![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
SyncMaster 765 MB
Posiadaczy i użytkowników wymienionego w temacie modelu monitora proszę o zopiniowanie używanych egzemplarzy.
Co do swojego powiem, że jak dla mnie, to nie najgorszy model. Ciekawa funkcja zmiany jasności w zależności od wyświetlanego obrazu, nie najgorsze parametry elektryczne. Minimalnie ucieka obraz do góry w prawym górnym rogu i troszkę za bardzo odchylone są w prawo czerwone piksele w dolnym prawym rogu. Poza tym geometria całkiem, całekim. A i możliwości jej regulacji też nie małe (w stosunku do poprzedniego mojego monitora - Belinei). Trochę mnie dziwi fakt, że regulując jasność obrazu (kontrast) nie jestem w stanie "zaczernić" go (nawet w trybie TEXT) - co najwyżej zmieniajc jaskrawość i kontrast na "0" można uzyskać szary (siwy) ekran. Też tak macie? Nie jest to zbyt uciążliwe, lecz jak dla mnie w trybie "Multimedia" obraz jest dość jasny (choć kontrast=0). Czekam na komentarze. Miłego dnia. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: SyncMaster 765 MB
Samsunga nie polecam!
Zlazi warstwa ochronna, nie zartuje, juz wiele osob sie skarzy... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
=F=
![]() |
Jak to zaobserwować i kiedy to się zaczyna pojawiać. W razie jakichkolwiek problemów z monitorem nie będę się zatanawiał - reklamacja i już, wszak 3 lata gwarancji na to dali.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ormianin pechowo wdepnął, ja mojego Samsunga traktuję ścierą z Ludwikiem i jeszcze nic nie zlazło (8 m-cy)
![]() Fantomas, co to jest tryb "textowy" i "multimedia" nie za bardzo kumam.
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 14.02.2003 o godz. 10:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
=F=
![]() |
Zetoxa, popatrz na to:
http://www.samsung.com.pl/innowacje2.php będziesz wiedział o czym mówię, zwróć uwagę na jasność obrazu na tych trzech zdjęciach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Jeśli chodzi o geometrię obrazu to jednak Samsungi są słabe - a twierdzę tak po doświadczeniach z wieloma modelami (753, 755 df i dfx, 765 mb) - zakrzywione rogi, przebarwienia w części obrazu, po prostu krzywe linie, niemożliwość zlikwidowania beczki. Miałem okazję z tego powodu reklamować 3 monitory.
Za te pieniądze to jest nienajgorszy sprzęt, ale się teraz zastanawiam, czy jakbym miał dla siebie takie coś kupować (a mam 755 DF) to nie kupiłbym NEC-a FE770 (trochę tańszy). Kiedyś sobie chciałem kupić Reina, a teraz to chyba poczekam, aż wściekłe trochę stanieją jeszcze.
![]() |
#7 | |
Komandor
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
pomysł ormianina warty jest wprowadzenia w życie, też tak zrobię... ale to jeszcze nie teraz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
moja opinia
Ale i tak i tak jeśli wziąść pod uwagę jakość wyrobu Samsunga monitorów jest on liderem. Mam ów model 765mb i miałem doczynienia z innymi modelami też, zwróćcie uwage na produkcje: made in U.K. a nie jakieś Chiny itp hehe. Znawcy wiedzą przecież, że to co jest na angielskim rynku nie może być bublem, że musi być trwałe i jakościowo dobre. Widze stare Samsungi chodzące do dziś i działające naprawde jak na ich wiek dobrze. A to, że z geometrią mają problemy, heh, mój ma tylko poduszke poziomą na górze leciuteńko przekrzywioną ale tak wyregulowałem, że nic nie widać. A zobaczcie, który inny producent może pochwalić się taką plamką jak Samsung 0.20? A to, że zdzarzają się modele z lekkimi wadami heh, KAŻDY PRODUKT MASOWY JEST NA TO ZDANY! no chyba, że byłby produkowany ręcznie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
=F=
![]() |
Cytat:
Miłego dnia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Komandor
Cytat:
ja pracuje niemal 12 godzin przy komputerze, mimo iz w pracy mam full wypas monitor a w domu tez w miare... to wzrok jest tak zmeczony po pracy z monitorami kineskopowymi ze czuje duzy dyskomfort z tego powodu... LCD bedzie dla mnie wyjsciem, zakladam ze do roku, dwoch lat stanieja te lepsze na tyle ze kupie sobie to cudo i tyle pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
=F=
![]() |
Ormianin, jakie parametry i wartości tych parametrów uznałbyś za ważne i konieczne do spełnienia dla LCD, aby był dobry obraz przy oglądaniu np. filmów z dynamicznymi scenami?
Może zechciałbyś zapodać kilka modeli, na które warto zwócić uwagę? A może zaczekamy na plastiki (polimery, czy coś), ponoć o wiele lepiej chodzą niż LCD. Pewnie znów cena będzie zwalać z nóg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Ja mam LG FLATRON F700B (MADE IN INDONESIA) i sobie go chwale (nawet mój kumpel go kupił 3 dni temu)
LG - Rulez ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez kizio : 17.02.2003 o godz. 11:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Plamka 0.20 jest już od dawna w Samsungach, ale po części jest to chwyt reklamowy, bo 0.20 jest tylko w jednym wymiarze. A drugi to 0.27 o ile mnie pamięć nie myli.
Ja specjalnie nie widzę różnic dla 0.24 LG i 0.25 Nec-a. ![]() Ale co tam - jak mówiłem - za tem pieniądze może być. ![]()
![]() |
#15 | |
Komandor
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|