![]() |
właśnie dzisiaj ogładałem ten model i telewizorek faktycznie fajny, licze na to że do świąt jeszcze można bedzie go kupić taniej :). Dzisiaj jeszcze skorzystałem z opini ludzi pracujących w serwisie rtv, ogólnie stwierdzili że wszystko jedno jaki telewizor bo to już nie te czasy co kiedyś że telewizor działał i działał. Jeśli chodziło o Philips-a stwierdzili że jest skomplikowany w naprawie...
|
od zawsze philips byl ciezki w naprawie :)
jesli kupowalbym 16:9 wzialbym poprzedniego, jesli 4:3 to tego powyzej |
zanim kupicie panorame (co goroco polecam) radze dobrze przyjzec sie trybom skalowania obrazu - automatycznie philips i thomson odpada ;) no, chyba ze ktos lubi zle przeskalowane obrazy (thomson - brak trynu pelnego skalowania 4:3 na 16:9, a philips uparcie przelacza na auto, przez co obraz strasznie skacze i nie da sie tego zablokowac)
to w crt :) w lcd skalowanie to nadal kwadracikoza :) |
w modelu ktory podalem panoramy mozna to juz zrobic dobrze :)
|
ja jednak polec***281; poszuka***263; zwyk***322;ej kineskopowej 32" 16:9 //edit: oczywi***347;cie 100Hz :taktak:
pieni***261;dze w tej chwili niewielkie a jak kabl***243;wka zacznie nadawa***263; ju***380; jaki***347; program HD to takie telewizory staniej***261;. telewizory 4:3 nie przystaj***261; ju***380; do rzeczywisto***347;ci. |
Polecam Philips-a 28pw9527 badz 32pw9527 sam sie czaje na ktorys z nich, jakosc obrazu i dzwieku powala na kolana, tyle ze w tej cenie to tylko allegro i uzywany
|
Wielkie dzięki za opinie i porady :) póki co zdecydowałem się na
tego Philips-a 29PT9521. Poczekam jeszcze do grudnia, może ceny pójdą w dół :) albo jeszcze wpadnie mi w oko inny model ;) Jeszcze raz wielkie dzięki... |
@ed
HD w naszych kablowkach to bardzo odlegla perspektywa :) @Adalis samsung ma jeszcze tzw slimy ale do philipsa im daleko |
Cytat:
nie bardzo się znam ale może coś wiecie więcej na ten temat? |
im blizej krawedzi ekranu tym bardziej rozmyty obraz - ale to nie jest geometria :)
|
geometrie akurat latwo ocenic samemu
a w kwestii wyboru - zobacz jak na nim wyglada obraz 4:3 z anteny - mozesz szybko zmienic zdanie, jezeli philips ma pewne wady nadal (a watpie, zeby to poprawili) jak juz sobie ustawisz skalowanie to wylacz tv i wlacz spowrotem :) to mnie najbardziej w philipsie dobilo, ze tego ustawienia nie da sie zapisac na stale poza tym to fajne telewizorki |
To może jeszcze napiszecie jak to wygląda z tymi przebarwieniami i plamkami,
można przeczytać o tym w opiniach na skapiec.pl. Wychodzi na to że to przypadek na co się trafi :ysz: Napewno pochodzę jeszcze po sklepach i pooglądam co i jak. |
Cytat:
! edit a co do TV to najrozsadniejszym zakupem bedzie panasonic TX-32PS12P za 1699,- http://www.panasonic.pl/images/produ...32PS12%20b.jpg http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=2797 |
nie przejda na hd do czasu az programy nie wejda w 16:9
czujesz hd w 4:3? 1440x1080 np ..... ludzie z panoramami by ich chyba zaszlachtowali |
Cytat:
przykladowo - dzwonisz, placisz ... przychodzi pan podlacza box'a (takiego jak np do HBO) nikogo nie interesuje czy masz tv 4:3 dla nich wazne ze jest zaplacone za usluge :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:25. |