Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jednak-limit-neo-640-a-38830/)

mallow 26.08.2004 14:47

Kuuuurwa mac! A mialem sie niedlugo przesiadac na ta najszybsza :/ W sumie mam 163 neo i poza limitem predkosc polaczeni mam ta sama, tylko lacze jest wolniejze i zamiast 16 kb/s sciagam 4... no jestem ciekaw co zrobia tym szybszym
pozdro ;)

cyki 26.08.2004 14:50

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
Ale pewnie znajdzie sie linijka wydrukowana czzcionką 1 ze TP zastrzega sobie prawo do zmiany

To se ne da. Chyba. To jest normalna umowa. Założmy, że zatrudniasz się u kogoś i w umowie masz napisane, że umowa o pracę może ulec zmianie. Podpisujesz i następnego dnia pracodawca zmienia umowę i zamiast zarabiać 3500 zł będzisz zarabiał 760 i jeśli będziesz chciał się zwolnić to będziesz musiał zapłacić karę 10000 zł. Wątpie, żeby w prawie znalazła się taka możliwość na zmianę umowy bez obustronnej zgody.

Cytat:

ps.do kompletu brakuje jeszcze VATU 22%
To jest chyba niestety nieubłagalne. Kiedyś będzie 22%:(
Cytat:

Napisany przez czero
Bo jak teraz zrezygnuje to i tak musze do konca umowy placic 50 zl/mies.

Jeśli oni zmienią umowę to nie musisz nic płacić tylko nie zgadzasz się na nową umowę i odcinają ci neo.

A poza tym te plotki na razie skwituję "uwierzę jak zobaczę" bo tp miała nawalić jak najwięcej neostrad a na razie będzie miała dużo rezygnacji. A na to france tp nie pozwoli.

REi 26.08.2004 14:53

hmmm jak bym zarabial przez internet a oni by wyskoczyli z nowa umowa (co jest zerwaniem umowy z ich strony) byli by mi winni odszkodowanie za poniesione straty materialne. Ale ja nie zarabiam przez internet wiec *******e Tepse i juz dzwonie do dialoga (cale szczescie ze jak zmieniam operatora to wg. polskiego prawa numer musze miec ten sam).

B@rtek 26.08.2004 15:01

Ja się cieszę z neo 640 bez limitu do końca pażdziernika tego roku. A co później ??? Nie ma u mnie dialogu ani netii :nie:

nimal 26.08.2004 15:09

Kasprzak - Ty sie akurat nie martw - nie dosc ze masz ICP mozliwosc (albo echostar, ale z tego co pamietam to Tymieszkasz w zsiegu ICP) a pozatym jestemy w Poznaniu, a ten jest objesty netia, ktora tez udostepnia neo, tez 640 za podobna cene i bez limitow :)

epol 26.08.2004 15:15

Tepsa nie może wam na chama wcisnąc limitow to jest niezgodze z umową. A umowe muszą podpisac obie strony.

No to kilka procesów znów tepsa bedzie miala. Narazie "Urząd Ochrony..." prowadzi okolo 20 procesow w sprawie tepsy.

miles 26.08.2004 15:30

To dziwki jak limit wsadza. W sumie dobrze sie składa ja akurat mam umowe do pazdziernika. Szkoła sie zacznie, treningi i czasu mniej...to wezme cos najtanszego byle nie od TP wale ich....ale niech tego nie robia suki

Air 26.08.2004 15:57

No ja mam ten plus że mam dwie linie w domu TP i Netię, tylko że jak zakładałem Neo to Netia nie miała DSl. Chyba pożegnam się z TP raz na zawsze.

Y@nkee_PL 26.08.2004 16:10

^_^ no te nowe motto to by pasowało jak ulał :haha:
teraz mam Dialog CDI (128kbit), ale prawdopodobnie od września będe już śmigać na Dialogu 1Mbit, najpóźniej w październiku/listopadzie :)
TPSA sux, tak było, tak jest i tak raczej zawsze będzie

Patrix 26.08.2004 16:37

Cytat:

Napisany przez woitas
powiem krótko: CHWDTPSA

chciałeś powiedzieć HWDTPSA , no chyba, że te "C" to też jakiś wyraz ;p

PS
Aż strach wpakować sie w pakiet tepsy,
ciekawe co będzie z łączem 128 za 50zł po wakacjach/nowym roku

mallow 26.08.2004 17:17

****a a ja sie miesiac temu z dialogu do TP przepisalem... nic tylko ****a ich nawyzywac... ale w tym kraju
"(...) zdziwilbym sie gdybym potrafil sie jeszcze zdziwic (...)"
Łona
pozdro ;)

woitas 26.08.2004 17:20

tia - a teraz mi codziennie dzwonią z informacją, że kończy mi się umowa na neo.
zastanawiam się z dwóch powodów:
1. od 2.09.2004 zaczyna obowiązywać nowe prawo telekomunikacyjne
2. limit na neo+

chyba się jednak zdecyduję teraz, póki jeszcze nie zmienili warunków.
tym bardziej, że to obcinanie transferu po przekroczeniu limitu nie działa im najlepiej.

mallow 26.08.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez woitas
(...)
tym bardziej, że to obcinanie transferu po przekroczeniu limitu nie działa im najlepiej.

Woitas nie powiedzialbym... wiem bo mam

piotrek123 26.08.2004 17:34

Cytat:

Napisany przez mallow
Woitas nie powiedzialbym... wiem bo mam

True, true, w tym miesiącu obcieli mi transfer jak miałem pobranych 5,20GB, teraz jade na max transferze 3KB/s:blee:

B@rtek 26.08.2004 17:53

Byłem w telepunkcie i powiedzieli, że już od 1 września są zmiany. Ma wejść ten 1Mbit ale czy zastapi 640kB/s nie wiadomo. Tak mi powiedzieli. :taktak: Mojemu kumplowi, który ma neo 128 włączyli juz ograniczenie. Jedzie na 2kB/s :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:55.