![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Nikt nikogo nie zmusza do kozystania z pirackiego oprogramowania, to sytuacja czlowieka zmusza.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
hmm... z tym officem to smiem sie nie zgodzic - zarowno zamiennik worda jak i excela jest nieodroznialny od MS oryginalow - lepiej - sposob tworzenia makr w OO[excel] jest lepszy i nie zawiera kilku idiotycznych nielogicznosci w helpach
problemem jest faktycznie zapisanie tego w sxw - ale na boga kto nam kaze? jak ktos chce w MSoffice to bez problemu mozna wyeksportowac to do DOC'a - i w co sporo osob nie moze uwierzyc - to dziala... tak, zgodze sie ze nie jest to doskonale - ale jesli ktos potrafi napisac CV bez miliona wodotryskow [potrzebnych tylko przy profesjonalnym skladzie tekstu] to OO spokojnie mu wystarczy - wiem bo jakos nikt mojego podania nie odrzucil jeszcze [po wydrukowaniu nie ma szans zauwazyc, a przed trzeba sie nameczyc szukajc lini generator w pliku i wypatrzec tam OO] ksiazki podobno tez sie da pisac w OO, choc z tego co sie orientuje to cale formatowanie i tak idzie w diably i zajmuje sie tym sklad na Mac'ach - choc to pewnie zalezy od wydawnictwa z czym sie zgodze to to ze sa sytuacje zmuszajace czlowieka do piractwa - uczelnia gdzie WYMAGA sie posiadania jakiegos programu, czasem jest on nawet dostarczany studentom - nikt nie pyta skad sie wzial [tylko CADENCE jakos nie ma], u mnie na wydziale panuje milczace zalozenie ze kazdy ma komputer [w 99% prawdziwe] i co prawda w 90% da sie przezyc nie odpalajac nigdy windowsa - to jednak zostaje te 10% [dodam ze moi koledzy patrza na winde jak na zlo konieczne - ostatnio warcrafta zmusili do pracy pod linem i kolejne osoby wywalily winde z hdd - teraz prace trwaja nad homeworldem2] sa naturalnie chore uwarunkowania polskiego prawa z podatkiem od programow, faktura i tak dalej - nikt nie przewidzial ze moze byc darmowe, z Płatnikiem ktory pod linem nie ruszy i inne *****izmy ale z offica prosze zejsc bo OO dziala i ma sie dobrze [to tak jak z opera, jesli ktos sie przejechal na wersji 5.x to nie chcial spojzec na 7.xx - a czasem jednak warto bo ludzie walcza i poprawiaja swoje programy]ps. w domu nie mam Offica firmy MS od poltora roku - i NIGDY nie byl mi potrzebny
|
|
|
|
#3 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
zaimportowac; jesli instrukcje sa zgodne ze standardem HTML, nie ma problemu. A ze sekretarka pracujaca w biurze przyjmujaca CV jest tak glupia, ze z MS-Word potrafi zrobic tylko zwykle "Read" i tylko plikow o rozszerzeniu "doc", to nie wina oprogramowania tylko ukladow biurowych i stosunkow miedzyludzkich. Sam cos o tym wiem. MS-Word potem pisze jakims fontem "Courier" i bez polskich znakow jedynie dlatego ze MsWord oczekuje deklaracji fontu "Times New Roman CE" a soffice zapisuje do pliku "Times New Roman iso-8859-2". Przynajmniej wlasnie z takim gownem ostatnio sie spotkalem. Spotkalem sie tez z takim problemem, ze ktos najwyrazniej nie lubi Microsoftu i artykul ode mnie zazadal w postaci pliku pdf a nie doc. No, ale ten ktos byl z Holandii a nie z Polski, niemniej j.w. rozne bywaja zboczenia. Ja tego pdfa zrobilem tak, ze napisalem tekst w ASCII a potem to zostalo zaimportowane do AdobeWritera. A przeciez gdybym chcial, to by mi dali kopie bo te panie w Wydawnictwach nie maja zielonego pojecia ze to nielegalne. pozdrawiam p.s. bez przesady to wieszanie psow na mnie ze temat rozpowszechniam nielubiany... ale to jest jedna z mozliwych dyskusji i bardzo ciekawa, bo osobiscie duzo cennych informacji z niej wlasnie wynosze |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
PS. Sorry, ale ten temat trochę mnie już męczy, zwłaszcza że dyskutujemy o artykule zamieszczonym w FAKCIE, który funkcjonuje tylko dzięki taniej sensacji. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() |
pdf'a - darmowo - robi sie z open offica rowniez
wieszanie psow? nikt nie wiesza - tylko generalnie takie smuty nie sa mile widziane, zwlaszcza jesli towarzyszy temu brak dzialan i apatia... szkoda wrecz na to patrzec i jeszcze co do uwagi o CV w HTML'u - coz.. OO potrafi znacznie wiecej zrobic z tekstem niz prymitywne bardzo formatowanie w HTMLu
|
|
|
|
#6 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
popieram sida. OO jest wystarczającym pakietem do domu i nawet biura. niedalej jak miesiąc temu wywaliłem MS-O i jestem szczęsliwy
|
|
|
#8 |
|
![]() |
a widziales na oczy OO? bo po tym co napisales wnioskuje ze nie
|
|
|
|
#9 | |
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() |
lepszy to on nie jest - bo wszystkiego co dobre w MS-O jednak w nim nie ma
ale to co jest potrzebne szaremu, zwyklemu userowi jest - i jest zrobione dobrze
|
|
|
|
#11 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
@BD, a tak zapytam co to z css poprawnie wyświetli?
|
|
![]() |
|
|