![]() |
Ostatnia rada
Streszczam maxymalnie, proponuję mój zestaw (rewelacja)
1.Athlon XP2200+(nie grzeje się mam Temp=42-44 st.C(SPIRE) 2.Płyta Soltek nForce 2 (najtańsza 450 zł.) 3.Pamięci Kingstona(2x256MB), ale 266 - ponieważ pracują synchronicznie z FSB=266,lepsze wyniki niż pamięci 333 w pracy asynchronicznej o ok. 14% 4.Reszta raczej wiadomo 5.Nowe drivery na stronie www.soltek.com.tw 6.Windę instaluj na goły dysk 7.Bsody - nie zauważyłem!!!! |
Re: Ostatnia rada
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
poza tym jak juz sie kupuje nforce2 to nie najtansza plyte [jak chce sie cos taniego to sie bierze KT400 :P ] tylko jakas z LAN'em, FireWire, dzwiekiem 5.1 i innymi bajerami :cool: |
Jeśli mozna z czyms sie wtracic
to jaka plyte glowna polecicie do podkrecenia amd 1700+ do kwoty 380 - 400 PLN ?? |
Cytat:
lub ASUS A7V8X KT400 AGPx8 dźw.6 kan. LAN USB 2.0 SocA za 440,00 zl |
ok dzieki wlasnie myslalem nad tym msi i tak zrobie
a tego msi moge miec w cenie 360 PLN i jeszcze jedno pytanie mialem ostetnio w rekach mobo gigabyte na kt400 i albo ja nie moglem znalezc albo faktycznie nie bylo mozliwosci zmiany mnoznika dla procesora; czy faktycznie te plyty sa pozbawone tej mozliwosci i automatycznie dobieraja mnoznik ?? |
Cytat:
procesor moze miec odblokowany mnoznik choc niemusi jak dobrze trafisz to mozesz krecic jak nie to zostaje zabawa z laczeniem mostkow ew krecenie tylko przez fsb :( |
Więc mam takie pytanko ...)(dokładnie)jak i na ile można podkrecić moje athlonka 1800+(0.13u) na plytce MSI KT4V i 1 koscia 256DDR (333) ... bo wiecei ja nie overclocker i sie nie znam ... aha i mam wiatraczek ... tylko nie pamietam jaki ... chyba spire ...
1. najbezpieczniejsze podkrecenie 2. najwydajniejsze podkrecenie 3. najmocniejsze podkrecenie |
Cytat:
Jeżeli masz zablokowany mnożnik to bez ingerencji w proca podkręcisz tylko magistralą. |
Cytat:
|
Cytat:
A ile pójdzie...myślę że na FSB 166 możesz śmiało go póścić.Później dodawaj kilka MHz i sprawdzaj stabilność systemu. |
no mam chyba a0 ... wiec ile poleci
1. max 2. najbezpiecznie 3. najwydajniej |
Cytat:
Zacznij od 166 i próbuj dalej. |
BTW testował ktoś z was Athlony śmigające na 1.5V ???
AXDA DLT3C , jak wysoko sie kręcą bez podnoszenia voltażu? W |
Witam po tygodniowej nieobecnosci (w szpitalu nie ma niestety netu)
zakupilem ta plyte ASUS A7V8X KT400 i jestem bardzo mile zaskoczony mozliwosciami i wyposarzeniem tej mobo w stosunku do ceny a procesor bez zmiany napiecia poszedl na 2200+ z czego jestem niezmiernie rad dzieki wszystkim za pomoc |
CZy ktoś może mi rozjaśnić oznaczenia z polbrasu ?
EPOX 8RDA NFORCE2 AGP8 AC 8rdap EPOX 8RDA+ NFORCE2 AGP8 AC LAN 1394 8rgap EPOX 8RGA+ NFORCE2 AGP8 VGA AC LAN |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:55. |