Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.08.2004, 13:58   #151
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
ps. ten obrazek o wykorzystaniu lacz przez userow neostrady jest jednak jakis lewy.. zupelnie mi sie nie podoba, kompletnie sie ze statystyka nie zgadza, czyzby tepsa byla pierwsza firma ktora ma niestatystycznych klientow?
no to juz wyjasnialismy - wykres jest jednak ok tylko narysowany fatalnie
zreszta - czego sie spodziewac po telepsach
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.08.2004, 14:22   #152
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja chcialem sie tak jeszcze upewnic i zapytac... jesli mam teraz neo 640 na czas nie okreslony na frme... juz ponad rok to co sie ze mna stanie ?

czy mam mozliwosc zalatwic to jakos tak zeby nie miec limitu i dalej miec neo 640 na starych warunkach... tyle sie tego oczytalem juz o tej neo ze mi sie wszystko normalnie pomieszalo...

i pytanie z troche juz innej beczki czy i jak to jest z DSL'em tzn czy na DSL tez dziala taki zwykly router jak pod neo ? czy wogole mozna go uzywac czy musi byc wtedy juz jakis komputer serwerem ??
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2004, 14:24   #153
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie wiem czy to było, ale Netia dziś przysłała mi reklame swojego netu. I jak piszą to nie maja oni limitów!
Stary 31.08.2004, 14:34   #154
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wogóle to jest chore. Ściągnąć 5GB to jest pryszcz na łączu 1024kbs. Nawet przy normalnym użytkowniu np. oglądanie stron, GG, chaty, email robisz średnio 100MB/24h. Posypią się pewnie listy do Federacji Konsumentów i za miesiąć będzie nowa oferta bez limitów na łącze 1024kbs oraz 20GB na 512. Myśle, że to rozwiązanie byłoby całkiem normalne.

Pozdro
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2004, 14:35   #155
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jeśli na Netię mam czekać tyle co czekam na Dialog w swojej dzielnicy to ja dziękuję Niestety skazany jestem na TPsiaków - bo alternatywa radiowa też nie wchodzi w grę - gówniani albo drodzy dostawcy...
Stary 31.08.2004, 14:38   #156
Zelea

epol
Cytat:
Nie wiem czy to było, ale Netia dziś przysłała mi reklame swojego netu. I jak piszą to nie maja oni limitów!
Air
Cytat:
Bardzo szybka odpowiedź Netii na złodziejską ofertę TP

Cytat:
Napisany przez www.netia.pl/net24/
Z prawdziwą satysfakcją pragniemy zaprezentować naszą najnowszą usługę Net24 - stały i szybki dostęp do Internetu oferowany w dwóch opcjach do wyboru:

Net24 Premium - stały dostęp do Internetu o bardzo dużej prędkości transmisji - do 640 kbit/s za 130 zł miesięcznie i bez umowy na czas określony!
Net24 Komfort - stały dostęp do Internetu o prędkości do 128 kbit/s w rewelacyjnej cenie 55 zł miesięcznie i jako jedyny na rynku bez limitu ilości przesyłanych danych!

Dodatkowo tylko teraz w promocyjnej cenie!

modem ADSL za 1 zł netto zamiast 119 zł netto
aktywacja za 1 zł netto zamiast 81 zł netto
tylko ze trzeba miec numer z neti...
pozdro
Stary 31.08.2004, 14:41   #157
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zalea - na pewno trzeba? zreszta nawet jak trzeba to nie telepsy - nie bedziesz czekac 15 lat na podlaczenie
Stary 31.08.2004, 14:54   #158
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a mnie zastanawia jak teraz będzie z kafejkami, które jadą na neo
przecież te limity do dla nich nóż w plecy

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2004, 15:03   #159
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W przypadku Netii to napewno też trzeba mieć najtańszy abonament. W takim przypadku, szybka zmiana na Netię (u mnie linię zakładali dosłownie 3 dni) i do dzieła - zacząć rozwiązywać umowę z TPSA bo to chyba trochę trwa. Dodatkowy plus jest taki że od września wchodzi nowe prawo i będzie mozna zachować stary numer telefonu (chociaż nie wiem za jaką opłata)
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.08.2004, 15:03   #160
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Y@nkee_PL
a mnie zastanawia jak teraz będzie z kafejkami, które jadą na neo
przecież te limity do dla nich nóż w plecy
Pewnie się przerzucą na DSLa...
Stary 31.08.2004, 15:03   #161
Zelea

Cytat:
Napisany przez nimal
Zalea - na pewno trzeba? zreszta nawet jak trzeba to nie telepsy - nie bedziesz czekac 15 lat na podlaczenie
trzeba trzeba...

tylko hm... kwestia zmiany operatora u mnie w domu... to ciezka sprawa...

watpie zeby to jakos przeszlo...

teraz zastanawiam sie nad nowym DSL'em ale juz nic naprawde nie wiem...

tam niby jakies promocja (tzn na stronie tepsy pisze...) ze jak sie przedstawi rachunki z przed 3 miesiecy za oplacony staly dostep do internetu przez tepse to koszt podlaczenia DSL'a wynosi 1zl + Vat to by bylo fajne ale tam ja chyba zle to rozumiem... wogole nadal sa stare cenniki w pdf'ach jakie maja... wogole zaczynam sie denerwowac...

straszny BURDEL !!! :\
pozdro
Stary 31.08.2004, 15:06   #162
Pagerus

Cytat:
Napisany przez Air
Dodatkowy plus jest taki że od września wchodzi nowe prawo i będzie mozna zachować stary numer telefonu (chociaż nie wiem za jaką opłata)
Pytanie czy w przepisie jest mowa o odpłatności zachowania starego numeru, bo jeśli jest zapis, że można numer zachować bezpłatnie to loooz Gorzej jeśli nie ma żadnego zapisu - wówczas pewnie będzie można to dowolnie interpretować - chyba, że jakiś sąd zajmie zdanie w tej sprawie i wyda orzecznictwo, które może być wówczas wiążące...
Stary 31.08.2004, 15:09   #163
nimal
Author
Zlotowicz

nie ma takiego zapisu - wolna reka operatorow
napewno skasuja jak za zborze alebo lepiej
pewnie zloty numer przy zachowaniu to bedzie taniocha
Stary 31.08.2004, 15:19   #164
Pagerus

Aha - no to wolna amerykanka
Stary 31.08.2004, 16:30   #165
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piterniel
Wogóle to jest chore. Ściągnąć 5GB to jest pryszcz na łączu 1024kbs. Nawet przy normalnym użytkowniu np. oglądanie stron, GG, chaty, email robisz średnio 100MB/24h. Posypią się pewnie listy do Federacji Konsumentów i za miesiąć będzie nowa oferta bez limitów na łącze 1024kbs oraz 20GB na 512. Myśle, że to rozwiązanie byłoby całkiem normalne.
LOL ??

A co ma federacja do gownianego produktu ?? Jak ktos sprzedaje kibel z limitem sciagniec wody, to federacji konsumentow nic do tego - produkt jest dobrze opisany, nie lamie prawa - wszystko jest OK.

TPSA wprowadzila kiepski produkt ale federacji nic do tego. Federacja moglaby jedynie sie zajac hipotetyczna sytuacja kiedy podpisujesz umowe na starych warunkach a dostajesz nowe, ale to przez TPSA zostalo zalatwione na korzysc klienta.

Takze oslabienie/zniesienie limitu moze sie zdarzyc ale nie przez interwencje federacji (no chyba ze dopatrzy sie jakis przeklaman w liczniku liczacym pobrane dane, lub zbyt szybkiemu obnizaniu predkosci mimo braku osiagniecia limitu) tylko przez reakcje samych klientow i ich masowe migracje do konkurencji.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: