Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jednak-limit-neo-640-a-38830/)

Pagerus 30.08.2004 20:04

Cytat:

Napisany przez _Neoo_
Stare zasady będą obowiązywały do końca umowy z TPSA. W moim przypadku jak kilka dni temu przedłużyłem umowę na kolejny rok, to bede miał rok spokoju, a wtedy to jeszcze wszystko może się kilka razy zmienić.

Fakt - wszystko się może zdarzyć... Może Netia zawita do Wrocka? Albo pojawi się jakiś normalny dostawca netu... albo TPsiaki pójdą po rozum do głowy?

_Neoo_ 30.08.2004 20:13

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Fakt - wszystko się może zdarzyć... Może Netia zawita do Wrocka?

Prędzej zawita do Wrocławia niż do mojej mieściny - Słupska. No chyab że bede studiował w Gdańsku to będzei mi to zwisało.

PS. Co do tego Gdańska, mozę niektórzy z Was pamiętają mój topic z odwołaniem w krórym pytałem co i jak napisać? No to wyobraźcie sobie że jeszcze nie mam odpowiedzi. Jak do nich dzwoniłem to "początek września" *****izm

PS. A mówiłem żę bede klą? :) Tyle że nie TPSA ale to szczegół ;)

Y@nkee_PL 30.08.2004 20:13

http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/...w.php?mid=1491 :haha:

Cytat:

...
Nowe opcje neostrady tp mają limit transferu danych 5 GB, jednak w ramach trwającej do końca roku promocji limit dla opcji 512 zwiększony będzie do 10 GB, a dla opcji 1024 do 15 GB
...
jezzu... PROMOCJA :D :rotfl: i to aż do końca roku :O :jupi: :ja_chce:
Cytat:

...
Z badań ruchu wynika, że limity te nie przeszkodzą internautom w swobodnym korzystaniu z zasobów sieci
...
^_^

naprawde... współczuje posiadaczom :glaszcze:

woitas 30.08.2004 20:26

jednym słowem - poje....ni :offtopic:

Pawel_k 30.08.2004 20:36

Cytat:

Napisany przez woitas
jednym słowem - poje....ni :offtopic:

do gwiazdki podniosa limity albo zrobia niekonczoca sie promocje na 20GB dla kazdego ;)
inaczej caly wysilek Czubowny i dzialu PR pojdzie w doope a za nim podarza abonenci do bez_limitowych_netio-dialogow :P

juz widze te rozentuzjazmowane tlumy ludzi korzy placac prawie dwiescie zlotych przez 3/4 miesiaca maja predkosc modemowa, te demonstracje poparcia z haslami "wiecej TPSA" albo "TPSA do komorek" ^_^ ^_^ :banan2: :banan2: :banan2:

Air 31.08.2004 08:36

Bardzo szybka odpowiedź Netii na złodziejską ofertę TP

Cytat:

Napisany przez www.netia.pl/net24/
Z prawdziwą satysfakcją pragniemy zaprezentować naszą najnowszą usługę Net24 - stały i szybki dostęp do Internetu oferowany w dwóch opcjach do wyboru:

Net24 Premium - stały dostęp do Internetu o bardzo dużej prędkości transmisji - do 640 kbit/s za 130 zł miesięcznie i bez umowy na czas określony!
Net24 Komfort - stały dostęp do Internetu o prędkości do 128 kbit/s w rewelacyjnej cenie 55 zł miesięcznie i jako jedyny na rynku bez limitu ilości przesyłanych danych!

Dodatkowo tylko teraz w promocyjnej cenie!

modem ADSL za 1 zł netto zamiast 119 zł netto
aktywacja za 1 zł netto zamiast 81 zł netto

Pagerus 31.08.2004 08:44

Sam już nie wiem - na razie chyba nie będę się aż tak martwił - bo mam umowę na starych warunkach - ważną gdzieś tak do połowy przyszłego roku... No ale im bliżej jej końca tym pewnie będę się zaczynał coraz bardziej niepokoić... :P

Pagerus 31.08.2004 08:45

Cytat:

Napisany przez Air
Bardzo szybka odpowiedź Netii na złodziejską ofertę TP

No i to jest prawidłowe zachowanie... ale jak zwykle kurde - jak gdzieś działa jakaś fajna firma - to oczywiście nie we Wrocku... zamiast tego możemy się pochwalić tym, że u nas powstawał BAR, Dwa światy i tego typu badziewie... :P

Smartek 31.08.2004 09:33

Pagerus, a wyobraz sobie, ze ja mam neo 640 - i 2 wrzesnia konczy mi sie umowa :|
pozdro ;)

Pagerus 31.08.2004 09:47

Cytat:

Napisany przez Smartek
Pagerus, a wyobraz sobie, ze ja mam neo 640 - i 2 wrzesnia konczy mi sie umowa :|
pozdro ;)

A nie da się przedłużyć umowy na następny rok przed wygaśnięciem trwającej???

szafran1988 31.08.2004 10:17

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

u to juz niedlugo pobedziesz na forum :'(

pawelblu 31.08.2004 10:19

Ja wiem jedno. Za rok chce zeby doszedl do mnie aster :)

Cytat:

Napisany przez Smartek
pozdro ;)

To lec dzisiaj podpisywac przedluzenie. Bedziesz mial na starych warunkach jeszcze tylko pewnie miesiac ci policza za czas nieokreslony, bo za pozno podpisujesz przedluzenie.

Stef 31.08.2004 12:05

a jak to ejst na dsl'a ? beda limitu lub zwiekzsanie proskosci?

grzeniu 31.08.2004 12:30

Predkosc zwiekszaja dwukrotnie, ceny zostaja. Limitu jak dotad nie bylo i chyba nadal nie ma no i mozna bylo legalnie dzielic lacze. Ceny cos ok dwukrotnie wyzsze jak na neo i dochodza koszty instalacji chyba ok 800zl, do tego masz stale IP. Calosc dosc kosztowny interes.
Wejdz na strone tepsy i sprawdz.

-Sid-The-Rat=> 31.08.2004 13:46

no i stalo sie - zostalo w tym wszystkim jeszcze jedno pytanie - ile bedzie kosztowal 1gb w tej pieknej ofercie - na pewno sporo, zeby nadal sciagaczom oplacalo sie branie DSL'a a nie dokupowanie neostrady...

i kilka pytan retorycznych
kto kupi lacze 32kbps za 150 zeta z bonusem w postaci sciagniecia pierwszych 5gb z predkoscia 1mbit?

po co roznicowano oferte zeby teraz ja uproscic? bo przeciez i tak lacze jest jedno - 32kbps - tylko bonus inny

wiem ze dane neostrady nt obciazen lacza sa wiarygodne, dlaczego jednak postanowiono ugnoic az 35% userow, zamiast tylko p2p-userow? - przeciez to oni najbardziej zamulaja siec, [a wybicie p2p z sieci jest BANALNE] - sek pewnie w tym ze hipokryzja nie pozwala tepsie tego zrobic - doskonale wie [vide reklama z filmami] kto i po co zaklada stale lacze i nie chce na starcie tracic klientow - woli ich stracic po roku kiedy sie przekonaja co to znaczy limit 5gb - i zaplaca haracz, oslabia konkurencje i umocnia tepse...

czemu limit nie zostal ustalony na 20gb? przecietny sciagacz i tak robi spokojnie 100gb miesiecznie, wiec i tak tepsa ma go z glowy a normalni ludzie mogliby jakos to przelknac

ps. ten obrazek o wykorzystaniu lacz przez userow neostrady jest jednak jakis lewy.. zupelnie mi sie nie podoba, kompletnie sie ze statystyka nie zgadza, czyzby tepsa byla pierwsza firma ktora ma niestatystycznych klientow?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:25.