Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.03.2004, 12:17   #1
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
napewno nie warto oszczedzac na monitorze (no - moze EIZO lcd to lekka przesada... ) ale poleca na pewno lcd iiyamy, a z crt tylko i wylacznie NEC, mam fe750+ i jest o naprawde powalajacy sprzet
wiec bierz najdrozszego neca na jaki Cie stac, nie pozalujesz - parametry znajdziesz na www.nec.com a ceny w sklep.komputronik.pl (sklepy znaku sa tansze, ale jakos ufam kompuutronikowi)
nec daje swietna gwarancje door2door na 3 lata (przesylki stolica na koszt serwisu)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.03.2004, 23:15   #2
radw
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2003
radw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W końcu dokonałem wyboru... W ubiegły czwartek nabyłem LG Flatron F700P za 716 zł. Jak na razie rewelka w porównaniu do poprzedniego monitora, którym był Optimus 14" mono ;->
radw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2004, 09:36   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez radw
W końcu dokonałem wyboru... W ubiegły czwartek nabyłem LG Flatron F700P za 716 zł. Jak na razie rewelka w porównaniu do poprzedniego monitora, którym był Optimus 14" mono ;->
gratulacje , myśle, że będziesz zadowolony z Flatronka . Sam będę polował na ten sprzęt 8)
...

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2004, 13:33   #4
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
gratulacje , myśle, że będziesz zadowolony z Flatronka . Sam będę polował na ten sprzęt 8)
...
Mam pytanie, czy monitor zakłóca wam pracę głośników.
kupiłem ostatnio monitor LG Flatron 700P i jestem z niego bardzo zadowolony poza jednym.
Jeżeli w czasie działania monitora są włączone głośniki (Creative Inspire 6.1) a nie odtwarzam żadnej muzyki to
strasznie szumią i strzelają co chwilę. Karta muzyczna to Sound Blaster 5.1. Instalowałem
najnowsze sterowniki, grzebałem juz chyba we wszystkich opcjach i ciągle to samo. W końcu
pożyczyłem od kolegi zestaw 5.1 by sprawdzić czy to nie wina głośników. Ale znowu to samo.
Szukałem długo. Instalowałem sterowniki ale po paru godzinach stwierdziłem że jest to wina
monitora. Zakłóca on działanie głośników gdy jest włączony, podłączony do komputera. Jeżeli
odłącze kabel lub wyłącze monitor wszystko jest ok. To samo jeżeli odłącze głośniki od
komputera, ale pozostawie właczone do prądu. Jest to odgłos działąjącego monitora (po
przyłożeniu ucha do obudowy monitora jest ten sam dźwięk). Czy można coś na to poradzić?
Monitor jest nowy i na gwarancji. W instrukcji obsługi nie było wspomniane że może on
zakłócać pracę innych urządzeń, więc czy może to być powód do reklamacji??
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.03.2004, 02:05   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air23
Mam pytanie, czy monitor zakłóca wam pracę głośników.
kupiłem ostatnio monitor LG Flatron 700P i jestem z niego bardzo zadowolony poza jednym.
Jeżeli w czasie działania monitora są włączone głośniki (Creative Inspire 6.1) a nie odtwarzam żadnej muzyki to
strasznie szumią i strzelają co chwilę. Karta muzyczna to Sound Blaster 5.1. Instalowałem
najnowsze sterowniki, grzebałem juz chyba we wszystkich opcjach i ciągle to samo. W końcu
pożyczyłem od kolegi zestaw 5.1 by sprawdzić czy to nie wina głośników. Ale znowu to samo.
Szukałem długo. Instalowałem sterowniki ale po paru godzinach stwierdziłem że jest to wina
monitora. Zakłóca on działanie głośników gdy jest włączony, podłączony do komputera. Jeżeli
odłącze kabel lub wyłącze monitor wszystko jest ok. To samo jeżeli odłącze głośniki od
komputera, ale pozostawie właczone do prądu. Jest to odgłos działąjącego monitora (po
przyłożeniu ucha do obudowy monitora jest ten sam dźwięk). Czy można coś na to poradzić?
Monitor jest nowy i na gwarancji. W instrukcji obsługi nie było wspomniane że może on
zakłócać pracę innych urządzeń, więc czy może to być powód do reklamacji??
Trudno powiedziec. Ja za to mialem odwrotny przypadek - glosniki zaczely mi negatywnie wplywac na prace monitora. I to przez dluzszy czas i zaczelo mnie to juz naprawde denerwowac. Na szczescie przeszlo, ale i tak juz czas, aby zaczac sie rozlgadac za nowymi. Mysle, ze w Twoim przypadku to moze byc podstawa reklamacji.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2004, 00:50   #6
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hej!
Wychwalałem tak tutaj Flatrona F700P.
Dzis wreszcie go zakupiłem
Jestem super zadowolony. Na prawde warto było. Miło też jestem zaskoczony, że mimo karty graf. Riva 16MB kolory i obraz jest "kozacki".
Nie mam problemu z żadnymi dziwiekami czy glosnikami.
Swoja droga mam jakby odmlodzony ten model bo obudowe ma srebrna i juz ta norma TCO jest 03 nie 99. Nie wiem, ale takie są moje przeczucia, żę jest on troszke nowszy.
Polecam go jeśli ktoś kiedykolwiek miał zamiar kupić tego typu monit!

