Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kara śmierci dla morderców: za czy przeciw? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kara-smierci-dla-mordercow-za-czy-przeciw-36978/)

echoo 14.07.2004 23:25

Cytat:

Napisany przez Loczek
@andy ty niewiesz co piszesz. Nikt kto zdecydowal sie na zabojstwo nie myslal co mu grozi za to. Byl w innym swiecie (******nym).

To ty chyba nie wiesz co piszesz. Ktoś kto już raz zabił może to zrobić znowu i trzeba mu tę możliwość odebrać. Mój kumpel stracił na dyskotece, na moich oczach od noża część ucha, a mógł stracić i życie więc wiem co to jest oblicze śmierci. Kiedy i ty przed nim staniesz z pewnością zmienisz zdanie. A tymczasem nie wypowiadaj się na tematy, których nie znasz.
Życzę owocnych przemyśleń :wsciekly:

Loczek 14.07.2004 23:40

Cytat:

Napisany przez echoo
To ty chyba nie wiesz co piszesz. Ktoś kto już raz zabił może to zrobić znowu i trzeba mu tę możliwość odebrać. Mój kumpel stracił na dyskotece, na moich oczach od noża część ucha, a mógł stracić i życie więc wiem co to jest oblicze śmierci. Kiedy i ty przed nim staniesz z pewnością zmienisz zdanie. A tymczasem nie wypowiadaj się na tematy, których nie znasz.
Życzę owocnych przemyśleń :wsciekly:

Kim ty kuzwa jesteś ??? życie ludzkie to nie ogórki ani nie ziemniaki. Dlatego pisze ze zeby takich ludzi wsadzac na dozywocie bez mozliwosci wyjscia na wolnosc przed terminem, i dac im łom i łopate w reke. Nie sztuką jest umiec czytac, sztuką jest rozumiec to co sie czyta.

PS. co ty mozesz wiedziec o moim zyciu.

47 14.07.2004 23:47

Piszecie że więźniowie powinni cieżko pracować, tylko nie bardzo wiem co oni mogliby takiego robić??
Macie jakieś pomysły??
Śmierć za smierć, i to śmierć zadana w taki sam sposób w jaki morderca odebrał życie swojej ofierze.
Bez litości,
Pozdro

echoo 15.07.2004 00:04

Cytat:

Napisany przez Loczek
Kim ty kuzwa jesteś ??? życie ludzkie to nie ogórki ani nie ziemniaki. Dlatego pisze ze zeby takich ludzi wsadzac na dozywocie bez mozliwosci wyjscia na wolnosc przed terminem, i dac im łom i łopate w reke. Nie sztuką jest umiec czytac, sztuką jest rozumiec to co sie czyta.

PS. co ty mozesz wiedziec o moim zyciu.

Przyznam, że o twoim życiu nic nie wiem, ale twój pogląd na nie już znam.

nimal 15.07.2004 07:52

47 - smierc za smierc, owszem
a jakie prace by mogli wykonywac (ci odsiadujacy za inne przestepsta) - na pewno jakies uzyteczne, ciezkie fizycznie - kopalnie, rozbiorka budynkow...
sa wsrod nich takze ludzie okonkretnych umiejetnosciach, ktore mozna wykorzystac nie dajac im do reki mozliwosci namieszania - mechanicy, elektrycy, ksiegowi... mogli by przeciez spokojnie wykonywac taka prace w przywieziennych warsztatach, a zarobione w ten sposob pieniadze czesciowo by finansowaly ich utrzymanie
no i wprowadzic reguly rynkowe - masz lepsza skutecznosc w pracy - lepiej jesz, nie pracujesz - dostajesz tylko tyle zeby przezyc... na lozku || ; systemy motywacyjne sa trudne do wdrozenia tylko za pierwszym razem (cos o nich wiem)

Loczek 15.07.2004 09:25

Nimal masz racje z tym systemem pracy. Faktycznie ciezkobyloby zbudowac taki system ale efekty bylyby na pewno zadowalajace.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:10.