow celtyckich(!) to mam gdzies jakies(
![]() Poszukam w wolnej chwili i moze podesle ci kilka tytulow. |
![]() |
![]() |
#37 |
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Mitologia Celtów - Jerzy Gąssowski
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member of Blokers.net
![]() |
o byłbym wdzieczny - o tytuły/stronki/pdf-y
![]() |
#39 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
hmm ta druga pozycje danikena chyba czytalem chociaz nie moge sobie teraz przypomniec a ta pierwsza na pewno tytul slyszalem ale czy czytalem - no nie wiem - juz dosyc dawno nie mialem stycznosci z innymi ksiazkami niz typu biochemia
ps mapsajm co do biochemii to ja mialem - na szczescie stryera ale sa tez inne biologia - villego zycie bakterii - jak sie oni tam zwa? chemia fizyczna - pigoniowa itd itp
![]() |
![]() |
#40 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
1. nie cirpie książki Mistrz i Małgorzata Bułhakova... męczy mózg i nic więcej
![]() 2. polecam wszystkim, którzy jeszcze nie czytali SAGĘ o wiedźminie Geralcie Andrzeja Sapkowskiego (5 tomów sagi i 2 dodatkowe zbiory opowiadań) 3. Słyszałem o "Sirmarilionie" Tolkiena, ponoc ciężko ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
sniper - zastanawiajace - DUNA i Silimarilion maja wiele wspolnego - ja te ksaizki znam niemal na pamiec (dune pierwsza - cala) - i czytam co jakis czas dla czystej przyjemnosci...
z Prattheta dodalbym jeszcze 'straz straz' - chyba najlepsza jaka napisal - a przeczytalem chyba wszystkie jakie wyszly w oryginale Umberto Eco - jesli ktos przebrnie przez Wyspe dnia poprzedniego dostanie odemnie browar - ja sie zmeczylem - jedyna ksiazka ktorej nie przeczytalem do konca - najgorsze gnioty dokanczam (autobus, wanna itp) - a tego nie moglem (ale to moze przez to ze mlody jestem - a to w sumie powazna lektura - a nie zart intelektualny jak Wahadlo tegoz samego autora) szczerze mowic save'uje ten topic co jakis czas i robie liste do biblioteki - czlowiek uczy sie cale zyci - a sa tu autorzy ktorych nigdy nie tyle co nie czytalem co nie slyszalem o nich ![]() genialny topic
![]() |
![]() |
#42 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
szczerze mowic save'uje ten topic co jakis czas i robie liste do biblioteki - czlowiek uczy sie cale zyci - a sa tu autorzy ktorych nigdy nie tyle co nie czytalem co nie slyszalem o nich
![]() genialny topic [/B][/QUOTE] bardzo miło mojej skromnej osobie słyszeć te słowa od samego Moderatora |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Silmarillion - cudowny, przeczytałem kilka razy.
Cana - "swego szefa Morgula aka Morgoth" - Morgoth o ile pamiętam wcześniej nosił imię Melkor. Ale i tak Tolkien jest super. Muszę jeszcze przeczytać 3 tomy Księgi Zaginionych Opowieści, które leżą u mnie na półce. Przygody Toma Bombadila są krótkie, gdzieś leży Rudy Dżil. Niestety wszystkich tytułów nie mam. A i tak ostatnio czytam Agatę Christie (mam tego prawie 50 tytułów). A jeszcze dodam - cykl o Don Camillo oraz Jamesa Herriota (Wszystkie stworzenia duże i małe) - 8 tomów bardzo przyjemnej lekturki. Miłego dnia |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Gość
|
Pilem sobie kawe (rozpuszczalna) i popatrzylem na moje polki: kazda ksiazka ma swoje miejsce i jest warta, nie tylko przeczytania ale i posiadania, a jakie historie sie z nimi wiaza!
Ale do rzeczy, warte polecenia: (ostrzegam, mam ponad 3 tysiace ksiazek w pokoju, ok. 1000 w piwnicy ![]() ![]() Jerome-Trzech panow w lodce, nie liczac psa. Krzyszton-Obled 3 tomy Druon-Krolowie przekleci 7 tomow Grass-Blaszany bebenek (i inne) Gibson-Swiatlo virtualne, Mona Lisa Turbo, Graf Zero (i inne) Heller- Paragraf 22 Stephenson-Diamentowy wiek Horwood-Las Duncton, W strone Duncton Jung-Podroz na wschod (i inne) Levi-Strauss-Smutek tropikow Pirsing-Zen i sztuka oporzadzania motocykla (ani o zen ani o motocyklach-mentalna podroz przez Stany, po stracie syna) doskonale Fromm-Ucieczka od wolnosci Bettelheim-Cudowne i pozyteczne, Rany symboliczne May-Blaganie o mit Fredrich Schlette-Celtowie Bly-Zelazny Jan Kohout-Kacica Irving-Modlitwa za Owena( i inne) Shaw-Hotel sw. Augustyna (i inne0 Temple-Rozmowy z wiecznoscia, Tajemnice Syriusza Oczywiscie nigdy nie wymienie wszystkich, ktoe wart przeczytac, ale te polecam. |
![]() |
![]() |
#45 | |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Cytat:
Ostatnio przeczytalem po raz drugi^_^ Moge jeszcze polecic ksiazki Johna Irvinga szczegolnie Modlitwe za Owena i Swiat wedlug Garpa - ale wlasciwie wszystkie sa swietne^_^
![]() |
![]() |
|
|