Stary 05.06.2004, 04:33   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cena? (Powoli, baaardzo powoli rowniez bede musial zaczynac myslec o nowym monitorze)

Stary 05.06.2004, 09:07   #8
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Cena? (Powoli, baaardzo powoli rowniez bede musial zaczynac myslec o nowym monitorze)
ok. 750 zł. Ja miałem dzięki dobremu przyjacielowi, który również odwiedza nasze forum i z góry mu tu dziękuję ... ok. 60 zł taniej
Powtórze - osoba dysponująca taką gotówką i planująca kupić monitor niech się nie zastanawia nad wyborem. Ten Flatron w swojej klasie po prostu nie ma konkurencji, a parametrami może się równać z monitorami z przedziału 1000 zł.

Stary 05.06.2004, 09:35   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Dzieki

Bede sie powoli (ale jeszcze bardzo powoli) przymierzal do kupna jakiegos nowego monitorka. Z tym, ze pamietam, ze jak kiedys (nie tak znowu dawno) przegladalem rozne modele, to ten ktory podajesz porownywalem z jakims Neckiem i Illyama i parametry mialy stosunkowo podobne. Na pewno ten Twoj jest taki dobry?

Stary 05.06.2004, 09:44   #10
CIAPEK
CDRinfo VIP

hehe o tym monitorku rozpisalem sie w tym temacie wczesniej.
Nie będę tutaj znowu klepał parametrów, rozmawiałem z wieloma osobami każdy na słowo Flatron F700P i rzucenie okiem na parametry mówił że niezły monitorek. Na komputroniku masz komentarze, one mowia same za siebie. A watpliwosci co do jakis dzwincyh dzwiekow, niemozliwosci ustawienia ekranu czy zmęczenia oczu są dla mnie bezpodstawne. No i ten design....

Stary 05.06.2004, 09:48   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

No ok, przekonales mnie Jak przyjdzie ten czas, to wezme ten model pod powazna uwage

Stary 05.06.2004, 09:50   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Kurcze, o to co za nowe okreslenie po boku - uzytkownik i moderator. Od kiedy to jest?

I gdzie jest dzial - uwagi na temat forum - bo jakos nie moge znalezc?

Stary 05.06.2004, 12:02   #13
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No wlasnie, tez zauwazylem ze jest dopisane takie okreslenie. Troszke dziwnie to wyglada.
A dzial propozycje, bledy, sugestie forum istnieje dalej .
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Jaki monitor-bez-tytulu.jpg  
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2004, 12:47   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez czero
No wlasnie, tez zauwazylem ze jest dopisane takie okreslenie. Troszke dziwnie to wyglada.
A dzial propozycje, bledy, sugestie forum istnieje dalej .
A, za mało się cofnąłem (tylko do dyskusji) Dzieki

Ale te określenia mi się nie podobają. Uważam, że powinny zostać zlikwidowane. Jest kilku moderatorów i kilkuset użytkowników. Na cholerę opisywać wszystkich? Jeśli już moderatorzy koniecznie chcą się jakoś wyróżnić, to niech dopiski umieszczą tylko przy swoich avatarach, tudzież podpisach (tak, jak np. zrobił Ciapek).

Stary 05.06.2004, 13:07   #15
Pierwszy
Guru

Data rejestracji: 26.09.2002
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@Ciapek,
możesz powiedzieć czy twój nowy monitor wyciąga 100Hz (a może więcej...) na 1152x864, a jeśli robiłeś mu jakieś max testy odnośnie odświeżania na danych rozdzielczościach - podziel sie wrażeniami

Twoje uprawnienia: