Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2004, 09:33   #1
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
No ale nic, ja mam Neo 364 (tak mi je router wykrywa) z limitem, który i tak rzadko przekraczam (przez około pół roku zdarzyło mi się to tylko w pierwszym miesiącu), więc chętnie zobaczę szybszy transfer za te same pieniądze (pytanie kiedy). Do końca umowy mam jeszcze trochę czasu i bardzo dobrze, bo jestem bardziej niż pewien, że w tym czasie pojawi się na rynku jakaś konkurencyjna oferta. I na szczęście będę mógł z niej skorzystać.

W przeciwieństwie niestety to osób, które teraz decydują się na przedłużenie umowy na następny rok...
Jakoś nie chce mi się wierzyć w pojawienie jakiejś konkurencji w naszej części Wrocka (Dialogu jak nie było tak nie ma, na Netię też się nie zanosi zbyt szybko) - to znaczy konkurencji, która by oferowała coś w miarę dobrego... Najprawdopodobniej jeśli nic się nie zmieni zbyt szybko to również zdecyduję się na przedłużenie umowy na następny rok bez limitów... No i jak już ktoś tu wspominał - może rzeczywiście za niedługo czas opcja 1024 będzie bez limitów - wówczas bardzo chętnie na nią przejdę

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2004, 09:54   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
Jakoś nie chce mi się wierzyć w pojawienie jakiejś konkurencji w naszej części Wrocka (Dialogu jak nie było tak nie ma, na Netię też się nie zanosi zbyt szybko) - to znaczy konkurencji, która by oferowała coś w miarę dobrego... Najprawdopodobniej jeśli nic się nie zmieni zbyt szybko to również zdecyduję się na przedłużenie umowy na następny rok bez limitów... No i jak już ktoś tu wspominał - może rzeczywiście za niedługo czas opcja 1024 będzie bez limitów - wówczas bardzo chętnie na nią przejdę
no powiem ci ze dialog jest uzalezniony od tp bo dzierzawi od nich kabelki ale umnie jest najfajnie bo ciagneli mi dialog przez podworko i podlaczyli numey parzyste wiec teraz jak chce przejsc na dialog musz miec zgode u mnie w budynku przynajmie 8 osob by budynek podlaczyli ale juz mam 6 osob wiec przechodze do dialogu jak najszybciej bo tp juz przegina
myslisz ze sie te zmiany na transwerze nie odbia zobaczysz ze z gwarntowanych 640 gowno bedzie tylko 512 moge sie zalozyc bo servery tp sa cieniutkie

a to dla testu:
http://www.dslreports.com/stest#info
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2004, 12:11   #3
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
gwarntowanych 640 gowno bedzie tylko 512 moge sie zalozyc bo servery tp sa cieniutkie

a to dla testu:
http://www.dslreports.com/stest#info
a ty naturalnie wiesz wszystko na temat serwerow[?] tepsy i mozesz rzucac takie brednie w kosmos..

testy ktore podales sa delikatnie mowiac niedopracowane.. odpalalem to kiedys w pracy, na 4mbit laczu, chwile wczesniej sciagalem tam plik z predkoscia >400KB/s, a co pokazal test? 540kbps... [lacze bylo puste] - do luftu z takim testem, nie wiem co on mierzy, i komu tak naprawde takie cos potrzebne..

pozatym.. za***isty test predkosci ktory korzysta z serwera w stanach.. moze jakis ze 2-3 tys kilometrow blizszy? wszystkim pozadajacym takich wrazen jak pomiar lacza polecam serwery MS - sciagnijcie np service pack czy inna paczuszke - nigdy nie mialem problemow z osiagnieciem maksymalnego wysycenia lacza - czy to w domu czy w pracy
Stary 03.09.2004, 09:55   #4
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
......... Efektem wprowadzenia zmian jest to, że bardzo dużo osób (nawet na naszym forum kilka już tak zrobiło) podpisze z góry przedłużenie umowy na następny rok. Czyli TEPSA tym samym, nie oferując nic nowego sprawia, że osoby zamiast narzekać na dość wolny transfer, awarie itp. cieszy się mogąc to mieć przez następny rok. Coś kurcze jak w "Roku 1984" Orwella...

.......

W przeciwieństwie niestety to osób, które teraz decydują się na przedłużenie umowy na następny rok...
HHmmm no nie wiem. Ja myślę ze każda prowokacja (jak ten limit) jest darmową reklamą którą jeszcze łatwo manipulowac. Raz tak, raz tak i nic do końca nie jest jasne i nikt nic nie wie. Kiedys jak sobie mozna przypomniec to modemów nie było w Telepunktach. Teraz jest tego cały pokój. Dlaczego? bo wiedza ze limit jest na językach ludzi. Słychać o TPsa. O tym na każdym forum i czy gdziekolwiek się pisze. Ludzie w metrze sobie opowiadają o tym
Mam 640 bez limit na rok jeszcze i godze się na takie warunki za taką cenę. 139zł jeszcze nie jest źle jak w Polsce. Czekając na innych dostawców netu, to juz od roku sie łudze. A tak mam neo+ i nie narzekam ( chodź czasem mnie szlak jasny trafiał) ale od dłuższego czasu gdy cos zasysam 75-79kB mi naprawdę styka. I nie matrwi mnie to, ze będę miał nagle gorzej niż modem, ponieważ mam limit.
To tak jak z nowym komputerem, samochodem czy każdą inną rzeczą która może być zastąpiona nowością.
Pozdrawiam wszystkich którzy się nie zgadzają ***61514;

35% ludzi może zrezygnować a oni niby się tym nie przejmą. Raczej nikt nie może sobie na to pozwolić. A przez ten szum raczej zyskali***8230;***8230;***8230;***8230;..teraz od każdego słyszę ze ma 128 za 59zł ***8230;i o to tu chodziło
Stary 03.09.2004, 10:08   #5
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez miles
HHmmm no nie wiem. Ja myślę ze każda prowokacja (jak ten limit) jest darmową reklamą którą jeszcze łatwo manipulowac. Raz tak, raz tak i nic do końca nie jest jasne i nikt nic nie wie. Kiedys jak sobie mozna przypomniec to modemów nie było w Telepunktach. Teraz jest tego cały pokój. Dlaczego? bo wiedza ze limit jest na językach ludzi. Słychać o TPsa. O tym na każdym forum i czy gdziekolwiek się pisze. Ludzie w metrze sobie opowiadają o tym
Mam 640 bez limit na rok jeszcze i godze się na takie warunki za taką cenę. 139zł jeszcze nie jest źle jak w Polsce. Czekając na innych dostawców netu, to juz od roku sie łudze. A tak mam neo+ i nie narzekam ( chodź czasem mnie szlak jasny trafiał) ale od dłuższego czasu gdy cos zasysam 75-79kB mi naprawdę styka. I nie matrwi mnie to, ze będę miał nagle gorzej niż modem, ponieważ mam limit.
To tak jak z nowym komputerem, samochodem czy każdą inną rzeczą która może być zastąpiona nowością.

35% ludzi może zrezygnować a oni niby się tym nie przejmą. Raczej nikt nie może sobie na to pozwolić. A przez ten szum raczej zyskali***8230;***8230;***8230;***8230;..teraz od każdego słyszę ze ma 128 za 59zł ***8230;i o to tu chodziło
no prawda szum sie zrobi ale chyba na niekozysc tp bo jak bedzie limit 5gb to dzienie sciagniesz okolo 166 mb no to juz przesada i jeszcze tpsa pochwalila sie tym ze jak wprowadzi limity to piractwo sie skonczy a p2p pojda do lamusa
jeszcze sie dziwie ze tego monopolu nikt nie rozwali ale moze smieszna unia sie wezmie za nich
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2004, 22:00   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez miles

Czy ja wiem, czy te 139 złotych (na razie....) to nie jest tak źle. Przecież to w sumie całkiem spora kwota. I za co? Za przyzwoite, trzeba przyznać łącze, ale za rzecz raczej normalną (niestety jeszczenie w Polsce), a nie za towar nie wiadomo jak luksusowy, jak wskazywałaby ta cena. Nie wiem, moim zdanie jest to jeszcze poziom stanowczo za wysoki. Łącze o prędkości około 300 - 500kb powinno być dostępne bez żadnych limitów za jakieś 30 do 50 złotych miesięcznie i to razem z normalnym abonamentem telefonicznym, ale nie osobno, jak za jakąś dodatkową usługę. Gdyby tak było, uznałbym, że jest normalnie. I dobrze...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2004, 18:44   #7
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exclamation podsumowanie

