![]() |
za 350 moge zalatwic 9800pro@xt
|
Cytat:
9600pro z 4 potokami czy 9500pro z 8 potokami? |
też ostatnio miałem ten dylemat - grafika za ~300zł... Ostatecznie troszkę dołożyłem i wziąłem gf6600 w IMO b. przystępnej cenie :) i polecam!
po wynikach w 3dmarku03 (5500 pts) można powiedzieć, że to odpowiednik r9700pro |
Cytat:
|
Dokladnie mialem niedawno ten sam problem...
Mialem GF4MX440...odmowil posluszenstwa, funduszy nie mialem na 6600GT/6800 bo napalilem sie ostro na te karty, to kupilem za ciekawa promocje 9600PRO ktora kreci sie no problem na XT i narazie wystarcza, nie gram teraz duzo bo maturka, moze w wakacje cos sie zmieni, a do 300zl kupisz juz napewno 9600PRO.Zalezy czy jestes super gamer czy tylko od czasu do czasu |
A czy nie będzie lepszy Radeon 9600pro?
|
jesli masz okazje kupic 9500 pro to bierz, jednak lepiej byloby dolozyc troszku i kupic 9700. nvidia niestety nie ma nic ciekawego do zaoferowania w tej cenie heh. duzy bład z jej strony :)
|
Witam!
Odkopię trochę ten temat... Czas zmienić swojego Geforce 4mx na coś innego (zwłaszcza, że trafił się na niego niezły kupiec :) ) I teraz pytanie do Was. Która karta na AGP do 300zł (nic więcej :P ) będzie najlepsza? Niestety nie orientuję się ostatnio w kartach graficznych i nie wiem, którą wybrać :( Rozglądałem się na allegro trochę i powiem, że najbardziej zainteresowała mnie oferta Radeona 9500 PRO.. Z góry dziękuję za pomoc :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Najlepiej to kup tą kartę ;) .Cena jest akceptowalna. ||
To Radeon X1900XTX. || Ta karta obsługuje T&L.(chyba) || Gdybyś miał problemy z wydajnością zawsze możesz spiąć dwie. :) |
@Piotr34
Jak wspomniałem GF4 ma na 100% T&L bo po raz 1 pierwszy ta technologia pokazała sie w GF1 ;) Szkoda, ze Twój procesor nie obsługuje SSE :blee: Ale wymienisz kiedyś to pograsz :) @Demek oczywiście 500zł trochę dużo, ale zauważ, że paradoksalnie 64bitowy GF6200 wygrywa wydajnościowo z 128bitowym 9550 więc na przyszłość warto dobrze sie zastanowić przed zakupem... A co do wojny, która może zaraz się zacząć jak to 64-bitówka moze być szybsza od 128... więc może byc i na tym poprzestańmy bo szkoda zdrowia żeby to tłumaczyć, chętnych odsyłam do googli - tam się dowiedzą dlaczego. pozdr :piwo: |
no ale wez pod uwage ceny tych kart bo nie sadze, ze kolega da 500 za grafe
|
Cytat:
EDIT: No cóż, wystarczyło płytę wsadzić do napędu i dowiedzieć się że nie mam obsługi instrukcji SSE, chyba poczekam trochę zanim coś pociupię |
Cytat:
W radeonach się nie orientuję ale chyba każdy w miarę nowy powinien to mieć np tani 9550, choć głowy nie dam sobie uciąć. To nVidia opracowała tą technologię transformacji i oświetlenia dlatego wszystkie jej produkty od Geforce256 (pierwszy GF) są zaopatrzone w T&L. Poza tym to bym proponował GF6200, który będzie dużo wydajniejszy od R9550. Obecnie Radeon jedyne jakie ma dobre karty to X800 itp oraz X1800 i X1900... Nawet kupowanie X700Pro jest nieopłacalne gdyż w tym przedziale cenowym jest oferowany lepszy GF6600GT. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |