Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jednak-limit-neo-640-a-38830/)

andrzejj9 10.09.2004 21:32

Cytat:

Napisany przez piotrek123
andrzejj9, jadę na najnowszej operze od paru dni, nie miałem problemów z odświerzaniem, ale to forum mi się dość długo ładuje. Czasem jak kliknę jakiś link to operka przysypia na ok. 15 sekund.

Chwilowo jakby to minęło, trudno mi naprawdę powiedzieć, czemu, skoro minęło raptem z 5 godzin. No ale nic, teraz co chwila gdzieś wyjeżdzam, więc nie mam czasu się w to bawić, ale jak wrócę już na stałe (za około 2 tygodnie) to poinstaluję różne wersje i sprawdzę, czy są u mnie jakieś różnice w działaniu.

memorando 10.09.2004 21:29

Cytat:

Napisany przez legion
zobaczymy jak dlugo

pokasz w ktorym miejscu chyba nie w polsce ^_^

ja klne na mikrosoft cale zycie
a ty nie? :)
co moze wszystko u ciebie dziala jak w szwajcarskim serku :)

oki niech ci bedzie transformers tez musi na czyms zarabiac:)

wszystko dziala bo wwalilem w kompa full sosu i niemam w nim nic co się nazywa no name jak masz gowno zasilacz pamięci to klnij na siebie i nie wkurzaj ludzi większość przyczyn zwisów kompa są spowodowane używaniem części spoza listy rekomendowanych przez microsoft po za tym sztuką jest znalkeźć przyczynę zwisów a nie kląć na windowsa papa legion niemam czasu idź się unormuj

Smoczek 10.09.2004 21:22

Witam niewiem gdzie prawda a gdzie nie ,jedno wiem .Ostastnio pisałem aneks do umowy z neo a neo mam od 2 lat .na wer 512 a teraz 640 Licznik na stronie neostrada pokazuje mi ze mam pobrane 19.GB a neo smiga talk jak zawsze .Jedno co sie dowiedzałem to to ze jesli mam neo 640 bez limitu to nie ma mowy aby tpsa zmieniła warunki omowya tylko mowe usługi maja limit .Poprostu jesli zostaja na tym co mam to warunki zostaja takie jakie były.pozdrawiam

legion 10.09.2004 20:00

Cytat:

Napisany przez piotrek123
andrzejj9, jadę na najnowszej operze od paru dni, nie miałem problemów z odświerzaniem, ale to forum mi się dość długo ładuje. Czasem jak kliknę jakiś link to operka przysypia na ok. 15 sekund.

mozilla 1.7.2 tez ma problemy i w IE nie lepiej z ladowaniem

a dla ciekawskich :) dla sprawdzenia:
http://www.beelinebandwidthtest.com/

http://www.beelinetv.com/

legion 10.09.2004 19:55

Cytat:

Napisany przez memorando
hmmm a mi świstak świszcze i zawije w sreberka te złotówki które są niezmarnowane za 512 kb/s i jest szybko sprawnie i tanio:) jak ktoś ma 128 kb/s to klnie bo microsoft bo tepsa bo legion zaśmieca forum:)

Cytat:

Napisany przez memorando
hmmm a mi świstak świszcze i zawije w sreberka te złotówki

zobaczymy jak dlugo
Cytat:

Napisany przez memorando
i jest szybko sprawnie i tanio

pokasz w ktorym miejscu chyba nie w polsce ^_^
Cytat:

Napisany przez memorando
to klnie bo microsoft

ja klne na mikrosoft cale zycie
a ty nie? :)
co moze wszystko u ciebie dziala jak w szwajcarskim serku :)
Cytat:

Napisany przez memorando
legion zaśmieca forum:)

oki niech ci bedzie transformers tez musi na czyms zarabiac:)

piotrek123 10.09.2004 17:51

memorando 10.09.2004 17:21

Cytat:

Napisany przez legion
ostatnio tez zauwazylem ze dlugo mi sie laduje forum w czesniej bylo szybciej tak na marginesie:)

hmmm a mi świstak świszcze i zawije w sreberka te złotówki które są niezmarnowane za 512 kb/s i jest szybko sprawnie i tanio:) jak ktoś ma 128 kb/s to klnie bo microsoft bo tepsa bo legion zaśmieca forum:)

DreamCrusher 10.09.2004 16:55

@andrzejj9
mialem podobny problem na poprzedniej wersji opery.
jesli uzywasz najnowszej to moze sprobuj poprzedniej a jesli uzywasz nie najnowszej to sprobuj najnowszej ;)

andrzejj9 10.09.2004 15:19

Cytat:

