![]() |
@grzeniu
niektorzy rzeczywiscie potrzebuja wiecej jazd treningowych niestety za malo jest takich wylaczonych z ruchu miejsc, gdzie mozna pocwiczyc @mgit wspolczuje, ze Ci sie takie za przeproszeniem cholery trafialy, ale i tak z tego co mowisz, oblewali Cie nie za umiejetnosci, ale ot tak dla zabawy teraz juz powinno byc lepiej, bo w samochodach egzaminacyjnych zamontowane sa kamery i mikrofony, wiec egzaminator nie moze sobie juz za duzo pozwolic |
Cytat:
No tu masz racje... taki ***347;wie***380;ak nie powinien od razu na trase wyskakiwa***263;... We wtorek zrobi***322;em sobie d***322;u***380;sz***261; wycieczke i widzia***322;em kilku takich noob***243;w :) 80 km/h i trzyma sie ***347;rodkowej linii. I we***378; go wyprzed***378; :] A pobocze szeerokie jak nie powiem co ;) |
Cytat:
|
No i tak zrobi***322;em w ko***324;cu :D
Ale mi chodzi o co***347; innego :D Jak sie widzi szybszego, to nalezy mu zrobi***263; miejsce korzystaj***261;c z pobocza. Ja cisn***261;***322;em dosy***263; mocno (***347;rednia nieco ponad 100 km/h- jak na m***243;j pojazd to sporo), ale przepuszcza***322;em szybszych od siebie :) |
Cytat:
Kuzyn się odwoływał, to mu powiedzieli że zgineły nagrania.... przynajmniej miał jeden egzamin za free :taktak: Wszystko zależy od miejscowości, jak się zdaje np we wrocku to jest ponoć luz... ale w legnicy to tragedia i loteria do tego... wszyskto zależy w legnicy nie od umiejętności kierowcy, tylko od dobrego dnia egzaminatora... |
Wezcie mnie nei straszcie :jezyk: Mam nadzieje ze tak w ZG nie ma :E
|
Jak p***243;jdziesz na egzamin to zdaj relacje na forum, czy tam tak samo jak w legnicy :D
|
Nie omieszkam :D
|
Cytat:
Czyli wsumie kara grzywny mu grozi od paru stów do ileś tam,zalezy od humoru pana smerfa jakby co? |
To on chce zaimponowa***263; tym, ***380;e pojedzie d***322;ug***261; trase bez prawka?
Troch***281; to dziwne. Jeszcze jest do wyja***347;nienia kwestia, kto mu da***322; samoch***243;d i czy by***322; ***347;wiadomy, ***380;e on nie ma prawka? Bo tu te***380; grozi.... |
Ja slyszalem ze jest stala stawka 500 czy 600zl i musi ktos przyjechac po auto. Tylko tyle.
|
Stala stawka ? Watpie. Przedwczoraj widzialem jak samochod skrecil tam gdzie nie powinien, byl nakaz jazdy prosto, na chama mozna, nie ma zagrozenia zbytniego. No i za nimi ruszyli gliniarze i zatrzymali. Co sie okazalo: samochod nie z wrocka byl (fkr-skad to ? albo frk) no i prowadzil gowniarz z jakas lafirynda. Normalnie by to puscili bo komu sie chce. Albo zadecydowaly te czynniki dwa co wspomnialem, najpewniej wiek przewazyl lub szukali ''guza'' panowie niebiescy.
Jak zauwazylem normalka jest gadanie przez komorke i lamanie przepisow i jakos czesto przejezdzajacy gliniarze nie reaguja. Reasumujac, nie ma zcegos takiego jak stala stawka :) Beda chcieli to sie cos znajdzie. Cos jak filozofia pana kaczynskiego. Jazda bez prawka ? Tylko w odosobnionych miejscach. Za duzo sie naogladalem szalejacych gowniarzy bez wyobrazni i za blisko mnie przejezdzali. Szkoda ze nie mozna montowac ogranicznikow predkosci do jazdy w miescie. sie znowu rozgadalem |
Wielu jest takich co potrafi***261; lepiej manewrowa***263; autem, je***378;dzi***263; i je kontrolowa***263; ni***380; kierowcy kt***243;rzy prawo do jazdy maja.
Niestety tak i tak, nie maj***261; wyje***380;d***380;onych godzin w mie***347;cie, przy pe***322;nym ruchu, na przej***347;ciach dla pieszych. Trasa? Tym bardziej, nie ma nawyk***243;w obliczania odleg***322;o***347;ci przy wyprzedzaniu, gwa***322;townego hamowania i reakcji.Taki osobnik jest jest zagro***380;eniem. NIe jest zagrozeniem gdy tak jak wszyscy pisza, w lesie, czy pobocznych drozkach. Znajomy, a nawet dwoch mialo sytuacje. Uczyl sie z ojcem, i zatrzymali ich. Byla to osiedlowa uliczka, nikt tam nie jezdzi, byli blisko domu, to dal ojcu mandat (chyba nawet nie za to co powinien tylko za predkosc i bez punktow, ale z 400zl dostal) - to zalezy od policjanta, ten byl wyrozumialy. Drugiego kumpla, ojciec to policjant, i tez go uczyl po osiedlu smigac. Czy trzeba jezdzic bez prawa do jazdy zeby sie nauczyc jezdzic... hmmm... napewno NIE. Osobiscie wjezdzalem do garazu jak mialem 16-17 lat, wiec ruszanie, biegi mialem wyuczone, ale pojecia o ruchu miejskim czy cos, nie mialem zadnego - wiec tego trzeba sie wyuczyc na kursie, pustym placu powinnismy sie przygotowac do kursu - fakt oni nas ucza jak jezdzic , ale powinnismy - idac na kurs chociaz umiec auto odpalic i ruszyc zmieniajac biegi, bez tlumaczenia nam ze srodkowy pedal to hamulec. Popieram wiec jazde po pustych placach i drogach, ale nie na trasach i w miescie. |
eh, temat rzeka, jak kazdy o prowadzeniu samochodow
prowadzenie bez prawka to skrajna glupota mozliwosci kary juz Bartez napisal zreszta nawet z prawkiem, gdy nie ma sie doswiadczenia, jechanie na dluzsza trase to glupota prawko mam od... hoho, dosc powiedziec ze na maluchu zdawalem ale jezdzic (tak naprawde) nauczylem sie bedac przedtawicielem handlowym dopiero - czesto 1000km tygodniowo bokiem nie wyszlo i nadal sie ucze od paru lat (jak mi sie Mala urodzila :fiu: ) wszyscy znajomi zauwazyli ze jezdze inaczej - wolniej, duuuuzoooo wolniej... podsumowujac - umiejetnosc jazdy to rzecz skomplikowana im ktos ma mniejsze umiejetnosci, tym bardziej jest przekonany, ze jest drugim Kubica - niestety |
Cytat:
Cytat z pewnej strony, ale z 2004 roku, więc nie wiem, na ile aktualny: Cytat:
http://www.poradaprawna.pl/index_pyt...zycja&id=22627 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:57. |