![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Jakiego masz proca ? | |||
Intel Pentium |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 19.18% |
Intel Celeron |
14 | 19.18% |
AMD Athlon |
33 | 45.21% |
AMD Duron |
12 | 16.44% |
Wszystkich głosów: 73. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Mam Athlona XP 1800+ i nie mam zamiaru sie przesiadać na jakiś procek ze "stajni" Intel, chyba że cena PIV będzie porównywalna do Athlona.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
W stopce jest odpowiedź. A może by to podkręcić? Ale jak i czy warto?
Miłego dnia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Mam Celerona 566@708 zadowolony jestem z niego, ale planuje w najbliższej przyszłości zmienić na Antka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Ja mam Intel Celeron 800 MHz.
Mam zamiar wymienić go na AMD Athlona 2200+ i płyte również, oczywiście do niego.
![]() |
![]() |
#52 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
![]() |
Cytat:
Do kompilowania kodu uzywam natomiast skrzynki opartej o P2-400 ktore kupilem za 40zl :-) Dwie nastepne maszynki to P1-166 oraz P2-300 (obie linuxowe, jedna regularna a druga dedykowana jako ogniomurek). Wszystko spiete 100mbitowym LAN'em i twierdze ze wycisne z takiej konfiguracji wiecej niz niejeden snob na P4 2.0Ghz z karta GForce :-) Swoja droga pytanie o procesor mija sie z sensem. Sporo misiow nie zdaje sobie sprawy ze sam procesor to w sumie malo wazna rzecz. Duzo istotniejsze jest jaka plyte glowna sobie zafundujemy (chipset, przepustowosc magistrali, itd). To, w polaczeniu z reszta podzespolow daje dopiero efekt koncowy. Smiech mnie ogarnia kiedy widze te wszystkie gigaherce znajomych pracujace na tanich plytach VIA z byle jak dobranymi podzespolami ("promocja" w hipermarkecie?). Moze sobie zafunduje jakies P4 (P5?!) kiedys, jak juz z 4-5Ghz beda sprzedawac, poki co nie jest mi do niczego potrzebne :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Zreszta demoscena na C-64 wciaz istnieje i ma sie dobrze... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2003
![]() |
Re: Re: Jakiego masz proca ??
Witka !!
Ja mam u siebie Athlona XP 2000+. Pracuje świetnie tylko jak to zwykle z AMD problemik z temperaturką ^_^. Pozdrowionka all |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
dodam ze mam w planach kupno plyty na Sis (teraz Asus p4b 533ve i 1.5gb DDR) - ale to jak 'snob' sie dorobi - i potrzeba przycisnie do upgrade'u... narazie mi to wystarcza - choc ojciec jak zapuszcza liczenie to twierdzi ze trzeba wcisnac jeszcze .5gb ramu i szybszy dysk dolozyc...
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Gość
|
...czas na mala refleksje...
...38:22 - prowadzi AMD, why??... ...moze dlatego ze jest tanszy a i z wydajnoscia nie jest w tyle za Intelem (no moze troche )... ...a ze troche bardziej sie grzeje, duzo o tym slyszalem, ale jakos nie mam takiego problemu... ...zanim kupilem ten komp (to juz moj 3 na AMD) wszyscy mi odradzali... ...wg mnie AMD jest COOL i wogole... ...nie zamierzam sie przesiadac na Intela... ...pozdr... |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Slusznie zauwazyles ze AMD grzeje sie na potege, w efekcie jesli padnie wentylator to procesor tez :-) Kazdy inzynier powie Ci ze intensywne nagrzewanie sie ukladu to dowod na jego slaba konstrukcje. Byc moze to dlatego wlasnie tak duzo AMD trafia na reklamacje. Nie pisze wiecej bo zaraz rozpeta sie burza i dowiem sie od posiadaczy AMD jaki jestem wstretny, snob i dziad bo popieram i uzywam wylacznie Intela :-) Ja jednak uwazam po prostu ze majac na wzgledzie wieksze i mniejsze trudnosci tak z samym procesorem jak i chipsetem VIA zwyczajnie nie warto oszczedzac tych paru groszy i ladowac sie w AMD. Tym bardziej ze pozornie nizsza cena odbija sie pozniej na wydajnosci, a high-endowy system bazujacy na AMD, ktory jakos tam nawet dziala wcale nie wychodzi taniej niz analogiczny wykorzystujacy chipset i procesor Intel'a. No i doprawdy, wiatraki wydajace odglosy srednio naoliwionego czolgu to nie to, co tygrysy lubia najbardziej (moj Tualatin 2 @1.6Ghz pracuje BEZ wentylatora...) Dorzuce jeszcze ze porownywalem jakis czas temu czas kompresji np. plyty audio do mp3 przy uzyciu kodekow FH i... super-duper komputer bazujacy na Athlonie XP 1900 przegral z moim Celeronem 2 1600 i to bardzo mocno... to tyle, dla mnie licza sie TAKIE praktyczne testy a nie sucha teoria i magiczne liczby. I jeszcze dopisze, ze system nazewnictwa procesorow AMD to zwykle oszustwo - te wszystkie piekne czterocyfrowe oznaczenia nijak sie maja do rzeczywistej predkosci pracy procesora. Bylo o tym glosno w Sieci (link na zyczenie jak sie dokopie) wiec to nie moj wymysl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Gość
|
Cytat:
...proce dzialaja swietnie, bez zarzutu... ...Salvad0r - czytam zawsze uwaznie twoje wypowiedzi... ...i pozwole se wyciagnac pewien wniosek... ...jestes osoba ktora sporo przekracza srednia wieku na tym forum (bez urazy)... ...na 100% masz prace (moze i dobrze poplatna)... ...wiekszoc tu zgromadzonych to jeszcze mlodziez, uczaca sie badz tez nie... ...nie maja wiec kasy, starzy im nie zawsze dadza... ...wiec prosze nie pisz ze lepiej wydac pare zl wiecej i kupic Intela... ...nie kazdy ma nawet te pare groszy wiecej... ...ja osobiscie kierowalem sie jedynie i wylacznie wzgledami finansowymi... ...teraz, owszem zarabiam 3000zl ale i tak sie nie przesiade na Intela... ...moze to sentyment... ...pozdr... |
|
![]() |
![]() |
#59 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
z tym grzaniem to jednak nie jest tak do końca prawda bo w sumie i p4 i axp oddają prawie TYLE samo ciepła
fakt faktem via to nie jest to co tygryski lubią najbardziej tylko że via się bardzo poprawiła a i jest rewelacyjna nvidia co do szybkości operacji to sorki ale ja robię na progsach do grafy wektorowej i cadzikach i spoko amd wymiata jak złoto, catia też na nim chodzi tak samo dobrze jan na intelu ,z zadnym softem nie mam poroblemow a chłodzenie? mam cichego i taniego 2k8obr/min wenta i temperaturki są miłe a i cicho mam / poza wentem na chipsecie bo zachciało mi się przemysłowych wentylatorów to teraz muszę cos cichego skombinowac/ a żeby nie było że nigdy intela nie miałem to w tyrce mam p3-t / lubie tulipanki/ i jestem z niego zadowolony ale już z płyty na intelu to nie, bo małowydajna a ten boxowy went na tulipanie to niestety porażka bo jest głośniejszy od najtańszego titana co do znakowania to czy to jest oszustwo czy nie to tylko zależy jak na to patrzeć ale w większości wypadków te oznaczenia mają sens bo nie samym zegarem proca komputer żyje a i jeśli jeszcze chodzi o reklamacje i takie tam ![]() pozdro
![]() |
#60 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|
|