Napisany przez legion
ostatnio tez zauwazylem ze dlugo mi sie laduje forum w czesniej bylo szybciej tak na marginesie:)

Rzeczywiście, był taki okres, kiedy forum działało po prostu idealnie. I nawet trwało to dość długo. Potem zaczęły się znowu jakieś problemy. Ale ponieważ pokryło się to u mnie z przeinstalowaniem Windowsa i zainstalowanie najnowszej Opery, stwierdziłem, że to jej wina. Zresztą problemy te nie były takie duże - mnie najbardziej denerwowały rozsuwające się ramki i ogólny bałagan przy wczytywaniu się strony. Ale dało się z tym żyć. Natomiast to samowolne odswieżanie strony jest miejscami naprawdę wkurzające..

legion 10.09.2004 15:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Cóż, średnie to co prawda pocieszenie, że inni też się z tym męczą, ale przynajmniej wiem, że nie na moim kompie jest problem. W takim razie co z tym cudem zrobić? Znowu jakieś zmiany na forum są wprowadzane i stąd takie rzeczy?

andrzejj9 10.09.2004 14:25

Cytat:

Napisany przez legion
ja mam to pod mozilla i tez to samo

Cóż, średnie to co prawda pocieszenie, że inni też się z tym męczą, ale przynajmniej wiem, że nie na moim kompie jest problem. W takim razie co z tym cudem zrobić? Znowu jakieś zmiany na forum są wprowadzane i stąd takie rzeczy?

legion 10.09.2004 14:15

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja nie narzekam tylko przedstawiam, jak wygląda to gdzie indziej. Chociaż też tak, jak w wielu sprawach Polacy po prostu marudzą dla zasady, tak niezadowolenie w tym przypadku jest w pełni uzasadnione. Internet jest w Polsce za drogi i ciągle jeszcze niewystarczająco dostępny.

ps: Znowu pojawiło mi się na forum takie zjawisko, że strona odpowiedzi co chwila mi się odswieża. Cholery można dostać, kiedy napiszę kilka linijek, a nagle strona się odswieża i cały tekst szlag trafia. Przeglądam to pod Operą, miał ktoś może podobny problem?

ja mam to pod mozilla i tez to samo

andrzejj9 10.09.2004 13:08

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ok Andrew - ale u nas nie Ameryka... i dobrze :D Znasz moje nastawienie do nich :P Chociaż wiadomo - necik mógłby być tańszy... Ale my jak zwykle narzekamy - płacimy za dużo, mamy za wolne transfery... itd. Jak już wspominałem - słyniemy na świecie właśnie z tego narzekania... ech... a potem inwestorów nie ma... bo nie przyjadą - bo będziemy narzekać na nich i w ogóle :P

Ja nie narzekam tylko przedstawiam, jak wygląda to gdzie indziej. Chociaż też tak, jak w wielu sprawach Polacy po prostu marudzą dla zasady, tak niezadowolenie w tym przypadku jest w pełni uzasadnione. Internet jest w Polsce za drogi i ciągle jeszcze niewystarczająco dostępny.

ps: Znowu pojawiło mi się na forum takie zjawisko, że strona odpowiedzi co chwila mi się odswieża. Cholery można dostać, kiedy napiszę kilka linijek, a nagle strona się odswieża i cały tekst szlag trafia. Przeglądam to pod Operą, miał ktoś może podobny problem?

adixo 10.09.2004 11:01

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
skype to rozmowy glosowe?

]

Czyżbyś nie rozmawiał przez Skype ???

-Sid-The-Rat=> 10.09.2004 10:14

skype to rozmowy glosowe? no to zakladaajc jakosc dzwieku 32kbps [pewnie w programie mozna sprawdzic jaka jest ta jakosc - niech kolega sie tym zainteresuje, albo sprawdzi w googlu/faq programu] mozna latwo wyliczyc 32*8[bajtow]*60[na minute]*60[na godzine] = ~.9mb w ciagu godziny CIAGLEGO gadania
VNC ssie porownywalnie, choc pamietam ze na laczu modemowym mozna sie juz bylo zaje.. z radosci, lagi na pewno beda jak wejdzie limit

najlepiej zainstalowac sobie triala netlimitera i dokladnie w logach popatrzec co ile i w jakim czasie zezarlo - ostrzegam ze nawet srednio drapiezne ogladanie stron www ssie ~50mb dziennie [chyba ze ktos ma maly zestaw czytanych stron]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:27.