Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.07.2005, 12:58   #16
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Na początku kupowałem Komputer Świat, ale stwierdziłem to samo co Mac, później kupowałem KS-Ekspert, ale stwierdziłem, że go nie potrzebuje bo wszystkie programy z CD mogę znaleśc w necie, a dla samej gazety nie warto wydawac 10zł.
A ostatnio sistra przywozi mi PCWK bez CDków za freeko, bo koleżanka bierze tylko CD

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.07.2005, 13:01   #17
Posłany
BA/\//\/ED

Data rejestracji: 27.04.2003
Posłany w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CHIPa czytam czasami kupuje co miesiąc czasami co dwa, co trzy itd.
Stary 05.07.2005, 13:30   #18
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja kiedys kupowalem duzo gazet Cd-Action, Click, czasem komputer swiat, enter itd itp naprawde dosc duzo tej makulatury mialem

ale pozniej jakos zaczelo mi byc szkoda kasy na gazety wolalem kupowac inne rzeczy

no a odkad mam internet to gazet komputerowych juz wogle nie kupuje bo nie ma po co, czasem sobie przejze CD- Action na jakims stoisku z prasa....

a z gazet niekomputerowych to czasem kupie jakas gazetke motoryzacyjna np. GT czy Auto-Moto
Stary 05.07.2005, 14:26   #19
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Po co kupowac. Zwykle jak chce cos wiedziec to tego szukam w necie i czytam. Tak jest szybciej, latwiej, taniej ...
A jednak jest po co. Czasami warto wydać 10 czy 20 zł na gazetę, aby cieszyć się oryginalną wersją komercyjnego programu, np. w którymś KŚ Ekspert był PartitionMagic 7.0
Stary 05.07.2005, 14:51   #20
kontestator
conquer all

Data rejestracji: 10.01.2005
kontestator zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
chip i cda
no i świat motocykli
Stary 05.07.2005, 15:05   #21
kiewas
Matrix has him

Data rejestracji: 29.10.2003
kiewas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
PSX Extreme
Kiedyś KOmputer Świat i Ekspert. Czasami także zdarzyło się kupić CDA, pare numerów w szafie jeszcze leży.
Stary 05.07.2005, 15:22   #22
Hinks
Znudzony

Data rejestracji: 29.01.2005
Hinks zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CD-Action - jak mają coś fajnego
Niezbędnik - nie opuściłem chyba żadnego numeru
Hinks jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 15:31   #23
Luis
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2005
Luis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja prenumeruję sobie "Gazetę wyborczą"
Luis jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 17:28   #24
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Na początku był KŚ rocznik chyba 2000 - potem olałem te gazete
Potem PCWorld pół rocznika - też olałem nic ciekawego,
Enter mi się sodobał - prenumerata, roczniki 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, do 05.2005 Prenumerata skończona - olałem przestali pisać ciekawe rzeczy
CHIP'a mam roczniki 2001, 2002, 2003, 2004 i teraz kupuje 2005 rocznik - zastanawiam się nad prenumeratą bo podoba mi się ta gazeta
Stary 05.07.2005, 17:47   #25
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
PCWK a obecnie tylko CHIP
adixo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 17:51   #26
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak zaczynalem przygode z komputerem to kupowalem komputer swiat. Aktualnie nic nie kupuje bo nie widze w tym wiekszego sensu skoro mam staly dostep do internetu. To co chce sam znajde i sobi przeczytam w necie. Nierzadko w o wiele lepszej postaci niz artykul w jakims czasopismie.
Stary 05.07.2005, 17:56   #27
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Z komputerowych, to:
Playboy i czasami Hustler

Z innych:
Nasz Dziennik, Goscia Niedzielnego i ten, no...
Korwina-Mikkego.....no....
Najwyzszy Czas!
Zgadlem?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 18:11   #28
wolfen3
Madafaker

