Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki zasilacz? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-zasilacz-34519/)

Weron 31.05.2004 20:46

Dodam jeszcze, ze na tej 200 to mialem D1300, Barracude IV 40Gb, karte sieciowa, muzyczna SB 5.1 Live, graficzna GF3Ti200 (Gainward), modem, Karte tv Winfast200xp, Trzy napedy optyczne.
W sumie to myslalem, ze mam 230 zawsze to troche wiecej.
Ale jak rozkrecilem bo wymienialem na nowy to wtedy zobaczylem, ze to taki slabiutki zasilacz.
I na dodatek w sklepie mnie wykrecili bo mial byc 230.A ja nie sprawdzalem bo byl z cala buda
Dodam jeszzce, tak offtopic, ze tak trzeba tym ludziom(sprzedawcom) patrzec na rece w tych sklepach bo na wszystkim cie wykreca swego czasu wyrolowali mnie na kosci pamieci dawne czasy teraz juz by to nie przeszlo :D
Ale podsumowujac oczywisce, ze markowe zasilacze sa lepsze.
Chociaz i tak pewnie wszystko made in taiwan itp. :)

lopus 01.06.2004 16:22

Nie czytałem wszystkich postów z tego tematu,ale widze Weron że masz podobny konfig co ja i poleca Chiefteca 360 W bo mam takiego ponad pół roku i bardzo dobrze sie sprawuje.(jedno wentylatorowy=200zł)

czero 05.06.2004 03:07

No i kupilem, zasilke.
Nie do konca taka jaka chcialem, no ale glupota byloby nie skorzystac z takiej okazji jaka mialem ;).
Wypadlo na tego Chieftec'a 360W (HPC-360-302DF), o ktorym czytalem, ze robi sie glosny i nie odprowadza dobrze napiecia.
No ale podlaczylem go dzisiaj rano i do tej pory chodzi cichutko, praktycznie nieslyszalny w porownaniu to Codegena, ktrego mialem do dzisiaj. Takze nie jest zle ;).
Jezeli chodzi o odprowadzanie ciepla to rzeczywiscie, robi sie cieplo w obudowie. Temp. procka wzrosla mi o okolo 2'C. No ale z tym sobie poradze, bo mam zamiar wmontowac dodatkowy /cichy/ wiatrak w obudowe, wiec mysle ze bedzie dobrze ;).
Ogolnie mowiac jak na razie (po pierwszym dniu) jestem zadowolony :spoko:.
Tym bardziej, ze jak juz pisalem trafila mi sie nie lada okazja i nabylem go za 180zl - nowka, pieknie zapakowana ;).

memorando 05.06.2004 08:46

Cytat:

Napisany przez czero
No i kupilem, zasilke.
Nie do konca taka jaka chcialem, no ale glupota byloby nie skorzystac z takiej okazji jaka mialem ;).
Wypadlo na tego Chieftec'a 360W (HPC-360-302DF), o ktorym czytalem, ze robi sie glosny i nie odprowadza dobrze napiecia.
No ale podlaczylem go dzisiaj rano i do tej pory chodzi cichutko, praktycznie nieslyszalny w porownaniu to Codegena, ktrego mialem do dzisiaj. Takze nie jest zle ;).
Jezeli chodzi o odprowadzanie ciepla to rzeczywiscie, robi sie cieplo w obudowie. Temp. procka wzrosla mi o okolo 2'C. No ale z tym sobie poradze, bo mam zamiar wmontowac dodatkowy /cichy/ wiatrak w obudowe, wiec mysle ze bedzie dobrze ;).
Ogolnie mowiac jak na razie (po pierwszym dniu) jestem zadowolony :spoko:.
Tym bardziej, ze jak juz pisalem trafila mi sie nie lada okazja i nabylem go za 180zl - nowka, pieknie zapakowana ;).

160 płacę w Action za te Chiefteci:)

czero 05.06.2004 12:15

Ja niestety nie mialem mozliwosci kupna za az tak niska cene :(.
Mialem do wyboru: albo kupie w sklepie po normalnej cenie - cos kolo 240zl, albo tam gdzie go wlasnie kupilem, po 180 zl.
Szczerze, to nad wyborem zbyt dlugo sie nie zastanawialem ;).

-Update-
No i oczywiscie chcialbym podziekowac wszystkim za pomoc w wyborze zasilacza.
:piwo: dla wszystkich ;).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:15.