Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.06.2005, 17:11   #16
Dorian
Wymiatacz

Data rejestracji: 10.05.2004
Dorian zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Wawelski

Co do wyświetlania tekstów piosenek to niestety nie ma takiej opcji. Wyświetla pasek postępu utworu, jakość, częstotliwość w jakiej jest nagrany, jakiego typu jest plik, który jest w kolejce w katalogu, nazwę, rodzaj muzyki, nazwę folderu z jakiego pochodzi ( czyli zazwyczaj nazwę płyty )

( załączam jpg z testu na benchmark.pl)

Co do nagrywania...tak oczywiście nagrywa dźwięk z FM , wbudowanego mikrofonu, lub z wejścia liniowego, bezpośrednio do plików .mp3 w jakości (do wyboru): 192, 160, 128 lub 64 kbps - stereo 44KHz.
Dołączone obrazki
Jaki odtwarzacz mp3?-img-8.jpg 

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 10.06.2005 o godz. 17:14
Dorian jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.06.2005, 17:37   #17
Matefusz
Guru

Data rejestracji: 10.10.2004
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
@Wawelski

Widzę że u Ciebie ten sam problem co u mnie kasa :/

@Dorian

Gdybyś znał plusy u minusy wysunięte z własnych obserwacji tego mPio przed jego kupnem to czy byś go kupił? Czy wart jest swojej ceny?
Matefusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.06.2005, 17:45   #18
.::piotrek::.
Na emeryturze

Avatar użytkownika .::piotrek::.

Data rejestracji: 27.02.2004
.::piotrek::. zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmm, chcialem poszukac poprzedniego tematu o odtwarzaczach mp3, ale skoro juz ktos zdazyl zalozyc nowy. To co sadzicie o tym odtwarzaczu? http://iriver.pl/spec.php?prodname=H10 Warty uwagi, czy nie warto sobie nim nawet glowy zawracac, jego cena to gdizes kolo 1000zl
Stary 10.06.2005, 17:45   #19
Dorian
Wymiatacz

@Matefusz

Szczera odpowiedź: raczej nie Pomimo,że jestem naprawdę zadowolony to jego obsługa jest dość problematyczna. Jako,że dość często jeżdżę pociągami lub autobusami to sięganie wciąż do odtwarzacza i naciskanie kilku przycisków tylko po to by wyszukać jakiś utwór denerwuje mnie nieco jednak i muszę poświęcić temu sporo uwagi. Jak wiesz pociągi zwłaszcza nocą nie są zbyt bezpiecznym środkiem transportu i wyciąganie Mpio hmm no niebieskie światełko przyciąga wzrok a ja nie lubię ryzykować. Bardzo mi brakuje w Mpio pilota stąd moje zdanie czy kupiłbym znów.... raczej nie. Skusiłbym się na jakiś model z pilotem i dlatego coraz częściej myślę o zakupie odtwarzacza cd-mp3. Pomimo ,że bardzo chwalę Mpio to oczekiwałeś jednak szczerej odp. prawda? Jeśli jednak nie razi Cię nieco skomplikowany system obsługi a oczekujesz naprawdę cudnej jakości dźwięku jak i możliwości pracy jako dysk wymienny - to polecam. Po prostu dla mnie te kilka wad stanowi problem.Ceny swojej jest wart i jeśli nie rażą Cię opisane przeze mnie problemy ( bo przecież nie musisz być "w drodze" często jak ja ) to bierz Mpio - nie zawiedziesz się .

@piotrek

Na wstępie witam kolegę z rodzinnego miasta

Nie wiem co do Irivera - w ręku nie miałem...ale może pomoże Ci ten test:

http://www.mediatune.pl/content.php?article.49

EDIT co do Mpio....gdyby miał wypukłe przyciski naprawdę byłbym w 100% zadowolony. Touchpad dla kogoś dość często w rozjazdach jest poronionym pomysłem. Wyciągać Mpio z kieszeni i bawić się na oczach wielu obcych osób stanowi dla mnie w nocnych pociągach pewnego rodzaju problem...W kieszeni ciężko ten touchpad wyczuć...

Ostatnio zmieniany przez Dorian : 10.06.2005 o godz. 18:13
Stary 10.06.2005, 18:07   #20
Na emeryturze

@Dorian Thx za artykul, bo fajny nawet
BTW Ile masz lat, albo gdzie sie uczysz, o ile jeszcze sie uczysz
Stary 10.06.2005, 18:09   #21
Dorian
Wymiatacz

@ piotrek

Heh ja już stary jestem 26 latek ... i już po wszelkich szkołach...

Co do Ostrowa chodziłem do 2jki a potem do Iwszego LO. Dalsza edukacja już nie w Ostrowie.
Stary 10.06.2005, 20:05   #22
Na emeryturze

Heh, to naprawde jestes juz "stary" Ja teraz koncze 1 gimnazjum i sie wybieram do 2 LO na mat-fiz

A tak do tematu, to ja zamierzam wlasnie sobie kupic tego iRivera H10. Wiem kiedys pisalem ze mam zamiar dokonac zakupu Zen'a Micro, ale jakos nie wyszlo, a teraz mam juz fundusze na zakup takiego playerka
Stary 11.06.2005, 20:13   #23
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Właśnie poczytałem o iAudio x5 - i jak na razie prowadzi w rankingu (najchętniej w wersji z dodatkową literką L - czyli powiększona bateria).
Szkoda, że coś za coś (AFAIK nie ma hosta USB - ale za to obsługuje FLACa - a obsługa jakiegoś bezstratnego formatu to dla mnie ogromny plus)

Generalnie polecam stronki i fora na nich:
iaudio.pl
iriver.pl

Update
X5 ma hosta USB (ale niestety nie obsługuje mojego aparatu - ale może się to zmieni z następnymi wersjami firmware). I do tego do jutra jest promocja - 15% zniżki. Ale i tak nie mam kasy - więc pewnie poczekam na wejście X5L i jakąś promocję na niego i może już za trzy lata będę miał fajny playerek mp3

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 11.06.2005 o godz. 20:36
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2005, 21:10   #24
Zmudzio
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.09.2005
Zmudzio w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Coz mysle ze nowy iPod video pobil teraz wszystki odtwarzacze... Apple goni jedynie sony ale jeszcze bez kolorowego wyswietlacza...
Zmudzio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2005, 07:35   #25
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zmudzio
Coz mysle ze nowy iPod video pobil teraz wszystki odtwarzacze... Apple goni jedynie sony ale jeszcze bez kolorowego wyswietlacza...
Czym niby pobił? Sony i iPod zostali dawno za iRiverem i iAudio i słabiutko gonią.

Ten iPod co najwyżej dorównuje w niektórych miejscach X5. Niby odtwarza video - ale żadnego normalnego formatu (ani divx ani xvid nie ugryzie). Pod względami mutlimedialnymi przegrywa za to znacząco z całą starą serią iRivera PMP.

Obecnie liderem w przenośnych multimediach jest iAudio A2 (czterocalowy wyświetlacz, AV in/out, OTG itd).

A Sony to niby z czym konkuruje?

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 03.12.2005 o godz. 08:04
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: