![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Ja bym długo się nie zastanawiłą. Bierz iiyama HM704UTc. Oto kilka faktów:
1600 x 1280 / max. 72 Hz 1280 x 1024 / max. 90 Hz Jasność - min. 400 cd/qm im OPQ mode (nominal) Bardzo ładny wygląd silver-blue. Firma od ładnych paru lat daje serwis Door to Door na 3 lata na koszt firmy!! W ciągu 24h serwis przyjeżdza z zastępczym monitorem. Po prostu monitor cudeńko. Te tam inne szajse są pseudo płaskie, tzn mają tylko płaską szybe prze kineskopem!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() po ponad 3 latach siedzenia na CRT 15 zafundowalem sobie 17 LCD i nie zaluje. Szkoda wzroku, a przez te 3 lata naprawde sie pogorszyl ![]() Teraz moge siedziec, oczy mnie nie bola, glowa mnie nie boli i tak mozna pracowac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zlotowicz
![]() |
Przy mojej iiyamce tez mnie nic nie boli, a nie jest to lcd.
Tylko ze lcd dobre 17 cali z iiyamy to ladne 2500-3000 zl, a crt 17 cali to tylko 1000zł. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Team Member
Zlotowicz
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Ja skalkulowalem lepiej i mam laptopa to jeszcze lepsza inwestycja, ale fakt LCD IIYAMY sa rewelacyjne, warto za nie doplacic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Hmm, jest tylko jeden mały problem. Ograniczenie finansowe. Max. 750 zł. Co mozecie polecić do tej kwoty? Miałem LCD przez 3 dni w domu. Dzięki temu wolę sie pomęczyć z CRT....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
x
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Według mnie dobrym wyborem dla ciebie był by monitor: LiteOn e178GFNST. Do plusów tego monitora można zaliczyć to, że ma dobrą jakość obrazu, roczną gwarancję, pracuje przy odświeżaniu 100 Hz w rozdzielczości 1024x768 i wygrał w teście Komputer Świata pod względem jakości jak i ceny (około 570 złotych)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
Interesuje mnie głównie rozdzielczość 1280x1024 wyższych może nie być... .::MARCIN ::. , gdzie moge znaleźć opis tego litka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
a tak jakos - ale poki co taki zostanie
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zlotowicz
![]() |
Ja bym się nie sugerował testami ***** Świata
![]() @ Bartez - mnie też oczy nie bola jak patrze na iiyama 17cali za 1000zl, a żeby miec 17cali lcd to musiałbym dołożyć kolejne 1500zł. Jak miałem kiedyś 15 cali hiviosion (!!) to po 1-2 godzinach strasznie bolały oczy. Teraz na iiyamce nic a nic. Niekeidy nawet jak musze to siedze po 5-7 godzin i nic nie bolą ![]() Pozdrawiam. A tak na marginiesie, .::MARCIN::. to na monitorze nie oszczędzaj, on jest na długie lata. Kup sobie iiyame HM704UTc |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Team Member
Zlotowicz
Cytat:
nikogo nie namawiam oczywiscie...tez sie zastanawialem, czy warto wylozyc takie pieniadze i z cala odpowiedzialnoscia powiem, ze jak najbardziej warto |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
x
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam! Z racji, że również sam ostatnio planuje zakup monitora, nawet dwóch bo dla mnie i dla kobity, interesuje się tym.
Również moje fundusze to ok 700 zł. Zawsze interesował mnie Flatron LG. Na początku byłem prawieże zdecydowany na model F700B (najtańszy z Flatronów, Flatrony EZ to okrojone modele tych kineskopów, może warto, ale nie tak jak Flatron zwykły). Rozmawiając z jednym sprzedawcą w komputerowym zainteresował się Samsungami. Powiedział mi że Samsungi dotychczasowo drogie modele ceny znacznie spadły-postanowiłem obadać co i za ile oferuje Samsung. Samsung SyncMaster 765 MB - czyli model przed modelami z górnej półki od 800 zł w zwyż rzeczywiście troche parametrami bije Flatrona F700B, może nie wiele, ale jednak. Porównałem go z modelem wyższym o którym często tutaj mówiliście LG Flatron F700P - skok o ponad 60 zł od Flatrona F700B i Samsunga, ale na prawde warto!! Bijąc na głowe model F700B bije także Samsunga, a z tej racji, że jakoś mi się Flatrony LG podobały od dawna jestem gotów dać 60 zł więcej na na prawde wypasiony monitor, uważam, że Flatron F700P taki jest, przynajmniej dla mnie który ma na wydanie ok. 700 zł. Porównałem także konkurencje, w sumie ten Flatronik nie ma sobie równych to na moje najlepszy wybór i wiele osób mówi że te flatroniki to na prawde dobre, sprawdzone monitory. Co do tańszego modelu F700B - lepiej jednak za podobną kase wziąść chyba Samsunga wyżej wymienionego przeze mnie, chyba, że kogoś tak urzekł Flatron F700B. Tłumacząc dziewczynie co i jak wiedziałem, że dla niej wystarczający będzie albo Samsung albo F700B, dałem jednak namówić ją na LG Flatrona'a F700P mówiąc, że to na prawde już wypasiony monitorek. Kobicie zamieniam szitowego Samtrona, którego wcześniej wcisneli im w komputerowym (nie polecam, to okrojony Samsung, ale jak... :/). Więc wybór? Tak jak dla autora tematu jak i dla mnie jak i dla innych mających kupić lepszy, nie tak drogi monitor 17'' płaski? -->LG Flatron F700P (kozacki sprzęt ![]() ... i jeszcze ten powalający design, który na prawde trzeba przyznać wyszedł stylistą i cieszy oko. To chyba najpiękniejszy monitorek ![]()
![]() |
#30 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
A ja polece Ci IIYAMę Vision Master Pro 413.
Pracowałem już na wielu monitorkach i bezapelacyjnie najlepszy jest EIZO (geometria, kolory, kontrast - idealne), na drugim miejscu w ostatnim czasie jest IIYAMA. Sam sprawiłem sobie do domku model HM903DT i jest dla mnie idealny pod względem parametrów i funkcjonalności. Tak jak już koledzy wspomnieli wcześniej IIYAMA daje 3 lata gwary w systemie D2D i zastępczy monitorek w zamian, pozatym te japońskie monitory są długowieczne, nie słyszałem o wypalonej IIYAMIE. Kineskop wyświetla kolory niemalże idealnie ( to też zasługa Matroxa G450), geometria jest w porządku. Wracając do monita którego ci poleciłem to to przy pracy 1024x768 możesz wyciągnąć 120Hz, masz w nim kinol Mitsubishi Dimondtron MM, masz dwa wejścia D-SUB, Highbrightness. Polecam.Parametry techniczne No i uczulam Cię na to aby zobaczyć jak pracuje monitro zanim go zakupisz. Nagraj Nokia Monitor Test i wybieraj najlepszy ![]() Pozdrawiam
primum non nocere Ostatnio zmieniany przez surff : 09.03.2004 o godz. 11:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|