![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
napewno nie warto oszczedzac na monitorze (no - moze EIZO lcd to lekka przesada...
![]() wiec bierz najdrozszego neca na jaki Cie stac, nie pozalujesz - parametry znajdziesz na www.nec.com a ceny w sklep.komputronik.pl (sklepy znaku sa tansze, ale jakos ufam kompuutronikowi) nec daje swietna gwarancje door2door na 3 lata (przesylki stolica na koszt serwisu) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2003
![]() |
W końcu dokonałem wyboru... W ubiegły czwartek nabyłem LG Flatron F700P za 716 zł. Jak na razie rewelka w porównaniu do poprzedniego monitora, którym był Optimus 14" mono ;->
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ...
![]() |
![]() |
#4 | |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
kupiłem ostatnio monitor LG Flatron 700P i jestem z niego bardzo zadowolony poza jednym. Jeżeli w czasie działania monitora są włączone głośniki (Creative Inspire 6.1) a nie odtwarzam żadnej muzyki to strasznie szumią i strzelają co chwilę. Karta muzyczna to Sound Blaster 5.1. Instalowałem najnowsze sterowniki, grzebałem juz chyba we wszystkich opcjach i ciągle to samo. W końcu pożyczyłem od kolegi zestaw 5.1 by sprawdzić czy to nie wina głośników. Ale znowu to samo. Szukałem długo. Instalowałem sterowniki ale po paru godzinach stwierdziłem że jest to wina monitora. Zakłóca on działanie głośników gdy jest włączony, podłączony do komputera. Jeżeli odłącze kabel lub wyłącze monitor wszystko jest ok. To samo jeżeli odłącze głośniki od komputera, ale pozostawie właczone do prądu. Jest to odgłos działąjącego monitora (po przyłożeniu ucha do obudowy monitora jest ten sam dźwięk). Czy można coś na to poradzić? Monitor jest nowy i na gwarancji. W instrukcji obsługi nie było wspomniane że może on zakłócać pracę innych urządzeń, więc czy może to być powód do reklamacji?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
hej!
Wychwalałem tak tutaj Flatrona F700P. Dzis wreszcie go zakupiłem ![]() Jestem super zadowolony. Na prawde warto było. Miło też jestem zaskoczony, że mimo karty graf. Riva 16MB kolory i obraz jest "kozacki". Nie mam problemu z żadnymi dziwiekami czy glosnikami. Swoja droga mam jakby odmlodzony ten model bo obudowe ma srebrna i juz ta norma TCO jest 03 nie 99. Nie wiem, ale takie są moje przeczucia, żę jest on troszke nowszy. Polecam go jeśli ktoś kiedykolwiek miał zamiar kupić tego typu monit!
![]() |
#7 |
the one
CDRinfo VIP
Cena?
![]()
![]() |
#8 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Powtórze - osoba dysponująca taką gotówką i planująca kupić monitor niech się nie zastanawia nad wyborem. Ten Flatron w swojej klasie po prostu nie ma konkurencji, a parametrami może się równać z monitorami z przedziału 1000 zł.
![]() |
![]() |
#9 |
the one
CDRinfo VIP
Dzieki
![]() Bede sie powoli (ale jeszcze bardzo powoli) przymierzal do kupna jakiegos nowego monitorka. Z tym, ze pamietam, ze jak kiedys (nie tak znowu dawno) przegladalem rozne modele, to ten ktory podajesz porownywalem z jakims Neckiem i Illyama i parametry mialy stosunkowo podobne. Na pewno ten Twoj jest taki dobry? ![]()
![]() |
#10 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
hehe
![]() Nie będę tutaj znowu klepał parametrów, rozmawiałem z wieloma osobami każdy na słowo Flatron F700P i rzucenie okiem na parametry mówił że niezły monitorek. Na komputroniku masz komentarze, one mowia same za siebie. A watpliwosci co do jakis dzwincyh dzwiekow, niemozliwosci ustawienia ekranu czy zmęczenia oczu są dla mnie bezpodstawne. No i ten design.... ![]()
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
No ok, przekonales mnie
![]() ![]()
![]() |
#12 |
the one
CDRinfo VIP
Kurcze, o to co za nowe okreslenie po boku - uzytkownik i moderator. Od kiedy to jest?
I gdzie jest dzial - uwagi na temat forum - bo jakos nie moge znalezc?
![]() |
#13 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
No wlasnie, tez zauwazylem ze jest dopisane takie okreslenie. Troszke dziwnie to wyglada.
A dzial propozycje, bledy, sugestie forum istnieje dalej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() ![]() Ale te określenia mi się nie podobają. Uważam, że powinny zostać zlikwidowane. Jest kilku moderatorów i kilkuset użytkowników. Na cholerę opisywać wszystkich? Jeśli już moderatorzy koniecznie chcą się jakoś wyróżnić, to niech dopiski umieszczą tylko przy swoich avatarach, tudzież podpisach (tak, jak np. zrobił Ciapek).
![]() |
![]() |
#15 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
@Ciapek,
możesz powiedzieć czy twój nowy monitor wyciąga 100Hz (a może więcej...) na 1152x864, a jeśli robiłeś mu jakieś max testy odnośnie odświeżania na danych rozdzielczościach - podziel sie wrażeniami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|