Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaką płytę i procek? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaka-plyte-procek-19665/)

ZbigNieff 10.04.2003 21:59

A to wyzej to byl moj 1000 post... :fiu: :fiu:
No to ten jest 1001 - ho ho sam w to nie wierze..

Proponuje jakies :piwo: :piwo: :piwo: wypic...

raptor123 10.04.2003 22:00

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
<<< oki, raptor doszedl do pewnych wnioskow, podjal jakies decyzje >>>
<<< nie chcac zaczynac nowego tematu - bede kontynuowal >>>
<<< ja chce sie przesiasc z AMD na Intela >>>
<<< mam jakis 1000zl >>>
<<< propozycje??? >>>
<<< plyte chce wylacznie ASUS-a /sentyment/ >>>

oj chyba jeszcze nie doszedłem do wniosku którą płytę wziąść,
dowiedziałem się że warto wziąść antka 1700 ze względu na podkręcanie,
kontynuj może twoje wypowiedzi coś mi pomogą w doborze płyty, może mnie przekonasz do ASUS'a ale z chipsetem nForce2

jasut 10.04.2003 22:33

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
Mam jewszcze jedno pytanko.Jak z chłodzeniem tego 1700 po tweaku ??Powinno byćjakieś "lepsze" ??
Przy dobrym wentylu powietrznym spoko do 2800+, wyżej już kombinacje (woda, ciekły azot itp.).

-Sid-The-Rat=> 11.04.2003 14:25

blabla

tu wystarczyla linjka - ze nForce2 to chipset NVidii ze zintegorwana karta graf klasy 2mx400(nForce) lub gf4mx440(nForce2) i niezlym systemem dzwiekowym (porownywalnym - a wg. mnie lepszym - niz live!) obslugujaca kilka nowatorskich technologii - informacje o ktorych znajdziesz jak poszukasz googlem

JacoM 11.04.2003 18:15

chaintech

a co myslicie o chaintechu na nForcie
Sam mam Epoxa 8rda+ którego polecam z całego serca (do tego mam 1700 JUHB)ale zastanawiałem sie nad Chaintechem.
Ktoś ma taką płyte, Najlepiej Zenitha, to prosze o jakies uwagi.

Pawel_k 11.04.2003 18:23

Re: chaintech

Cytat:

JacoM napisa***322;(a)
a co myslicie o chaintechu na nForcie
Sam mam Epoxa 8rda+ którego polecam z całego serca (do tego mam 1700 JUHB)ale zastanawiałem sie nad Chaintechem.
Ktoś ma taką płyte, Najlepiej Zenitha, to prosze o jakies uwagi.

ja bym zostal przy epoxie zamiast zmieniac na takie cos

-Sid-The-Rat=> 11.04.2003 18:25

za zgoda 'gory' wycinam z dyskucji bluzgi - caly post (bez zmian bedzie dsotepny w zalaczniku - i jesli ktos szuka marnej rozrywki niech tam siega - dalsza czesc dyskusji jak to jest zle od keidy jestem modem - na priv..

mati1700 11.04.2003 18:26

It isn't entertainment it is true. Wy you can't hear other people?

-Sid-The-Rat=> 11.04.2003 18:29

Ilość załączników: 1
tresc dyskusji w calosci

z 83 postow zostalo 54...

JacoM 11.04.2003 18:30

Re: Re: chaintech

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
ja bym zostal przy epoxie zamiast zmieniac na takie cos

thx za ostrzezenie Ani mysle zmieniac zajefajnej płyty ale kolegę kusi i tak zamierzałem sie spytac w osobnym poscie co to za wynalazek
A propo epoxa fajnie obeszli umowy z nvidia co do APU , ale brakuje SPDIF'a i Optica

-=KoWaLiK=- 11.04.2003 18:44

EEE Sig a tobie nie za bardzo to wycinanie poszlo ??!!
Gdzie w moich postach sa bluzgi CO??

-Sid-The-Rat=> 11.04.2003 18:51

zostal TYLKO temat
i nic wiecej - od uszczypliwej odpowiedzi esema zaczynajac na czymstam konczac - nie ciagnij tego tematu
jesli masz cos do mnie to priv

PS. doskonale wiem ze piszesz "Sig" po to zeby mnie wkurzyc - mister kawalik...

-=KoWaLiK=- 11.04.2003 18:56

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
zostal TYLKO temat
i nic wiecej - od uszczypliwej odpowiedzi esema zaczynajac na czymstam konczac - nie ciagnij tego tematu
jesli masz cos do mnie to priv

PS. doskonale wiem ze piszesz "Sig" po to zeby mnie wkurzyc - mister kawalik...

O nie stary, za to sorka, powaznie, mam kolesia o nicku SIG. To nie bylo zamierzone. Myli mi sie podczas pisania.
AMEN

Wracajac do pytania, jak juz pisalem szukam dobrej plyty i proca, juz nawet koszta se podbije do 1,5 tys. - INTEL tylko

-Sid-The-Rat=> 11.04.2003 19:00

to ci nawet odpowiem - swietna plyta byla jeszcze 4 miesiace temu asus p4b 533v (lub 'e' - a mozna ZADKO odstac wersje 've' - czyli i RAID i sieciowka i dzwiek) - na niej bez problemu (z marszu podkrecilem 2.53 na 2800...) - system jest stabilny, szybki - cichy - ten procek nawet podkrecony nie wymaga extremalnego chlodzenia (miedziany radiator rozwiazal sprawe)

tylko ze to bylo pare miechow temu - teraz sis'y rzadza.. moze wyjdzie kiedys nForce dla p4... (jesli juz nie wyszedl - nie interesowalem sie tym tematem od czasu zakupu sprzetu)

GOLOMB 11.04.2003 19:44

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
to ci nawet odpowiem - swietna plyta byla jeszcze 4 miesiace temu asus p4b 533v (lub 'e' - a mozna ZADKO odstac wersje 've' - czyli i RAID i sieciowka i dzwiek) - na niej bez problemu (z marszu podkrecilem 2.53 na 2800...) - system jest stabilny, szybki - cichy - ten procek nawet podkrecony nie wymaga extremalnego chlodzenia (miedziany radiator rozwiazal sprawe)

tylko ze to bylo pare miechow temu - teraz sis'y rzadza.. moze wyjdzie kiedys nForce dla p4... (jesli juz nie wyszedl - nie interesowalem sie tym tematem od czasu zakupu sprzetu)

NFORCE dla P4 NIEMA i w najbliższej przyszłości NIEBĘDZIE. Sisy TYLKo Wydajność/Cena. A co do samego POWER to jak NARAZIE Granite Bay. A w najbliższej przyszłości SpringDale i Canterwood.(i865 i i875)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27.