Data rejestracji: 08.08.2004
wolfen3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol
Z komputerowych, to:
Playboy i czasami Hustler

znalazleś tam jakieś ciekawe konfiguracje komputerowe ?
Stary 05.07.2005, 18:33   #29
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wszystko czytam na necie, a jak "spedzam czas" w empiku to siegam po Chip'a
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2005, 22:51   #30
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Ciekawy temat do wymiany doświadczeń - dobry pomysł @begieo

Zacznijmy może od historii. Tak naprawdę jedyną komputerową gazetą - czasopismem jakie prenumerowałem przez dłuższy okres czasu był dawno temu .... Commodore&Amiga ! Prenumerowałem go ponad dwa lata, do momentu, kiedy przestał się ukazywać. Mam jeszcze gdzieś w szafie te około 30 numerów. To było coś !
W tamtym okresie bardzo sporadycznie miałem też kontakt z Bajtkiem i TopSecret.

Następnie nadszedł rok 1998 (jeśli dobrze pamiętam) i zaczął się ukazywać Komputer Swiat. To tak naprawdę czasopismo, które mnie komputerowo "wychowało" - a przez długi okres czasu komputera nie posiadałem. Nigdy go nie prenumerowałem - a kupowałem z różną częśtotliwością - raz kilka numerów pod rząd, czasem raz na dwa miesiące. I kupuje je także czasami nadal - aczkolwiek zazwyczaj przeglądam w kiosku i jak stwierdzę, że nic mi się zbytnio nie przyda to rezygnuje - ostatnio coraz częściej.
Kolejne czasopismo - to Niezbędnik. Zacząłem go kupować jak kupiłem komputer i tak trwało to prawie półtora roku. Póżniej jednak zaprzestałem - coraz mniej tam ciekawych programów - a jeśli są to wersje które można pobrać z Internetu.
Następna kwestia - to typowe magazyny komputerowe - Chip, Enter, PCWK, PCFormat. Nigdy ich nie prenumerowałem, ani nie kupowałem zbyt często.
Mogę się przyznać, że posiadam dosłownie chyba po 2-3 numery z wymienionych - oprócz Chip'a - którego nigdy jeszcze nie kupiłem. A jakie są tego powody ?? Zarówno finansowe, ale też takie, że często po kupieniu okazuje się, że tak naprawdę niewiele z niego wykorzystamy.
Na koniec pozostawiłem Eksperta - jak już napisano, czasopismo dla "bardziej wtajemniczonych" - to niestety prawda. Kupiłem je osobiście dwa razy. Ale od stycznia mam do niego dość regularny dostęp - znajomy bowiem skusił się na promocyjną prenumeratę za 50 zł na rok - ale jak zaczęły przychodzić numery, to stwierdził, że niewiele on z tego rozumie. Tak więc teraz lądują one u mnie

A co na podsumowanie - nie ma chyba magazynu idealnego. Tak naprawdę często w każdym z nich można znależć coś ciekawego - tylko kogo stać na to żeby kupować kilka czasopism - i gdzie je składować ?
Według mnie - dla początkujących i tych troszeczkę bardziej zaawansowaych najlepszy jest KomputerSwiat, oraz Niezbędnik.
A pozostałe - osobiście z tych numerów które kiedyś kupiłem, to najbardziej podobał mi się PCFormat - trafiłem akurat na takie numery, które bardzo mi się przydały. A Enter, PCWK i Chip ? Według mnie dość podobne do siebie - czasem w każdym z nich trafi się coś dobrego - może ja osobiście najbardziej zawiodłem się na Enterze.

A spoza czasopism komputerowych, to najdłużej prenemerowałem kiedyś - dawno temu - Przegląd Reader's Digest, a przez ostatnie lata - Elektronikę dla Wszystkich

I jeszcze kwestia zastąpienia czasopism Internetem - jest to możliwe, ale nie do końca. Po pierwsze - aby pobierać programy, trzeba dysponować stałym łączem lub dostępem do niego. Po drugie - czasem w czasopismach pojawiają się wydania specjalne programów - których w Internecie nie ma.
I co najważniejsze - czytanie na ekranie nie jest jednak tak do końca wygodne - nie wspomnę już np. o instrukcjach do programów czy opisach

I to tyle

Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: