![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teraz dopiero się przyjrzałem to mam jedną prawie nie widoczną ryskę koło przycisku AL ON/OFF a tak to nie znalazłem nic więcej.
Z tą pogodą to też do końca nie wiem, ale np. teraz u mnie wali słońce i pokazuje słoneczko, wczoraj gdy padał deszcz to pokazywało deszcz, aż byłem zdziwiony ![]() U mojego taty na podobnej stacji, ta prognoza zazwyczaj sprawdzała się na przyszłość. Tzn. było ładnie, a stacja pokazywała deszcz i na drugi dzień tak było... więc nie mam pojęcia ![]() Wskaźnika tego migającego też nie rozumiem, rak sobie cały czas mruga
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dzięki za wyjaśnienia
![]() Co do rys, to ostatecznie poszedłem jeszcze raz do tego pierwszego Lidla i.. sprawdziłem wszystkie jakie jeszcze stacje zostały (co nie było takie proste, bo pudełka są zaklejone..) Ostatecznie znalazłem jedną, która też nie jest idealna, ale dwie mikrorysy nie rzucają się w oczy. Na pewno jest lepiej niż na tej pierwszej. Z pogodą jeszcze posprawdzam. Rano pokazywało pełne słońce, a było lekkie zachmurzenie. Z drugiej strony.. teraz się powoli rozjaśnia i zapowiada właśnie taki dzień (ale w międzyczasie stacja się zawiesiła, więc zresetowałem i jeszcze nie szynchronizowała ponownie) Te migające słupki trochę mnie drażnią, choć teraz powiesiłem stację w miejscu, gdzie cały czas na nią nie patrzę. Ale zastanawiam się, czy tego też się jakoś nie zmienia - albo przeoczyłem, albo na temat tego wskaźnika w instrukcji nie ma ani słowa (poza opisem na początku)..
|
|
|
#33 |
|
egipski bóg
Ja jedyny problem jaki mam to synchronizacja z zegarem atomowym. W kuchni łapie bez problemu a w pokoju gdzie stoi router nie może złapać sygnału. Widać za dużo zakłóceń. Może później znajdę dla niej inne miejsce to będzie lepiej
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale jak raz złapie to w sumie nie ma chyba takiego znaczenia. Aż tak niedokładne to nie jest, żeby trzeba było synchronizować 3 razy dziennie (jak chyba automatycznie robi)
![]() A jeszcze przy okazji - zanim ustawiłem sygnał z czujnika zewnętrznego stacja i tak wskazywała temperaturę i to o dziwo prawidłową. Teraz ustawiłem kanał drugi na czujnik, a na pierwszym dalej jest temperatura. Też tak masz? Zastanawiam się, czy to też nie jest prognoza na podstawie lokalizacji czy coś takiego (inna sprawa, że Wrocławia akurat wybrać się nie da).
|
|
|
#35 |
|
egipski bóg
Lokalizacja jest tylko do poprawnego wskazania wschodu i zachodu słońca. Z tym czujnikiem to nie wiem. Bo jak ustawiłem na kanał 1 to tak mam od początku
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja dzisiaj nabylem stacje meteo na rynku gosciu sprzedawal i sam nie wiedzial co ma bo dalem mu 10euro i sie cieszyl cala nowa zapakowana jeszcze
![]()
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
To jest przebrandowany Fine Offset WH1080 (z maplina). Zapłaciłeś jakieś 10% ceny sklepowej.
![]() Jeśli masz zamiar podpinać ją do kompa, to nawet nie instaluj tego softu co jest w pudełku, tylko od razu ciągnij cumulusa. http://sandaysoft.com/products/cumulus
|
|
|
|
#38 |
|
Moderator
Hehe to ja wiem ze cena byla dobra bo ja kiedys widzialem w maplinie ale zal mi dupe sciskal dac tyle siana , ale dziadek opuscil z 20 na stwierdzenie ze wlasnie sa stacje w lidlu po 20 z gwarancja
, a tego nie wiedzialem ze to klon innej stacji .
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Za 10 "jurków"? Masakra!
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2011
![]() |
Temat trochę stary, ale myślę że warto go przypomnieć. Przeglądając stronę srutututu.pl widać, że pojawiło się bardzo dużo, bardzo fajnych stacji pogodowych, niektóre współpracują ze smartfonami i tabletami, wysyłają same dane do serwisów pogodowych, mają też kolorowe ekrany.
Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 26.06.2017 o godz. 14:24 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ten tekst jest teraz bez sensu. To jakaś niepoważna moderacja, wycinać adres związany z tematem, a dodawać jakiś adres niezwiązany z niczym, a utrzymywany na serwerach home.pl
. Ileś tam osób, chcących dowiedzieć się o tym co napisałem, otworzy tą bezsensowną stronę, z której nic się nie dowie, a tylko straci czas.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
egipski bóg
Gdybyś zapoznał się z regulaminem forum widział byś, że nie można umieszczać, reklamować produktów na zewnętrznych stronach.
Chciałeś polecić produkt trzeba było podać model. Każdy sprawdzi sobie sam w Google. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Moderator
Cytat:
|
|
|
|
#44 |
|
Nowy na forum
![]() |
Tamtej wiadomości nie mogę skasować, tak więc, umieszczam ponownie tekst jaki napisałem, bo uważam że ingerencja moderatora była lekko mówiąc niewłaściwa.
Temat trochę stary, ale myślę że warto go przypomnieć. Przeglądając strony poświęcone tematyce stacji pogodowych widać, że pojawiło się bardzo dużo, bardzo fajnych stacji pogodowych, niektóre współpracują ze smartfonami i tabletami, wysyłają same dane do serwisów pogodowych, mają też kolorowe ekrany. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 26.06.2017 o godz. 20:52 |
|
|
|
|
|
#45 |
|
egipski bóg
Czuje bana w powietrzu
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| pogoda, stacja pogody |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Jaka nagrywarka dvd jest dobra a jaka lepsza:) | loki7777 | Napędy optyczne DVD | 13 | 07.12.2005 00:17 |
| jaka kupic sobie nagrywarke na gwiazdke? | iksow | Napędy optyczne DVD | 24 | 07.12.2004 00:24 |
| stacjonarne nagrywarki dvd - jaka jakość? | egregor | Napędy optyczne DVD | 2 | 16.01.2004 15:22 |
| Jaka glosnosc ustawiacie w decybelach do nagran audio? | PRzeMO | Napędy optyczne CD | 7 | 22.12.2003 15:13 |
| Jaka forma/metoda zapisu jest najlepsza?? | ZbigNieff | Napędy optyczne CD | 5 | 18.01.2003 22:39 |