Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kara śmierci dla morderców: za czy przeciw? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kara-smierci-dla-mordercow-za-czy-przeciw-36978/)

Berion 12.07.2004 13:47

Cytat:

Napisany przez Mily666
oj nie mów że emocje nie przejmują kontroli bo nie wiesz co będzie jutro albo kiedyś.

Ale ja mówię poważnie... Nie jedno już w życiu przeszedłem - uwierz mi!

Mily_ 12.07.2004 13:50

Cytat:

Napisany przez Berion
Ale ja mówię poważnie... Nie jedno już w życiu przeszedłem - uwierz mi!

To że w zyciu wiele przeszedłeś to nie znaczy że w końcu ci nie mogą puścić nerwy bo nie wiesz tego. Nie znasz przyszłości i nie możesz powiedzieć co bedziesz jutro mówił, nie wiesz co się jutro stanie niespodziewanego.

Berion 12.07.2004 13:56

Cytat:

Napisany przez Mily666
To że w zyciu wiele przeszedłeś to nie znaczy że w końcu ci nie mogą puścić nerwy bo nie wiesz tego. Nie znasz przyszłości i nie możesz powiedzieć co bedziesz jutro mówił, nie wiesz co się jutro stanie niespodziewanego.

Ja sie staram planować to co zrobię za chwilę + analizuję na przód tego konsekwencje na wiele różnych wariantów/sposobów. Napewno wszystkich ewntualności nie da się przewidzieć. To też leży w kwestii mojej percepcji...
Mimo wszystko twoje argumenty do mnie nie docierają...

mqy 12.07.2004 14:17

Cytat:

Napisany przez REi
W starozytnosci zlodziejowi odcinali reke itd. Bylo to cholernie skuteczne bo jak juz ktos poczol raz jak boli odcinanie reki nie dokonca ostrym narzediem to juz nie ruszyl tego co nie do niego nalezy i w starozytnosci mieli bardzo niska przestepczosc bo kazdy wiedzial co go czeka. W dzisiejszych czasach przestepca ma 50% szans ze sie wykreci dlatego prawo powinno byc ostrzejsze.

O wlasnie, podobnie bylo by i z kara smierci, to jest sprawa "wieloletnia", Kara smierci, uciecie reki, PUBLICZNA chłosta, pokazywanie twarzy zbrodniarza - w tv[moze zacznie sie wstydzic...], ujawnianie jego danych osobowych....Moim zdanie tak byc powinno, na poczatku byla by to nowosc[glupio to brzmi...], ale juz za kilka pokolen bylo by po sprawe tz. metoda okazalaby sie skuteczna...Ja rozumiem ze to wszystko jest zle, ale jakos zaradzic trzeba, na 100% przestepstwo by zmalalo, w krajach skandynawskich kary tego typu obowiazywaly dlugo, dlatego jedziesz do np. takiej szwecji, rozbijasz namiot na polu i o nic sie nie Polska jaka jest kazdy widzi, na dodatek mamy demokracje...Szczerze mowiac to boje sie takiej kary smierci w obecnej polsce..... :ysz:

Wiadro 12.07.2004 14:44

Cytat:

Napisany przez macio.men
Za morderstwo - kara śmierci.
Za gwałt - kastracja.

Jestem tego samego zdania. Tylko nie wiem na jaką karę zasługiwali by pedofile, na pewno na kastrację, ale w moim mniemaniu to za mało... (i nie mówcie mi że to jest choroba, bo może i jest ale oni dobrze wiedzą że robią krzywdę dzieciom).

nimal 12.07.2004 14:50

popieram - za gwalt kastracja, zeby nie bylo ze jestesmy niechumanitarni to chcociaz chemiczna DOZYWOTNIO brak popedu - mysle ze odstraszylo by :) plus oczywiscie odsiadka
a w wiezieniach nie wakacje na koszt podatnika (wyzywienie wieznia jest drozsze niz dziecka w szkole! popier..one!) tylko ciezkie roboty - nie pracujesz to nie jesz!
za morderstwo - smierc!

Y@nkee_PL 12.07.2004 16:31

ja juz tylko moge sie podpisac pod wypowiedziami tych co sa ZA i to ku**a robie !!!! :cisza:
ale oczywiscie w wyjatkowych sytuacjach, gdzie nie ma ani cienia watpliwosci co do popelnionego czynu, np. ta sytuacja z uczczeniem urodzin i morderstwo od tak... za takie cos SMIERC ((

smolik 12.07.2004 21:23

Za

MacGyver 12.07.2004 21:34

ZA bo to jedyna kara za najgrozniejsze przeztępstwa ("oko za oko, ząb za ząb")

echoo 13.07.2004 07:30

Jestem zdecydowanie ZA i ogólnie za zaostrzeniem kar. Za komuny (młodsi pewnie nie pamiętają) kary były surowsze a dzięki temu na ulicach bezpieczniej

kraluk 13.07.2004 10:40

Jestem ZA! Taka kara nauczyłaby bandytów trochę kultury ||

Macio.Men 13.07.2004 11:13

Cytat:

Napisany przez kraluk
Jestem ZA! Taka kara nauczyłaby bandytów trochę kultury ||

Kultury? "Dzień dobry" mi mówić nie muszą, aby nie zabijali.

pozdrowienia

pawelblu 13.07.2004 12:23

Cytat:

Napisany przez macio.men
Kultury? "Dzień dobry" mi mówić nie muszą, aby nie zabijali.

A ja czytalem to rano to sobie pomyslalem ze zamiast:

Zaraz cie zaje*** ty glupia su**

bedzie

Przepraszam Pania bardzo. Czy bylaby Pani tak laskawa i przyjela do wiadomosci ze w niedlugim czasie pozbawie pania zycia. Pozdrawiam.

Ale juz nie chcialem tego pisac ;) No ale jak juz poruszyles temat :)

Kris 13.07.2004 12:32

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Za
ale...
-wlasnie, zawsze jest jakies ALE-
... tylko w konkretnych okolicznoscia
- nie w afakcie
- nie podczas ochrony wlasnego lub cudzego zycia/mienia
- nie w okolicznosciach, w ktorych sad nei jest wstanie w 100% orzec wine
- nie, przy wyraznym sprzeciwie opinie publicznej odnosnie jednej, konkretnej sprawy

zgadzam się w 100%!

Niuniek 13.07.2004 12:38

[QUOTE=nimal]jestem za, choc to kara ktora nie jest resocjalizujacaQUOTE]

A pokaż mi w kochanej Polsce karę która resocjalizuje ;(
:boks: :O :podbite: :nie:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:50.