Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Jaki zasilacz? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-zasilacz-34519/)

Smartek 06.05.2004 14:54

Antec, Chieftec, Huntkey, Modecom - to czolowka.. wybieraj :P
Ja polecam chiefteci - o nich najwiecej slyszalem dobrego.
pozdro ;)

imola 06.05.2004 14:53

Cytat:

Napisany przez Ziele
Jeśli chcesz mieć cichy zasilacz to polecam Modecom FSP 350-60 PN. Ma jeden 12cm wolnoobrotowy wiatrak. Moc tego zasilacza to 350W ale jest bardzo masywny (duże radiatory) i bez problemu śmiga na 400W. Chieftec nie robi już zasilaczy i to co teraz jest w sklepach to zasilacze robione na zlecenie przez inne firmy co odbija się na jakości. Dawne dobre chiefteki są sprzedawane tylko z obudową.

Tak mi sie wydaje ze wiekszość markowych zasilaczy pochodzi od jednego tajwanskiego producenta. :zeby: Więc nie mów że Chiftec robi teraz złe zasilacze, fakt nie są bezgłośne, ale nie są też najdroższe a prądowo nic im nie zarzucisz.

Ziele 06.05.2004 14:09

Jeśli chcesz mieć cichy zasilacz to polecam Modecom FSP 350-60 PN. Ma jeden 12cm wolnoobrotowy wiatrak. Moc tego zasilacza to 350W ale jest bardzo masywny (duże radiatory) i bez problemu śmiga na 400W. Chieftec nie robi już zasilaczy i to co teraz jest w sklepach to zasilacze robione na zlecenie przez inne firmy co odbija się na jakości. Dawne dobre chiefteki są sprzedawane tylko z obudową.

surff 06.05.2004 14:07

Cytat:

Napisany przez czero
Witam!

Nie dawno (z pol miesiaca temu) zlozylem sobie nowego kompa, ale jakos przeoczylem sprawe zasilacza (w sumie jednej z wazniejszych rzeczy), nie wiem jak to sie stalo, moja nieuwaga ;).

Moj nowy konfig to:
AMD XP 2500+ Mhz Barton
ASUS A7N8X-E Deluxe
Radeon 9600Pro Sapphire 128Mb
Seagate Barracuda 160Gb SATA + 40Gb w kieszeni
512 Mb DDRam (Dual Channel)
NEC ND-2500a
DVD-ROM Lg
Codegen 300W :blee:

No wlasnie chodzi o tego Codegena, chce go zmienic. Troszke tego mam w budzie (dwa dyski, dwa napedy optyczne) i boje sie zeby zasilacz sie nie spalil (pol biedy jak sie tylko on spali, boje sie zeby mi nie pociagna za soba reszty). W niedalekiej przyszlosci mam zamiar podkrecic Bartona do 3200, ale na pewno nie na tym zasilaczu (zbyt duze ryzyko).
Zastanawiam sie nad Chieftec'iem, musi byc cichy, nie jak ten Codegen ;).

Jaka moc bylaby najlepsza pod moj config (360 wystarczy)?
Moze macie jeszcze jakies inne propozycje?

Z gory dziekuje za odpowiedz :).

Chieftec to zdecydowanie dobry wybór. :spoko: 360 Watt reż powinno styknąć, ale jesli masz zamiar się pobawić trochę w O/C i znajdziesz trochę kaski więcej kup sobie 420 wattowego chiefa.
Złego słowa nie można też powiedzieć o Huntkeyu oraz Modecomie. Wszystko zależy ile będziesz miał kaski

Pozdrawiam

czero 06.05.2004 13:11

Jaki zasilacz?

Witam!

Nie dawno (z pol miesiaca temu) zlozylem sobie nowego kompa, ale jakos przeoczylem sprawe zasilacza (w sumie jednej z wazniejszych rzeczy), nie wiem jak to sie stalo, moja nieuwaga ;).

Moj nowy konfig to:
AMD XP 2500+ Mhz Barton
ASUS A7N8X-E Deluxe
Radeon 9600Pro Sapphire 128Mb
Seagate Barracuda 160Gb SATA + 40Gb w kieszeni
512 Mb DDRam (Dual Channel)
NEC ND-2500a
DVD-ROM Lg
Codegen 300W :blee:

No wlasnie chodzi o tego Codegena, chce go zmienic. Troszke tego mam w budzie (dwa dyski, dwa napedy optyczne) i boje sie zeby zasilacz sie nie spalil (pol biedy jak sie tylko on spali, boje sie zeby mi nie pociagna za soba reszty). W niedalekiej przyszlosci mam zamiar podkrecic Bartona do 3200, ale na pewno nie na tym zasilaczu (zbyt duze ryzyko).
Zastanawiam sie nad Chieftec'iem, musi byc cichy, nie jak ten Codegen ;).

Jaka moc bylaby najlepsza pod moj config (360 wystarczy)?
Moze macie jeszcze jakies inne propozycje?

Z gory dziekuje za odpowiedz :).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:29.