W zwiazku z tym ze jak narazie tp niema zamiaru [narazie] nic dalej podnosic ani nie przycinac takze czas na podsumowania
bylo
neo 512kb/s ~ 150zl nolimit
neo 128kb/s ~ 100zl limit 5gb
jest
neo 1024kb/s ~ 150zl limit 5gb
eo 512kb/s ~ 100zl limit 5gb
neo 128 kb/s ~ 60zl limit 5gb
czyli limity w gore ceny w dol, skoro poroznili transfery i ceny to mogli by tez rozroznic limity
Stary 02.09.2004, 19:01   #8
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

Ufff udalo mi sie... umowa miala sie skonczyc 1.10.04 dzis jest 2.09, wiec mniej niz miesiac.. ale sie udalo... przedluzylem umowe na 12 miesiecy podobnie jak miles

NO LIMITS!!!
Cytat:
za kilka tygodni ogłoszą, że opcja 1024 jest bez limitu.
no to zrobimy aneks do umowy i przeniesiemy sie na 1024

Pawel_K

bylo 640 a nie 512 i 360 nie 128

Ostatnio zmieniany przez remix : 02.09.2004 o godz. 19:05
Remix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2004, 19:51   #9
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez remix
bylo 640 a nie 512 i 360 nie 128
i 640 nie za ok 150 zl. tylko za niecale 140
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2004, 19:59   #10
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. gdy byla tylko "512" to wtedy weszla "128" i przez pewien czas tak bylo,
potem byly "migracje" itp ale ja dla czytelnosci zostalem przy tym co bylo na dawnym samym poczatku bylo i co jest teraz [o wiele lepiej widac relacje cena-przepustowosc]
2. nierozwiazana sprawa z vat [czy 0% czy 22%] moze nam sprawic psikusa takze postanowilem "zaokraglac w gore" tak dla sw. spokoju
Stary 02.09.2004, 20:03   #11
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
swoją drogą tpsa musi mieć ogromne wpływy w rządzie.
zobaczcie - zamiast obniżyć cenę za swoją usługę, załatwili sobie odpowiednią ustawę...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.09.2004, 20:14   #12
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jadę tepsę, umowę mam sprzed 1 września , i staram się im wmowić że moja umowa pozwala na migrację na wyższy pakiet bez ograniczeń w końcu na logikę ujmując mam takie prawo bo podpiusalem regulamin przed 1 września i on mnie obowiązuje gość z tepsy się zawiesił i niewie co powiedzieć hehe dobrym prawnikiem bym był odpowiem wam co mi powiedział cham

poprawka facet się zwiesił i odesłał mnie do telepunktu abym się tam upewnił bo faktycznie mam prawo takie
Stary 02.09.2004, 20:17   #13
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

Zebys sie nie zdziwil jak Ci podwyzsza bez limitow, a potem cofna umowe, bo sie okaze, ze zostala zawarta niezgodnie z obowiazujacym regulaminem i... albo zostaniesz przy opcji z limitem, albo w ogole bedziesz musial zrezygnowac... o ile nie wytocza Ci sprawy o swiadome wprowadzanie w blad.
Stary 02.09.2004, 20:54   #14
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez remix
Witam!

Zebys sie nie zdziwil jak Ci podwyzsza bez limitow, a potem cofna umowe, bo sie okaze, ze zostala zawarta niezgodnie z obowiazujacym regulaminem i... albo zostaniesz przy opcji z limitem, albo w ogole bedziesz musial zrezygnowac... o ile nie wytocza Ci sprawy o swiadome wprowadzanie w blad.
zaraz zaraz... podpisując dnia 29 sierpnia umowę obowiązuje mnie regulamin na dzień 29 sierpnia a w nim jest że migrując na wyższy pakiet nie placę nic i mam 640 kbs bez limitu co mnie obchodzi że podpisuję aneks do umowy bo w końcu jest to aneks do umowy zawartej przed 1 września i w myśl tamtego regulaminu i **** z nimi wygram, bo taki pomysł popiera też prawnik z którym się skonsultowalem
Stary 02.09.2004, 23:37   #15
Remix
Capo di tutti capi

Witam!

a ja tam lubie moje Neo+ bez limitow i moge z nim zostac przez nastepne nawet 3 lata... (wlasnie jutro kupuje sobie routerek Asmax AR800C2, bo mam juz dosc dzielenia lacza z ojcem za pomoca WinGate'a)

ps. memorando - zle zrozumialem sorry.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: