Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2002, 13:56   #16
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Re: Re: Ja powiem tak......

[QUOTE]paput2000 napisa***322;(a)
[B]
Cytat:
Świerszcz napisa***322;(a)
...mój kolega także ma Athlona 1.6 Xp i nie narzeka. Komp złożyli mu w sklepie a sam nie będzie nic z nim eksperymentował (podkręcanie itp). Ja także nie zamierzam z nim nic "wyczyniać" a komp złożą mi w sklepie.
Wypada mi tylko wpaść do sklepu i zapytać kto tu kogo robi w konia.....

Czytając niekiedy wypowiedzi ludzi na http://www.benchmark.pl/, spotkałem się z wieloma, z których wynika iż sklepy i firmy komputerowe wolą sprzedawać zestawy oparte na procesorach Intela. Jak wynika z tych wypowiedzi AMD nie miał za bardzo szczęścia do bardzo dobrej platformy, natomiast Intel tak (sławny i bardzo stabilny 440BX, czy nowe układy Intela dedykowane pod specyfikę własnych procesorów). Tlatego wolą sprzedawać, stabilniejsze lub nie wymagające zaawansowanego konfigurowania zastawy na Intelu - aby im co chwila ktoś "dupy" nie zawracał że coś przestało chodzić.
Chodzi jeszcze o gwarancje... w przypadku intela, jego awaryjnosc procesorow jest egzekwowana w serwisie, w przypadku AMD nie jest tak dobrze, osobiscie mialem problem z ukruszonym athlonem ktore firma na gwarancji nie przyjela bo niby z winy uzytkownika (ukruszenie)
natomiast intel przyjal swoj produkt bez pytania i dalo sie wymienic na nowy,
co do wydajnosci juz wole kibicowac AMD, wszakze ta firma uczynila tyle ze ruszyl wyscig zbrojen pomiedzy AMD a Intelem i stanialy procesory, czekam jeszcze na dzialania VIA Cyrix III, Transemty i innych podobno sa jeszcze inne firmy malo znane na naszym rynku, a popularne w Azji

pozdrawiam
Ormianin jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: