Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jednak-limit-neo-640-a-38830/)

-Sid-The-Rat=> 03.09.2004 12:11

Cytat:

Napisany przez legion
gwarntowanych 640 gowno bedzie tylko 512 moge sie zalozyc:) bo servery tp sa cieniutkie

a to dla testu:
http://www.dslreports.com/stest#info

a ty naturalnie wiesz wszystko na temat serwerow[?] tepsy i mozesz rzucac takie brednie w kosmos..

testy ktore podales sa delikatnie mowiac niedopracowane.. odpalalem to kiedys w pracy, na 4mbit laczu, chwile wczesniej sciagalem tam plik z predkoscia >400KB/s, a co pokazal test? 540kbps... [lacze bylo puste] - do luftu z takim testem, nie wiem co on mierzy, i komu tak naprawde takie cos potrzebne..

pozatym.. za***isty test predkosci ktory korzysta z serwera w stanach.. moze jakis ze 2-3 tys kilometrow blizszy? wszystkim pozadajacym takich wrazen jak pomiar lacza polecam serwery MS - sciagnijcie np service pack czy inna paczuszke - nigdy nie mialem problemow z osiagnieciem maksymalnego wysycenia lacza - czy to w domu czy w pracy

legion 03.09.2004 10:08

Cytat:

Napisany przez miles
HHmmm no nie wiem. Ja myślę ze każda prowokacja (jak ten limit) jest darmową reklamą którą jeszcze łatwo manipulowac. Raz tak, raz tak i nic do końca nie jest jasne i nikt nic nie wie. Kiedys jak sobie mozna przypomniec to modemów nie było w Telepunktach. Teraz jest tego cały pokój. Dlaczego? bo wiedza ze limit jest na językach ludzi. Słychać o TPsa. O tym na każdym forum i czy gdziekolwiek się pisze. Ludzie w metrze sobie opowiadają o tym
Mam 640 bez limit na rok jeszcze :) i godze się na takie warunki za taką cenę. 139zł jeszcze nie jest źle jak w Polsce. Czekając na innych dostawców netu, to juz od roku sie łudze. A tak mam neo+ i nie narzekam ( chodź czasem mnie szlak jasny trafiał) ale od dłuższego czasu gdy cos zasysam 75-79kB mi naprawdę styka. I nie matrwi mnie to, ze będę miał nagle gorzej niż modem, ponieważ mam limit.
To tak jak z nowym komputerem, samochodem czy każdą inną rzeczą która może być zastąpiona nowością.
Pozdrawiam wszystkich którzy się nie zgadzają ***61514;

35% ludzi może zrezygnować a oni niby się tym nie przejmą. Raczej nikt nie może sobie na to pozwolić. A przez ten szum raczej zyskali***8230;***8230;***8230;***8230;..teraz od każdego słyszę ze ma 128 za 59zł ***8230;i o to tu chodziło

no prawda szum sie zrobi ale chyba na niekozysc tp bo jak bedzie limit 5gb to dzienie sciagniesz okolo 166 mb no to juz przesada i jeszcze tpsa pochwalila sie tym ze jak wprowadzi limity to piractwo sie skonczy a p2p pojda do lamusa
jeszcze sie dziwie ze tego monopolu nikt nie rozwali ale moze smieszna unia sie wezmie za nich:)

miles 03.09.2004 09:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
......... Efektem wprowadzenia zmian jest to, że bardzo dużo osób (nawet na naszym forum kilka już tak zrobiło) podpisze z góry przedłużenie umowy na następny rok. Czyli TEPSA tym samym, nie oferując nic nowego sprawia, że osoby zamiast narzekać na dość wolny transfer, awarie itp. cieszy się mogąc to mieć przez następny rok. Coś kurcze jak w "Roku 1984" Orwella...

.......

W przeciwieństwie niestety to osób, które teraz decydują się na przedłużenie umowy na następny rok...

HHmmm no nie wiem. Ja myślę ze każda prowokacja (jak ten limit) jest darmową reklamą którą jeszcze łatwo manipulowac. Raz tak, raz tak i nic do końca nie jest jasne i nikt nic nie wie. Kiedys jak sobie mozna przypomniec to modemów nie było w Telepunktach. Teraz jest tego cały pokój. Dlaczego? bo wiedza ze limit jest na językach ludzi. Słychać o TPsa. O tym na każdym forum i czy gdziekolwiek się pisze. Ludzie w metrze sobie opowiadają o tym
Mam 640 bez limit na rok jeszcze :) i godze się na takie warunki za taką cenę. 139zł jeszcze nie jest źle jak w Polsce. Czekając na innych dostawców netu, to juz od roku sie łudze. A tak mam neo+ i nie narzekam ( chodź czasem mnie szlak jasny trafiał) ale od dłuższego czasu gdy cos zasysam 75-79kB mi naprawdę styka. I nie matrwi mnie to, ze będę miał nagle gorzej niż modem, ponieważ mam limit.
To tak jak z nowym komputerem, samochodem czy każdą inną rzeczą która może być zastąpiona nowością.
Pozdrawiam wszystkich którzy się nie zgadzają ***61514;

35% ludzi może zrezygnować a oni niby się tym nie przejmą. Raczej nikt nie może sobie na to pozwolić. A przez ten szum raczej zyskali***8230;***8230;***8230;***8230;..teraz od każdego słyszę ze ma 128 za 59zł ***8230;i o to tu chodziło

legion 03.09.2004 09:54

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Jakoś nie chce mi się wierzyć w pojawienie jakiejś konkurencji w naszej części Wrocka (Dialogu jak nie było tak nie ma, na Netię też się nie zanosi zbyt szybko) - to znaczy konkurencji, która by oferowała coś w miarę dobrego... Najprawdopodobniej jeśli nic się nie zmieni zbyt szybko to również zdecyduję się na przedłużenie umowy na następny rok bez limitów... No i jak już ktoś tu wspominał - może rzeczywiście za niedługo czas opcja 1024 będzie bez limitów - wówczas bardzo chętnie na nią przejdę :)

no powiem ci ze dialog jest uzalezniony od tp bo dzierzawi od nich kabelki ale umnie jest najfajnie bo ciagneli mi dialog przez podworko i podlaczyli numey parzyste wiec teraz jak chce przejsc na dialog musz miec zgode u mnie w budynku przynajmie 8 osob by budynek podlaczyli ale juz mam 6 osob wiec przechodze do dialogu jak najszybciej bo tp juz przegina
myslisz ze sie te zmiany na transwerze nie odbia zobaczysz ze z gwarntowanych 640 gowno bedzie tylko 512 moge sie zalozyc:) bo servery tp sa cieniutkie

a to dla testu:
http://www.dslreports.com/stest#info

Pagerus 03.09.2004 09:33

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No ale nic, ja mam Neo 364 (tak mi je router wykrywa) z limitem, który i tak rzadko przekraczam (przez około pół roku zdarzyło mi się to tylko w pierwszym miesiącu), więc chętnie zobaczę szybszy transfer za te same pieniądze (pytanie kiedy). Do końca umowy mam jeszcze trochę czasu i bardzo dobrze, bo jestem bardziej niż pewien, że w tym czasie pojawi się na rynku jakaś konkurencyjna oferta. I na szczęście będę mógł z niej skorzystać.

W przeciwieństwie niestety to osób, które teraz decydują się na przedłużenie umowy na następny rok...

Jakoś nie chce mi się wierzyć w pojawienie jakiejś konkurencji w naszej części Wrocka (Dialogu jak nie było tak nie ma, na Netię też się nie zanosi zbyt szybko) - to znaczy konkurencji, która by oferowała coś w miarę dobrego... Najprawdopodobniej jeśli nic się nie zmieni zbyt szybko to również zdecyduję się na przedłużenie umowy na następny rok bez limitów... No i jak już ktoś tu wspominał - może rzeczywiście za niedługo czas opcja 1024 będzie bez limitów - wówczas bardzo chętnie na nią przejdę :)

legion 03.09.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

a ja tam lubie moje Neo+ bez limitow i moge z nim zostac przez nastepne nawet 3 lata... (wlasnie jutro kupuje sobie routerek Asmax AR800C2, bo mam juz dosc dzielenia lacza z ojcem za pomoca WinGate'a)

ps. memorando - zle zrozumialem sorry.

to kup sobie AR701u taniszy w proline go kupisze we wrocku za 259zl

-Sid-The-Rat=> 03.09.2004 00:27

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dokładnie tak! To jest moje wrażenie po przeczytaniu całej tej dyskusji. Efektem wprowadzenia zmian jest to, że bardzo dużo osób (nawet na naszym forum kilka już tak zrobiło) podpisze z góry przedłużenie umowy na następny rok. Czyli TEPSA tym samym, nie oferując nic nowego sprawia, że osoby zamiast narzekać na dość wolny transfer, awarie itp. cieszy się mogąc to mieć przez następny rok. Coś kurcze jak w "Roku 1984" Orwella...

No ale nic, ja mam Neo 364 (tak mi je router wykrywa) z limitem, który i tak rzadko przekraczam (przez około pół roku zdarzyło mi się to tylko w pierwszym miesiącu), więc chętnie zobaczę szybszy transfer za te same pieniądze (pytanie kiedy). Do końca umowy mam jeszcze trochę czasu i bardzo dobrze, bo jestem bardziej niż pewien, że w tym czasie pojawi się na rynku jakaś konkurencyjna oferta. I na szczęście będę mógł z niej skorzystać.

cooz.. ja i tak bym umowe przedluzyl, lepszej oferty sie nie spodziewam w tym roku - osiedlowka nie moze zapewnic takiego komfortu, netia do mnie nie dojdzie, dialog w warszawie to science fiction, dodatkowo jest to rzecz akceptowalna finansowo

nie wiem czemu neostrada malowana jest w takim fatalnym swietle - mam ja od samego poczatku i mialem 3 [trzy!] zgony sieci - przez 4 lata! nie wiem czy jest na co narzekac, chyba tylko na PartyLine, ale doswiadczenie mnie nauczylo ze na zmianie jest zawsze choc jeden kumaty czlowiek, wiec jak slysze ze gadam z *****em to odkladam sluchawke i dzwonie jeszcze raz - do skutku

ps. nie wiem co tepsa osiagnela z ta 'oferta' - nie znam sily nabywczej naszego spoleczenstwa, nie wiem ile jeszcze szerokopasmowych lacz da sie ludziom wcisnac, wydaje mi sie jednak, ze na czas dzisiejszy rynek jest juz nasycony, pogarszanie parametrow nowym klientom nie da duzych oszczednosci [przez ich niewielka liczbe] a starzy userzy przeniosa sie do konkurencji kiedy sami zostana 'uszczesliwieni' 32kbps laczem z bonusem w postaci pierwszych 5gb sciagnietych z predkoscia 1mbit
w mojej amatorskiej ocenie tepsa dala po prostu ciala na calej linii - najlepsze jest to ze z wypowiedzi oficjalnych wynika ze tepsa ma w d.. 35% klientow neostrady! bo tylu przekracza 5gb limit i godzi sie z ich utrata...

ps2. sadze ze celem tej akcji byla sama akcja - kolejna 'promocja' i okazja do szumu w mediach, w ktorych wypowiadaja sie 'autorytety', bo naklonienie ludzi ktorzy dziela neo do przesiadki na dsl jest troche bez sensu zakladajac ze [przynajmniej narazie] neo640 dziala tak jak dzialalo... a nikt nie wyda 1tys zlotych na instalacje dsl nie majac pewnosci czy to lacze tez zaraz nie dostanie limitem po glowie...

za***ista firma

Remix 02.09.2004 23:37

Witam!

a ja tam lubie moje Neo+ bez limitow i moge z nim zostac przez nastepne nawet 3 lata... (wlasnie jutro kupuje sobie routerek Asmax AR800C2, bo mam juz dosc dzielenia lacza z ojcem za pomoca WinGate'a)

ps. memorando - zle zrozumialem sorry.

andrzejj9 02.09.2004 22:00

Cytat:

Napisany przez woitas
wiecie, co myślę?
że tepsa zrobiła nas w balona.
za kilka tygodni ogłoszą, że opcja 1024 jest bez limitu.
i okaże się, że ta cała gadka była tylko po to, żeby zmobilizować tych, którym się kończy umowa do jej przedłużenia...

Dokładnie tak! To jest moje wrażenie po przeczytaniu całej tej dyskusji. Efektem wprowadzenia zmian jest to, że bardzo dużo osób (nawet na naszym forum kilka już tak zrobiło) podpisze z góry przedłużenie umowy na następny rok. Czyli TEPSA tym samym, nie oferując nic nowego sprawia, że osoby zamiast narzekać na dość wolny transfer, awarie itp. cieszy się mogąc to mieć przez następny rok. Coś kurcze jak w "Roku 1984" Orwella...

memorando 02.09.2004 20:54

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

Zebys sie nie zdziwil jak Ci podwyzsza bez limitow, a potem cofna umowe, bo sie okaze, ze zostala zawarta niezgodnie z obowiazujacym regulaminem i... albo zostaniesz przy opcji z limitem, albo w ogole bedziesz musial zrezygnowac... o ile nie wytocza Ci sprawy o swiadome wprowadzanie w blad.

zaraz zaraz... podpisując dnia 29 sierpnia umowę obowiązuje mnie regulamin na dzień 29 sierpnia a w nim jest że migrując na wyższy pakiet nie placę nic i mam 640 kbs bez limitu co mnie obchodzi że podpisuję aneks do umowy bo w końcu jest to aneks do umowy zawartej przed 1 września i w myśl tamtego regulaminu i **** z nimi wygram, bo taki pomysł popiera też prawnik z którym się skonsultowalem:)

Remix 02.09.2004 20:17

Witam!

Zebys sie nie zdziwil jak Ci podwyzsza bez limitow, a potem cofna umowe, bo sie okaze, ze zostala zawarta niezgodnie z obowiazujacym regulaminem i... albo zostaniesz przy opcji z limitem, albo w ogole bedziesz musial zrezygnowac... o ile nie wytocza Ci sprawy o swiadome wprowadzanie w blad.

memorando 02.09.2004 20:14

jadę tepsę, umowę mam sprzed 1 września , i staram się im wmowić że moja umowa pozwala na migrację na wyższy pakiet bez ograniczeń w końcu na logikę ujmując mam takie prawo bo podpiusalem regulamin przed 1 września i on mnie obowiązuje gość z tepsy się zawiesił i niewie co powiedzieć hehe dobrym prawnikiem bym był odpowiem wam co mi powiedział cham:)

poprawka facet się zwiesił i odesłał mnie do telepunktu abym się tam upewnił bo faktycznie mam prawo takie:)

woitas 02.09.2004 20:03

swoją drogą tpsa musi mieć ogromne wpływy w rządzie.
zobaczcie - zamiast obniżyć cenę za swoją usługę, załatwili sobie odpowiednią ustawę... :P

Pawel_k 02.09.2004 19:59

1. gdy byla tylko "512" to wtedy weszla "128" i przez pewien czas tak bylo,
potem byly "migracje" itp ale ja dla czytelnosci zostalem przy tym co bylo na dawnym samym poczatku bylo i co jest teraz [o wiele lepiej widac relacje cena-przepustowosc]
2. nierozwiazana sprawa z vat [czy 0% czy 22%] moze nam sprawic psikusa takze postanowilem "zaokraglac w gore" tak dla sw. spokoju :)

pawelblu 02.09.2004 19:51

Cytat:

Napisany przez remix
bylo 640 a nie 512 i 360 nie 128 :D

i 640 nie za ok 150 zl. tylko za niecale 140 :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43.